Inlägg från: Anonym (Kaffedraken) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Kan du se en skillnad på vad män och kvinnor får säga

    till varann?
    Ett exempel: En äldre kvinna skämtade om min kuk på jobbet. Vi hade rast och det var en yngre kvinna med också. Det här var längesen, och jag minns jag skämtade bort det. Men tänkte redan då att det var över gränsen och jag visste att om jag sagt nåt liknande till en kvinna så hade det blivit ett jävla liv.

  • Svar på tråden Kan du se en skillnad på vad män och kvinnor får säga
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ett annat exempel: Alla kvinnor jag pratat med sa att de tyckte att det är mannen som ska ta första steget. Att det är manligt och avtändande om han inte vågar det. Hade det varit ok om jag sagt att jag tycker kvinnan ska ta första steget, att det är kvinnligt och om hon inte vågar så är det avtändande?

    Ett till exempel: Kvinnor klankade ner på min kropp, förlöjligade mig som man, och talade om för mig hur jag ska vara som man för att kvinnor ska vilja ha mig.
    Är det värre om jag hade klankat ner på kvinnors kroppar, förlöjligat dom, talat om för dom hur dom ska vara som kvinnor för att män ska vilja ha dom?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Nja) skrev 2024-04-27 08:58:32 följande:
    Det hade varit ok att säga att kvinnan KAN ta första steget precis som mannen, men även om du tycker att det är avtändande om hon inte vågar det så säger du så klart inte den delen. Fast det beror på hur konfronterande man vill vara förstås. Kan man ta den negativa reaktionen som följer så kan man säga att det är avtändande.

    Det är lika illa båda delarna att mobba någon på det sättet, oavsett kön. Att däremot vänligt ge råd om hur man kan förbättra sitt utseende är en annan sak, men då måste man först veta att man har den slags nära relation där det är ok att säga sånt. I de flesta fallen ska man helt vara tyst om sånt. Det är bara riktigt nära vänner som kan säga sånt.
    Ja, men i samtliga fall så sa kvinnorna att det är mannen som SKA ta första steget. Han är man då, och vågar han inte så är det avtändande.
    Det här är inget jag hittar på. Alla jag pratade med sa samma.
    Jag skulle inte ens ge en kvinna oombedda råd om hur hon kan förbättra sitt utseende. Och jag skulle definitivt inte förlöjliga hennes utseende, anmärka negativt på hennes kropp. Många kvinnor har inga problem att göra sånt mot män, det har jag egen erfarenhet av.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Några kvinnor skrev här att de tycker att de ska få förlöjliga mäns utseende. Det ska han tåla, han ska kunna skratta åt sig själv, inte ta sig själv så allvarligt. Varför tar man det för givet? Varför gäller inte samma för kvinnor? Jo, för att könsrollerna ser ut så. Men betyder det att män inte blir sårade av saker som kvinnor säger? Är han omanlig då? Han kanske inte visar nåt, för det får han inte göra. Det är konstaterat att unga män mår dåligt av kroppshetsen, kraven att ha snygg kropp. Är de omanliga? Kvinnor kommenterar ju andra mäns kroppar och hur snygga de är. Det bidrar ju till att män känner krav, att män objektifieras. Att kvinnor haft det såhär i evigheter, det vet alla. Men män får lära sig att man ska respektera kvinnor och inte får säga vad som helst till kvinnor. Man ska vara snäll mot kvinnor. Är det lika självklart att kvinnor ska respektera män och att man inte får säga vad som helst till män?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Hur många kvinnor KD?) skrev 2024-04-27 10:13:40 följande:
    Man undrar verkligen hur många kvinnor du pratat med om dessa saker som inte
    är din familj alltså. 
    Du skriver alltid kvinnor i plural men samtidigt umgås du inte med kvinnor utanför din familj eller ens med vänner.
    Så när pratar du med alla kvinnor du skriver om i alla trådar och alla ämnen du diskuterar med dom.

    Ofta tar du upp saker som man sällan pratar som vuxen person och definitivt inte som 50+ , det du tar upp låter som ungdomar pratar, dvs dina ämnen du tar upp
    är som gymnasieungdomar resonerar. Osäkra unga personer.
    Det låter som väldigt ovanliga samtalsämnen bland vuxna bara så där.
    Ta första steget, är du 17 eller?
    Vilka kvinnor pratar du med det om när du är över 50 år?

    De flesta i din ålder 50 + har haft fler förhållanden, varit gifta eller sambo, har barn tom barnbarn och beter sig som vuxna med erfarenhet men du pratar som om vuxna är som fnissiga tonåringar.

    Det blir nästan pinsamt när du berättar om hur du vet hur andra vuxna 
    beter sig som unga oerfarna, när du inte har den minsta erfarenhet själv.
    Du vet inte alls mycket om hur andra gör och har det. 
    Du vet vi andra lever också bland folk  och väldigt få ser på andra som du gör.
    Du lever i en isolerad värld och genom nätet, så långt ifrån de flesta andra som lever och kommer bra överens med både kvinnor och män.
    Vet du de flesta tycker om att leva tillsammans med det motsatta könet, det är det vanliga. 
    Du har så många fördomar och generaliserar, det är nog det som folk reagerar på.  
    Jag minns inte, men jag var mer aktiv förr och dejtade mer, och alla jag pratade med då sa samma sak. Man ser samma tendenser övera llt och hela tiden. Jag är förvånad över att inte fler ser det.

    Ta första steget är nåt som vuxna också gör. Jo, jag vet mycket om vad andra gör, jag har hört hur det gick till när de blev ihop, jag har hört vad män och kvinnor säger till varann, och så har jag läst här t ex.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (P) skrev 2024-04-27 10:17:49 följande:

    Det finns kvinnor som går över gränserna precis som det finns män som går över gränserna. 

    Det de gör är inte ok. De bara gör det ändå. Och tyvärr är det rätt vanligt att vi lite nervöst skrattar bort det istället för att säga ifrån.

    Öva på att säga ifrån, är mitt tips. Det är bra för självkänslan.


    Min fråga är om det är mer ok för kvinnor att säga lite vad som helst till män, som män inte får säga till kvinnor. Är det skillnad på könen?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (P) skrev 2024-04-27 10:30:49 följande:
    Och jag svarade att det inte är det.

    När en kvinna är taskig mot dig ska du säga ifrån. Det hon gör är inte alls okej.

    Det kanske inte är lika skrämmande som när en man gör samma sak mot en kvinna. Du är förmodligen inte rädd att hennes nästa steg kan vara att våldta dig. Men likväl är det hon gör precis lika fel som när en man gör samma sak.
    Ja, jag tycker också det är lika fel, och att kvinnor inte ska få säga vad som helst till män bara för att de är kvinnor. Men tyvärr så gör många det. Och kommer undan med det. Behöver inte ta ansvar för vad de säger. Bara för att de är kvinnor. Så ser könsrollerna ut. Det ÄR skillnad på män och kvinnor. Jag förstår bara inte varför en del kvinnor VILL vara så Rynkar på näsan
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Hur många kvinnor KD?) skrev 2024-04-27 10:42:05 följande:
    Men där har du svaret!
    Du blir förvånad över att inte fler ser det som du gör  men det är just det, andra ser inte och upplever inte omgivningen som du gör, observera att de flesta andra INTE gör det! 
    Nej du ser det inte där du lever i din isolerade värld eftersom du inte umgås med kvinnor eller manliga vänner eller är ute bland folk.
    Du måste ta in att de flesta andra inte har problem med träffa och umgås med både kvinnor och män och trivs med det. 
    Du ser allt som du vill se det du har tunnelseende och släpper aldrig på din 
    förutfattade syn på tillvaron.

    Du pratar om första steget som en gör allt, återigen det är ett samspel som leder fram till saker. Det är det som är det viktiga till att det leder vidare, det är som om du aldrig har upplevt det och därför inte förstå hur det går till.
    Folk blir tillsammans och det sker genom att man bollar fram och tillbaka.
    Hur tror du alla andra lyckas? 
    Nej, det är snarare så att många har svårt när det gäller att träffa rätt. Det är inte så enkelt som du vill få det till. Och det är inte bara jag som ser att det är skillnad på könen.

    Ja, det är ett samspel men ofta så måste nån ta det första steget så att nåt händer. Och det ska män göra, annars är han omnalig, och det är avtändande.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ja. Kvinnor går inte att prata med) skrev 2024-04-27 10:44:58 följande:

    Jag är kvinna men jag förstår inte kvinnliga koder. Känns som allt är så jäkla känsligt och nästan vad jag än säger kan misstolkas och någon blir sur.

    Med män kan jag säga lite vad som helst och skulle någon bli sur så blir man ursäktad och det är ingen big deal att man inte är överens om något.

    Jag är så nervös att göra fel säga fel när jag pratar med kvinnor att jag börjar svettas och får panikpåslag. 


    Känner du att kan förlöjliga en man och anmärka negativt på hans kropp, och det är inte lika allvarligt som om du sagt samma till en kvinna?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (P) skrev 2024-04-27 10:55:41 följande:
    Och varför de vill göra så är för att de gillar att utöva makt över andra. När de kommer undan med att bete sig illa mot någon får de bekräftelse på att de har högre social status än sitt offer.
    Ja, det är en härskarteknik. De vet att män måste tänka på vad de säger och gör, och det gör honom sårbar. Hon kan säga vad som helst till honom och det finns inget han kan göra åt det. Reagerar han så är han överkänslig. Omanlig. Han ska kunna skratta åt sig själv, inte ta allt på så stort allvar. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-27 10:59:27 följande:
    Ja, det är en härskarteknik. De vet att män måste tänka på vad de säger och gör, och det gör honom sårbar. Hon kan säga vad som helst till honom och det finns inget han kan göra åt det. Reagerar han så är han överkänslig. Omanlig. Han ska kunna skratta åt sig själv, inte ta allt på så stort allvar. 
    Det här stämmer in på alla mina exempel tidigare. Jag vet att om jag sagt samma till kvinnor så hade jag ansetts vara en idiot, och det hade blivit ett jävla liv. Sånt säger man inte till kvinnor. Man ska vara snäll mot kvinnor.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Meh) skrev 2024-04-27 11:13:06 följande:

    Men när man läser här i trådar så är det många kvinnor som svarar att de tar första steget, men du ignorerar gång på gång dessa svar.

    allt du vill i alla dina trådar är att säga att kvinnor gör fel och hur det har påverkat ditt liv negativt. Du kan inte komma ur dessa tankemönstren på egen hand, du måste vilja vara mer positiv och släppa in andra vinklar. Du måste vara villig att lyssna ordentligt på andra för att släppa in andras synvinklar. Du gör inte det.

    män har många gånger sagt sårande och taskiga saker till mig, män har många gånger gjort taskiga och skadande saker mot mig. Men jag dömer inte män som grupp för det. Jag anklagar inte andra män för de sakerna. 


    Trigga inte den typen av samtal med andra personer om du inte är beredd på att lyssna och ta emot svaren. Ett samtal om vem som ska ta första steget kommer inte från ingenstans under en fikapaus, undvik att leda in det på sånt, då du uppenbarligen inte vill ha andras råd.
    om jag beklagar mig över brist på pojkvän så kommer jag få liknande råd av kollegor (som att jag kanske borde träna, banta, vara mer öppen och mottaglig och flörta, måla naglarna, ha klänning oftare osv). Även om jag inte vill förändra dessa saker så kan jag liksom inte bli sur över sånt då jag själv triggade samtalet.


    Ja, några tycker att de tar första steget när de reggar sig på en dejtsajt. Sen så finns det kvinnor som faktiskt tar första steget, och det är positivt. Men könsrollerna ser ut så, att det är mannen som ska ta första steget.
    Bara det att kvinnor kan säga att en man är omanlig och han är blyg elle nervös, att det är avtändande, visar tydligt att det är skillnad. Jag har varit på dejt med kvinnor som var blyga och nervösa. Jag tyckte inte de var okvinnliga, att det var avtändande. Jag har pratat med kvinnor som berättade om män de gillade, kanske skulle på dejt, eller varit på dejt, och de var blyga och nervösa. Jag sa inte att det var okvinnligt, att det var avtändande. Jag har också sett hur flera kvinnor hycklade här. När de själva träffade män så var det plötsligt gulligt att han var blyg och nervös.

    Jag dömer inte heller kvinnor som inte har sagt sånt här till mig eller andra män, jag anklagar inte kvinnor som visar respekt och är snälla. Men de som beter sig som assholes, och anser de har rätt att säga vad som helst, dom har jag inga problem med att kritisera.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tecum skrev 2024-04-27 11:17:00 följande:
    Ja det är skillnad och du vet att det är så. Din fråga är närmast retorisk även om vissa försöker prata bort det. Det är precis som det står i #17  Män förväntas tåla det och kallas lättkränkta om de tar illa upp. Och män är vana och tål det. Men det betyder inte att det är rätt! Gränslösa kvinnor är inte bättre än gränslösa män och bägge kön borde skärpa sig där. Men kvinnor går under radarn då de anses vara svagare och "slår ur underläge". Så var det en gång men den tiden är förbi.
    Precis, män förväntas tåla allt sånt, och han får inte bli ledsen. Det är omanligt. Men varför får inte en man bli ledsen av att kvinnor säger saker för att såra honom och få honom att känna sig otillräcklig?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Kaffedraken) skrev 2024-04-27 12:11:16 följande:
    Ja, några tycker att de tar första steget när de reggar sig på en dejtsajt. Sen så finns det kvinnor som faktiskt tar första steget, och det är positivt. Men könsrollerna ser ut så, att det är mannen som ska ta första steget.
    Bara det att kvinnor kan säga att en man är omanlig och han är blyg elle nervös, att det är avtändande, visar tydligt att det är skillnad. Jag har varit på dejt med kvinnor som var blyga och nervösa. Jag tyckte inte de var okvinnliga, att det var avtändande. Jag har pratat med kvinnor som berättade om män de gillade, kanske skulle på dejt, eller varit på dejt, och de var blyga och nervösa. Jag sa inte att det var okvinnligt, att det var avtändande. Jag har också sett hur flera kvinnor hycklade här. När de själva träffade män så var det plötsligt gulligt att han var blyg och nervös.

    Jag dömer inte heller kvinnor som inte har sagt sånt här till mig eller andra män, jag anklagar inte kvinnor som visar respekt och är snälla. Men de som beter sig som assholes, och anser de har rätt att säga vad som helst, dom har jag inga problem med att kritisera.
    Jag tänkte på det jag skrev här. Om kvinnorna faktiskt tycker att han är omanlig och det är avtändande att han är blyg och nervös, då är det ju så. Då tycker jag inte hon ska ljuga, låtsas som att hon inte känner så. Men jag stör på mig på de som hycklar, och som sen tycker att det är gulligt när männen de själva träffar är blyga och nervösa.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Meh) skrev 2024-04-27 18:17:42 följande:

    Jag är en sån kvinna som tar initiativ, men det betyder inte att jag tycker det är gulligt med "mesiga och blyga" män. Det är klart att det är mer smickrande om någon man gillar visar sitt intresse tillbaka ordentligt, det gäller väl alla oavsett kön? Förstår du inte skillnaden? Alla har rätt att ha sin åsikt om sånt. 
    Jag har också erfarenheten att när jag tar initiativ så vissnar mannens intresse rätt snabbt, det känns som de har känts som de personerna behöver få "jaga" och få vara de som tar initiativ helt enkelt.

    att köns-normen råkar avvika mot hur du är som person är ju bara så det är. Antingen ändrar du dig och vågar mer (om du vill lyckas) eller så slutar du gnälla, finns inget annat att göra åt det. Dina inlägg här gör med största sannolikhet inte att någon kvinna tänker om. 


    (snarare gör det att singelkvinnor kommer undvika barnlösa och oerfarna män som är 50+)


    Jag har vågat många gånger. Det är oftast jag som tagit första steget. Jag har stött på många tjejer jag var intresserad av, så jag visade tydligt att jag var intresserad. De som sa till mig att det är mannen som ska ta första steget, och att det är avtändande om han inte vågar, vågade själva inte ta första steget. Men även om jag vågade ta första steget, så var det tydligen omanligt och avtändande om jag berättade för dom att jag t ex var nervös inför en dejt med en ny tjej. Och så är jag inte så på, mer försiktig på dejter. Det betyder inte att jag sitter tyst i ett hörn och skakar, jag är öppen och pratar med henne. Men jag är inte bra på att ta för mig, att göra närmanden.
    Är nog olika där, jag vill inte vara den som ska behöva jaga, och vet att fler män känner likadant.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (bara wt eller?) skrev 2024-04-29 09:42:02 följande:

    Där har du en kvinnlig egenskap.
    Kvinnor vill laga och fixa andra, och ger aldrig upp!
    Därför kommer de fortsätta svara draken, i flera år till. 😁

    Ser du draken? Kvinnor är inte onda!


    Ja, det finns många som vill tala om för andra hur de ska vara. Nej, alla kvinnor är inte onda.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Mojmoj) skrev 2024-04-29 17:44:18 följande:
    Beter man sig normalt och fungerar normalt så känner ingen något behov att påpeka hur man bör vara eller försöka ge en förslag på förändringar för att fungera bättre bland andra människor. 

    Är man däremot avvikande på ett eller annat sätt ökar nog risken att bli tillsagd. 
    Man kan vara hur bra som helst, göra allt rätt, men det finns alltid nån där som vill påpeka alla fel du gör.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Hur många kvinnor KD?) skrev 2024-04-29 18:09:00 följande:
    Och du talar hela tiden om här hur andra är och vad dom tycker och tänker.
    Varför har du ett sådant behov att varje dag tala om hur andra är och vad dom tänker och tycker?
    Du behöver inte tala om för andra vad dom gör och tycker, du vet inte mer om andra än dom själva. 
    Men du verkar ha stort behov att varje dag berätta för kvinnor hur dom är som om dom inte själva vet vad dom vill, tycker, tänker och gör.
    Eller så har du ett behov att berätta för andra män hur kvinnor är precis som om andra män inte känner och umgås med kvinnor.
    Så du påpekar ständig för andra om hur dom är och det är ingen bra egenskap.
    Ja, jag tycker det är viktigt att visa att även män har känslor. Vi kan också bli sårade av vad kvinnor säger till oss. Man kan tänka på vad man säger till andra. Det gör jag.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Hur många kvinnor KD?) skrev 2024-04-29 18:42:27 följande:
    Precis du gör samma sak som dom  klagar på, ska påpeka hur andra är och vad dom gör, det du klagar på att folk gör mot dig, du har lärt dig av dom att göra samma sak, du föraktar dom och gör sen samma sak.
    Du har blivit en kopia av dom så nu tycker folk samma sak om dig som du gör om dom, du är som din syster och mamma, du tar efter släkten, du har blivit dom!
    Kopia har du blivit!
    Fast istället för att som du påstår att kvinnor klagar på män gör du det till kvinnor,
    ingen som helst skillnad, exakt samma sak fast mot olika kön!
    Nej, stor skillnad. Jag talar inte om för kvinnor hur de ska vara, och förlöjligar inte kvinnor, säger inte att de är okvinnliga och att deras beteende är avtändande, klankar inte ner på kvinnors kroppar, har inte dubbelmoral. Däremot så gillar jag inte kvinnor som säger sånt till män, så jag kritiserar det beteendet. Jag tycker kvinnor som säger sånt kan tänka lite på hur de beter sig.
Svar på tråden Kan du se en skillnad på vad män och kvinnor får säga