• Anonym (?)

    Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?

    Utvecklingen av samhället är intressant. Mina föräldrar födda på 40-talet levde konservativt. 


    Min far var VD och Ingenjör och min mor tog hand om mig och min syster och villan med städning, matlagning innan de startade eget företag tillsammans. 


    Numer, i samhället är det 50-50 som gäller. Kvinnan och mannen ska betala lika av utgifterna, trots att mannen tjänar multum och kanske kvinnan studerar. 


    Detta för mig är avtändande. 


    Tycker att det är mer attraktivt med gamla roller där mannen hade mer makt.

    Numer ska kvinnan vara mannen och göra karriär och ta hand om barnen och laga mat. 


    Är det därför det är så många singel hushåll då mansrollen dör ut och man kan lika gärna leva själv istället för att leva 50 50? 

  • Svar på tråden Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?
  • Anonym (Hasse)

    Kvinnor slutar att ta hand om männen och männen slutar att vilja ge för mycket av sig själva.

    Män är i grunden providers, vi mår bäst när vi är till nytta, sliter och kämpar för att sedan komma hem och bli omhändertagen med mat och en kaffe.

    Det som händer är att ridderligheten försvinner, gentlemännen försvinner, männen blir en aning förvirrade när dom bara ska kämpa för sig själva och inte blir omhändertagna på samma sätt som förr. 


    Kvinnorna ska kämpa med allt, utseende, karriär, vara mamma, väninna, duktig flicka, vara en stark girlpowerbrud som inte tar skit.

    Allt fler mår dåligt, speciellt unga kvinnor enligt statistik, då man ska leva upp till denna bild av dagens starka kvinna.

    Systemet är lite ur balans. Men det blir nog bättre framöver.

    Jag tycker att det är avtändande när män- och kvinnoideal bidrar till att män och kvinnor krigar och tjafsar om allt, för det är lite så det blivit i samhället.

  • Anonym (Bouncer)

    Herregud vad mossiga ni är. Kryp tillbaka under stenarna eller nåt.


    Jag lever mitt bästa liv, har roligt och utmanande jobb, tjänar bra med pengar och min man klagar inte en sekund över det.
  • Anonym (Typ)

    Jag vet inte om jag riktigt förstår frågan, men du får väl tända på, och ha, vilket förhållande du och din ev partner vill och trivs med. Själv skulle jag inte vilja ha ett förhållande med stor obalans mellan parterna men det är ju jag. 

  • Anonym (Efter)

    Hur var det efter dina föräldrar hade startat sitt företag då?

  • Anonym (?)
    Anonym (Efter) skrev 2024-04-24 19:14:17 följande:

    Hur var det efter dina föräldrar hade startat sitt företag då?


    Min mor skötte hemmet och jobbade deltid åt min far som sekreterare. 
  • Anonym (C78)

    Ja, det är så avtändande med män som inte kan vara män. De vill att allt ska vara 50/50. Samtidigt vill de att kvinnan ska ta hand om barnen, städa och tvätta+ betala 50% 😏😪

  • Anonym (Hasse)

    Förr samarbetade kvinnor och män mer. Nu ska det tjafsas om allt.

  • Anonym (G)

    Men ni män som gillar att ha (ekonomisk) makt, hur uppfostrar ni era döttrar?? 

  • Anonym (C78)

    Är en kvinna.

    De flesta kvinnor och män tror att om de delar på allt 50/50 ska skapa balans i förhållandet. Men ofta är det tvärtom för när kvinna jobbar 9 tim dagligen och sen kommer hon hem och måste städa och tar hand om barnen, och sen måste hon betala 50/50 i förhållandet. Då är det orättvist tycker jag. 
    Detta kan också skapa fler problem mellan mannen och kvinnan för att mannen vill att när han kommer hem så ser han hans vackra glada kvinnan väntar på honom. Men så kan det inte vara om hans kvinna jobbar 9 tim och kommer hem helt slut efter arbetet. Det skapar bara mer stress för både mannen och kvinnan.

  • Anonym (Hasse)
    Anonym (G) skrev 2024-04-24 19:31:11 följande:

    Men ni män som gillar att ha (ekonomisk) makt, hur uppfostrar ni era döttrar?? 


    Ekonomisk makt? En man som tjänar pengar drivs av att höja livskvaliteten för sin familj. En kvinna som tjänar pengar ser sig som självständig.

    Det är ni kvinnor som fått storhetsvansinne när ni tjänar bra. Dessutom är det kvinnor som generellt sett dejtar uppåt(ekonomiskt) och även gör slut oftast.

    Tiderna är inte som förr.
Svar på tråden Avtändande - Nutida man och kvinnor roller?