• M i l l a n

    Flytta till Borås!!

    Hej! Vi är en familj som bor i Stockholm, men är så trötta på denna stad just nu. Dyrt, smutsigt, för stort etc.
    Vi har pratat om att flytta ifrån Stockholm till en mindre stad. Sen för någon vecka sedan såg min man ett tv program om Borås. Han blev förtjust i det han såg, och sa sen till mig att det verkade vara en väldigt trevlig stad. Jag vet inte så mycket om Borås. Finns det fler som flyttat till Borås här?
    Vi ska åka två dagar till Borås i maj, och se oss omkring. Men vad finns det som är bra i Borås? Han kommer isåfall ta med sig sitt företag till Borås och ska försöka etablera sig där. Han är massör (finsk klassisk massage). Finns det många massörer i Borås? Själv är jag lärare och hoppas på jobb i skolan som antingen fritidspedagog eller lärare. Hur svårt är det med lärarjobb i Borås? Det fanns inte många jobb på ams hemsida iallafall. Om vi skulle flytta till Borås är vi intresserad av att bo i parhus eller radhus. Finna det förslag på bostadsområden, med närhet till en bra skola?
    Tacksam för all information om Borås!

  • Svar på tråden Flytta till Borås!!
  • M i l l a n

    Regnar det mer i Borås än i Alingsås eller? Konstiga människor finns nog överallt...Alla flyttar nog inte till Stockholm eller Borås.

  • Bei Bei

    Alla är vi olika, men jag finner Borås otroligt trist & tråkigt. Finns mysigare städer.
    Alingsås är mkt mysigare och ligger lika "nära" Göteborg ifall man vill komma nära storstaden utan att bo i den.


    ♥ Ronja ♥
  • Cindra

    Jag tycker bara att Alingsås är så otroligt vackert, en underbar småstad med en fantastisk stadskärna. Alla fina små trähus där i centrum, torget, alla fik...ja det är HÖG mysfaktor helt enkelt! Och sjöarna...!!!
    Dessutom bygger de mycket nytt i Alingsås nu. Gå in och titta på deras hemsida!
    Borås är helt ok, men större och tråkigare tycker jag.

  • Cindra

    Hahha, vet inte om det statistiskt sett regnar mer i Borås...men ja - det är allmänt känt som en "regnhåla". Liksom Uddevalla.... också en trevlig stad, men en regnhåla som sagt!!!

  • Bei Bei

    Borås ligger ju som i en dalgång, så det regnar faktiskt oftare där.


    Cindra skrev 2007-04-08 16:30:43 följande:
    Hahha, vet inte om det statistiskt sett regnar mer i Borås...men ja - det är allmänt känt som en "regnhåla". Liksom Uddevalla.... också en trevlig stad, men en regnhåla som sagt!!!
    ♥ Ronja ♥
  • M i l l a n

    Jag har inget körkort, så jag vill inte bo på ett ställe där man är beroende av bilen för att handla mat etc. Hur det i Alingsås med affärer m.m. Vill inte bo i en ort där man ändå hela tiden pendlar till exempelvis Borås för att handla allt.
    Är uppvuxen i en liten ort med ca 7000 invånare, där det kändes som att alla kände alla. Man kunde inte ens släppa en fjärt utan att alla visste om det, oavsett om det är mysigt eller inte. Hur stort är Alingsås? Såg på Hemnet att det byggs som sagt mycket i Alingsås. Ganska dyrt tycker jag att det också var. För att vara i en så liten stad menar jag.

  • Ardisia

    Hej! Jag har själv flyttat till Borås för 5 år sen och trivs kanon =) Vi bor lite utanför stan, i en villa som kostade inte alldeles för mycket ;) Det är fördelen me Borås, allt är mkt billigare i Borås än typ i GTB eller Alingsås. Välkommen hit!

  • M i l l a n

    Hej Ardisia! Jag kikade på din presentation och såg att du flyttat hit från Finland. Jag och min man har finska föräldrar. Jag är ganska nostalgisk när det gäller Finland och allt som har med landet att göra. Har hört att det bor ganska många från finland i Borås, stämmer det? Det är bara ett plus, då Skulle känna mig mer hemma kanske. Jag blev iallafall glad då jag hörde att det fanns en affär i Borås där man kan handla finsk mat.

Svar på tråden Flytta till Borås!!