Hem > Gravid > 10 Topp Bekymmer > Något pinsamt kommer att hända under förlossningen
Något pinsamt kommer att hända under förlossningen

Något pinsamt kommer att hända under förlossningen

Du har säkert hört många historier om saker som har hänt på BB. Som t.ex. hon som bajsade i sjukhussängen när krystvärkarna började, kräktes på barnmorskan eller skällde ut sin man och förbannade honom för att han ”gjort detta mot mig”. Eller om hon som fick besök av ett helt team med läkare och barnmorskor under förlossningen och alla stirrade förväntansfullt på hennes ”nedre delar” medan de väntade på att bebisen skulle komma ut.

Låter det jobbigt? Nå, det är ganska troligt att något av detta kommer att hända. Barnmorskor upplever både avföring och kräkningar vid förlossningar – kanske så ofta som varannan förlossning! Förbered din partner på att detta kan ske så han inte blir helt överraskad.

Läkaren och de andra som jobbar på förlossningen och som tittar in till dig under förlossningen har kanske redan sett fyra andra kvinnors underliv under samma arbetspass.

Och vet du vad? Det bryr du dig inte det minsta om! För i det ögonblick du håller på att föda ditt barn är du antingen så utmattad eller har fokus på den underbara skapelse du snart ska få möta att du inte märker vad som sker runtomkring dig. Vad som sker får ske – snart är du mamma!

Slutsats:

  • Japp, det låter pinsamt
  • Pinsamt = vanligt och naturligt
  • Du har annat att tänka på

Vad är det som bekymrar dig? Läs i forumet vad andra kvinnor bekymrar sig över under graviditeten