Inlägg från: trollhona |Visa alla inlägg
  • trollhona

    Namn upptaget av hund

    Om hunden fortfarande lever när barnet föds så skulle jag välja annat namn, om hunden avlidit så ta det. Men ni bör ha en plan B.

    Det finns tusentals namn och det enda ni kan komma på är ett namn som släktens hund har?
    Det måste ju finnas något liknande namn eller annat val ni kan ta. 

  • trollhona
    Anonym (Anonym) skrev 2024-05-02 13:25:40 följande:

    Många här säger ?det finns tusentals namn, välj bara ett annat? och förstår inte riktigt hur man kan se så lättvindigt på det. Har man hittat ett namn som känns 100% rätt så är det jättesvårt att tänka sig något annat. Även om det slutar med att vi tar ett annat namn så kommer jag ha svårt att komma över det här.


    Som du skrivit så tror du inte att släkten kommer gilla att ni använder namnet på ert barn. Din bättre hälft vill inte prata om det. Du verkar ha låst dig, och det är helt ok, det är fullt normalt i graviditeten att man hittar en kärnfokus för att det är lättare att fokusera på än att ha panik över allt det stora.
    Med det sagt så vidhåller jag att om hunden avlidit när barnet föds så kan ni säkert använda namnet för att "hedra" hunden. Annars så bör ni fundera på alternativ. 
    Antingen ett namn som liknar hundens eller ett dubbelnamn om det går att inkorporera hundens och något mer. Men du bör fundera på vad som kommer påverka er familj mest, din bitterhet av att inte få döpa ett framtida barn till ett specifikt namn eller resten av släkten som tycker det är opassande attt du propsade på just det namnet. 
Svar på tråden Namn upptaget av hund