Inlägg från: Anonym (Känt detsamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Känt detsamma)

    Ångest över att hålla relationen hemlig

    Anonym (Hjälp!) skrev 2024-04-25 17:40:30 följande:
    Ångest över att hålla relationen hemlig

    Jag är i ett förhållande där ålderskillnaden är 25 år. För mig spelar det ingen roll, vi trivs bra ihop men det är vad alla andra tänker och tycker om det. Jag försöker hålla det så hemligt som möjligt för att jag inte orkar folks åsikter men det är klart att folk alltid frågar om ålder. 


    Jag blir nästan helt förstör av tanken att det ska komma ut på jobbet att jag är tillsammans med en så pass mycket äldre man. Ångesten är skyhög! 


    Har haft samma ångest och rädslor men jag vågade inte fortsätta relationen eftersom jag då var väldigt rädd för vad min familj och övrig släkt skulle tycka och tänka. Var också livrädd för hur hans barn som nästan var i min ålder skulle reagera och om de skulle acceptera mig. Allt detta gjorde att jag avslutade relationen, något jag sedan ångrat 
  • Anonym (Känt detsamma)

    Diskussionerna kring detta ämne visar på att allt inte är så enkelt när det gäller relationer. 

    Jag har ångrat att jag inte vågade ta steget att gå in i en relarion med en äldre man. Men samtidigt vet jag att det var bästa valet för alla inblandade. Att släkt och vänner skulle ha förfasat sig är inget man bara kan skaka av sig.  

    Det spelar ingen roll hur stark man är så kommer varje kommentar om åldersskillnaden att kännas som ett nålstick i själen. Att bygga en hållbar relation med de premisserna blir nog svårt tror jag. Visserligen kanske det inte märks så mycket i början men efter några år kommer skillnaderna att synas och märkas på ett annat sätt.

    Tyvärr kan man inte bortse från fördomsfulla släktingar, bekanta och arbetskamrater. Man kan inte ändra på deras inställning.
     

  • Anonym (Känt detsamma)
    Anonym (Oj) skrev 2024-04-27 20:36:51 följande:

    Handlar det alltid om fördomar?

    Ligger det inte något i att det är kan bli svårt med barnfrågor om det skiljer 20-25 år? 


    Ligger det inte något i att det kan bli svårt att vara 50 år och ha en partner som är 75 år? 


    Jag tycker att det som många tar som fördomar är faktiska omständigheter som kan försvåra relationen. Finns ju en anledning till att de flesta har relationer med någorlunda jämngamla partners. 


    Såklart är det inte enbart fördomar utan realistisk oro också. Om vi ska vara ärliga, så visst kommer livets realiteter att visa sig från den obarmhärtiga sidan.  

    Men varför tänker man inte 25 år framåt  i alla relationer? Mycket kan hända under dessa år, man är inte samma människa efter 25 år. Troligtvis kommer den äldre att förändras mindre, eftersom man är mera färdig vid 50 än vid 25.

    Ändå kanske man ångrar att man inte gav sig in i matchen. När man väl hittat en människa som fyller vardagen med glädje och kärlek. Varför kan man inte nöja sig med de år man får tillsammans?  Varför ska allt vara så definitivt ? 
  • Anonym (Känt detsamma)

    Att hänga upp en relation på att få barn eller inte är ingen bra taktik eftersom längtan efter barn inte har något med ålder att göra. 

    Själv har jag aldrig längtat efter barn men "råkade" ändå få ett. Medan mannen som då var 45 mycket väl kunde tänka sig barn. 

    Det är nog bättre att bygga relationen på kärlek och innerlighet.

Svar på tråden Ångest över att hålla relationen hemlig