• Anonym (Z)

    Vill separera. Hur går jag tillväga?

    Är han kontrollerande? Om du saknar vänner och bekanta kanske du kan ta stöd av en kollega? Eller syskon, föräldrar?

    Ta kontakt med två oberoende mäklare så att du får värdering på huset. Sen får ni ju bestämma om det ska säljas eller om någon ska över. För beräkning och sånt kan du kolla på skilsmässa.se där finns exempel både för gifta och sambo. Bäst är att ta hjälp av jurist. Hur ni sen delar lösöre är ju helt upp till er. Saker som inte är bohag ska inte delas, tex bilar, båt, fritidsprylar. Googla samboegendom så att du får koll.

    När du vet hur mycket du får ut från huset så kan du kontakta din bank så att du får koll på vilken budget du har för att köpa ny bostad. Sen är det leta bostad som gäller.

    Umgänge med bonusbarn är väl upp till barnen, om det är tonåringar så får dom väl träffa honom om dom nu vill det?

  • Anonym (Z)
    Anonym (TS) skrev 2024-04-25 17:55:13 följande:
    Han är inte kontrollerande. Han är en mansbebis. Hela mitt liv och energi har gått till att sköta allt. Jag har inte orkat med umgänge. 

    Hur länge tar en sån här process?
    Det behöver inte ta lång tid om ni är ense. Om du vill ut så fort som möjligt så kontakta banken först? Vet att det finns något som kallas övergångslån som jag använde när jag köpte/sålde så att jag stod på två lån under två månader. Banken godtog det under en viss tid, kommer inte ihåg exakt hur länge. Men man ska ju orka dra kostnaden för att kunna göra så.
Svar på tråden Vill separera. Hur går jag tillväga?