• EpicF

    Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis

    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 18:52:49 följande:
    Men det är ju en enorm skillnad om kompisen är en tjej eller en kille. Allt annat är naivt.
    Vilken skillnad tänker du att det är? 
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 22:10:35 följande:
    Kompisar får alla ha. Det är mer nivån av vänskap som många inte förstår sig på och skapar olämpliga situationer. 

    Och det blir en annan sak när man är nära vän med en person av motsatt kön. En ganska vanlig fråga som brukar ställas är: Kan tjejer och killar bara vara vänner? En hel del svarar nej på den frågan och det finns en anledning till det. 
    Självklart kan man ddet. Varför skulle man inte kunna? 
  • EpicF
    Anonym (Z) skrev 2024-04-22 22:11:45 följande:
    Han menar att jag fick en trekant som jag ville och han var ok med det utan att bli svartsjuk och då tycker han att jag faktiskt får finna mig i att han umgås och pratar med andra tjejer som är kompisar till honom, för det är inte i närheten av lika illa menar han och han tycker inte att det är en stor grej alls att han har en tjejkompis och han förstår inte varför jag reagerar på det. 
    Det är två olika saker. Att ni har haft trekant har inget att göra med att han har en tjejkompis. 

    Och nej, det är väl knappast någon stor grej att han har en tjejkompis. Och helt ärligt ts, så förstår jag inte heller varför du reagerar som du gör... känns lite märkligt att reagera så på en kompisrelation. 
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 22:11:55 följande:
    Hur vet du att relationen är oskyldig? Han kanske pratar väldigt privata saker med henne. Då är den knappast oskyldig. 
    Så man ska inte som kille kunna prata om privata saker och vara förtroligt med sin tjejkompis, för då är relationen inte oskyldig? 

    Hur tänker du?
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 22:22:39 följande:
    Fast det där stämmer inte alls. Relationsrådgivare säger att man behöver sätta stopp när ens partner har olämpliga relationer. Många otrohetsaffärer beror på vänskap som utvecklas till något mer och personen har satt sig i fel situationer utan att inse det. Det tyder oftast på dålig självmedvetenhet och känslomässig omognad. 

    Jag själv har åtminstone insikten att det är olämpligt att bilda nära relationer med vem som helst och backar när jag märker att jag skulle kunna dras med. Det tycker jag alla i en relation bör göra. Sen om man ar ung och naiv förstår jag att man saknar erfarenheten.

    Ditt sista stycke är också fel. Man ska lita på sin partner men man ska även första att ens partner kan bedöma en situation annorlunda och då ska man lyssna på hens oro. 
    Och vem bestämmer att en vänskapsrelation är olämplig?
  • EpicF
    Anonym (Nja) skrev 2024-04-22 22:38:25 följande:
    Exakt, plus att de håller mycket kontakt via sociala medier, plus via snap. Det gula hjärtat (för de som inte vet) betyder att den andra är den som de skriver mest med, att det är ömsesidigt från båda alltså att hon är den han skriver mest med och han är den hon skriver mest med. Säger en hel del av ts beskrivning trots allt...
    Fast det är snap. Jag har gult hjärta med många, bla med i princip alla mina syskon och alla sambons syskon.

    Att man har gult hjärta innebär inget annat än att amns skriver mest med varandra. Säger ingenting om vad man skriver,  utan det räcker man skriver hej men jämna mellanrum under dagen i x antal dagar för att få gult hjärta. 
  • EpicF
    Anonym (Nja) skrev 2024-04-23 10:59:55 följande:
    Du tycker inte att det är konstigt att de har så mycket kontakt? Låter inte sunt, oavsett om det hade varit en killkompis, men med en tjej kan det faktiskt finnas attraktion i botten också. Det kan du inte förneka.
    Nej, faktiskt inte. Endel nära vänner träffar man ofta och har en bra vönnskapsrelation med. Oavsett kön. Ts hade knappast reagerar om det var en killkompis han umgicks med. 

    Självklart kan man som tjej finna attraktion till sin killkompis. Men även om denne tjejen hade gjort det så är det inget hon agerar på eftersom det enbart är kompisar. 
  • EpicF
    Anonym (Nja) skrev 2024-04-23 12:24:23 följande:
    Du kan inte sitta här och påstå att tjejen inte har agerat på eventuella känslor, eller han heller för den delen. De kanske ligger med varandra regelbundet, det är inget som ts kan veta något om. Och innan du säger emot, ja de kanske bara gymmar och har en helt platonisk relation men DU kan inte sitta här och lova ts det! DU kan inte sitta här och påstå att de bara är vänner.
    Sitta och lova ts något? Läste du ens vad jag skrev innan du citerade? 🤔
  • EpicF
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-23 12:39:53 följande:
    Det bestämmer man i relationen. Men jag skrev några exempel ovan som relationsrådgivare brukar nämna:

    Det är nivån som avgör hur lämpligt det är. Får ens partner vara med när man träffar vännen? Pratar man relationsproblem eller negativt om sin partner med vännen? Har man mer kvalitetstid med vännen än med partnern? Berättar man om viktiga saker i livet först för vännen istället för partnern? Finns det någon attraktion från båda eller ena hållet?
    Vad som är lämpligt elle olämpligt för mig behöver inte vara det för min sambo. Du vet, alla vi människor är olika och har olika preferanser om olämpligthet respektive lämplighet. 

    Även om det ex finks attraktion från ena hållet, pratar relationsproblem, eller negativt om sin lsr er, eller att ens parntern inte får vara med (kan också vara att man inte vill vara med) eller att man berättar om viktiga saler för vännen först inner inte att relationen nödvändigtvis är olämplig. 
  • EpicF
    Anonym (Z) skrev 2024-04-23 12:43:31 följande:
    Han anser att jag inte har något att säga till om vad gäller hans tjejkompis, särskilt inte när jag fick som jag ville med Trekanten, menar han. Men han menar att jag ändå inte hade kunnat bestämma vad gäller hans relation till tjejkompisen. Han menar att han inte behöver lyssna på mig vad gäller tjejkompisen och att hon är en viktig kompis för honom
    Han har rätt i mycket va det han säger, men att jämföra erat sexliv med en kompisrelation blir helt fel. Dessa har inget med varandra att göra. 
Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis