• Rockärbäst

    Gör jag fel som inte nattvandrar?

    Vi har 2 vuxna barn och de har alltid varit skötsammaGlad
    Men jag och maken har ÄNDÅ nattvandrat för vi tycker att de ungdomar vars föräldrar skiter i dom behöver någon att prata med när de driver omkring.  

  • Rockärbäst
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-04-27 17:05:16 följande:
    Ni gjorde en jättefin insats, men man ska inte pressas till det eller få skit för att man inte gör det.
    Vi har inte pressat någon eller gett någon skit!!
    EpicF skrev 2024-04-27 17:13:37 följande:
    Samtidigt så är det ni som gjort det helt frivilligt. Nattvandring är frivillig och inget man ska tvingas att göra oavsett om man har egna tonåringar eller inte. 

    Har jag skrivit att det inte är frivilligt?

    Jag är iofs inte TS men om ngt skulle hända dennes barn så hoppas jag att h*n INTE förväntar sig att ngn ska utomstående ska hjälpa dennes barn eftersom det tydligen är "sköt dig själv och skit i andra".
    Min s.k. mamma har aldrig brytt sig om mig och jag  för illa hemma.
    Om ngn utomstående hade "lagt sig i" så hade jag nog mått bättre idag.
  • Rockärbäst
    Anonym (Hatar den typen) skrev 2024-04-27 18:39:36 följande:
    Idag skulle jag ha gjort det. Jag var en ung ensamstående mamma då, hon var äldre, gift och hade hög utbildning och bra jobb, och familjen bodde i hus och allt det där som bidrog till att jag kände mig underlägsen. Men tycker att andra borde ha haft styrkan att säga ifrån. 

    Det bästa skulle vara att helt sluta med klassmammor. Och med elevråd. Sådant drar bara åt sig skrikhalsar av en viss typ, som sedan driver igenom saker som ingen annan vill ha. Det är nästan som en naturlag. 

    På högstadiet gick min son på Kunskapsskolan, och det var mycket bättre. Där hade de inga klassföräldrar, utan allt sköttes professionellt av skolans egen personal. Det var också förbjudet för föräldrar att försöka dra igång något med klassen eller skolan som bas, t.ex. insamlingar, klassfester eller helgutflykter. Mycket, mycket lugnare och bättre. Jag fattar inte varför de kommunala skolorna fortsätter att ha detta system med klassföräldrar. 
    Vår dotter gick på Entréskolan när hon gick på högstadiet och där finns det klassföräldrar trots att det inte är en kommunal skola.
Svar på tråden Gör jag fel som inte nattvandrar?