• Anonym (Em)

    Vill separera. Hur går jag tillväga?

    Inte säkert att de verktyg och maskiner han äger ska ingå i bodelningen. Det ni ska dela på är bohag som köps in för gemensam användning. Till bohag räknas inte sånt som används uteslutande av ena sambon eller för fritidsändamål. 


    När jag separerade gick bodelningen smärtfritt. Vi tog det vi ville ha och slängde eller sålde resten. Jag köpte nya sängar, så gjorde även han. Eller barnens tog vi nog en varsin. Jag köpte ny soffa och nån hylla. Min lägenhet var väl 1/3 av husets storlek så inte ens hälften hade ju fått plats :) Vi kände nog båda att man efter separationen ville inreda helt nytt efter sin egna stil utan kompromisser. Det behöver inte kosta mycket om man inte vill lägga stora summor. 

  • Anonym (Em)
    EpicF skrev 2024-04-25 21:39:05 följande:
    Jo, om det köpts gemensamt till bohaget så spelar det ingen roll vem som i praktiken använder det. 
    Om det räknas som bohag. Allt som köps in under ett samboförhållande är ju inte bohag. 
  • Anonym (Em)
    EpicF skrev 2024-04-25 21:49:15 följande:
    Allt som köps för gemensamt bruk till bohaget räknas in. Verktyg som är köpt gemensamt räknas, även om det bara används av ena partnen. 
    Verktygen är kanske inte inköpta till bohaget för gemensamt bruk utan för den ena sambons fritidsändamål. Då räknas det inte som bohag. Sambolagen är ju rätt tydlig där. 
Svar på tråden Vill separera. Hur går jag tillväga?