Inlägg från: Carmen80 |Visa alla inlägg
  • Carmen80

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Tycker det är jättebra med adption och det stämmer att det kvittar vart barnet kommer ifrån.Men jag vill uppleva en egen graviditet och ha ett biologiskt barn, jag känner verkligen det.Vi håller på med IVF nu och jag hoppas att det ska funka!Vi vill så gäran.Adoption har jag inte tänkt på, det känner jag at jag inte vill.Vet inte riktigt varför men nej, känner inte att det är min grej alls.
    Det kanske hade ändrat sig om man inte skulle kunna men i nuläget överväger jag inte det.

  • Carmen80

    Jag tror att många är lite rädda för detta med adoption.Jag kan kännaså, det är ett stort steg att ta och mycker bearbetning som måste ske att man inte kan få biologiska barn.Att vilja adoptera från början är ju en helt annan sak än att mer eller mindre vara "tvungen" för att få barn.
    Men kan man inte och vill så gärna ha abrn så tror jag att man kommer dit i sitt tänkande förr eller senare men det är nog en lång och jobbig process.

    Jag refererar till frågan i ts trådstart.

  • Carmen80

    Tycker du har fel i det.I ivf pratar man huvudsakligen barn, det är det som är målet och det är fler som lyckas nå det målet än de som inte.


    MBert skrev 2008-02-21 08:29:47 följande:
    Det är svårt att ana hur många likheter det finns mellan vänta biologiska barn och adoptivbarn. Någon skrev att man inte vill gå igenom en jobbig process och då inte ens vill ansöka om adoption. Men IVF och graviditet då? Det är också en jobbig process! IVF är som ett dyrt lotteri där man i huvudsak pratar spermier och ägg, inte BARN. Adoption går mer "rakt på sak" och pratar barn. När man börjar adoptionsprocessen kan man snarare likna det vid en graviditet där man med stor sannolikhet får barn. Det kan vara en mer eller mindre jobbig process men säkert inte så illa som många förstorar upp det till. Med facit i hand tycker många att den där hemutredningen som man bävar så mycket för inte var så farligt. Som en anställningsintervju ungefär.
  • Carmen80

    Nej, där har du fel. Ca 70 procent klarar det inom 3 behandlingar.35-40% chans har du per gång så där har du väldigt fel.


    MBert skrev 2008-02-21 12:45:14 följande:
    Även om målet med IVF är barn så kan du väl inte säga att det är där fokus ligger? Det handlar, just då, mer om hormoner och ägg. Tyvärr.Och hur kan du säga att flertalet lyckas när statistiken talar sitt tydliga språk, 30% lyckas (dvs 70% lyckas inte).
  • Carmen80

    Tycker vi kommit fram till att majiroteten föde bran, statestiken är dessutom baserade på de som blir föräldrar, alltså de som föder barn, inte de som fått mf.Så där får du tyvärr backa.
    Men det är inget att diskutera här.

  • Carmen80

    Nu är det statestik som är väldigt noggrant presenterat och tyvärr finns det de som faller in i de procenten som inte lyckas tyvärr, vi kan sluta diskutera det.Märker att det är känsligt i adoptionstrådar att prata om detta.Så självklart backar jag och låter er återgå till vad ni pratade om.
    Jag bara svara de på den frågan som ställdes i ts svar och det var eftersom det finns så goda chanser med ivf idag och att det är ersoner som kanske har svårt att bearbeta att inte få biologiska barn.


    Namaste72 skrev 2008-02-21 15:32:07 följande:
    Fast där har du fel. Men det ska vi inte diskutera här.
  • Carmen80

    Vad härligt att det blivit bra för er!Får man fråga om det var en jobbig process att går mste om att bära sitt barn, föda det osv?Var det något ni fick bearbeta eller var det för er naturligt?


    Vietnammamma skrev 2008-02-21 19:32:44 följande:
    Precis så kände vi med. Vi orkade inte börja IVF just för att det är en oviss väntan på ett helt annat plan än adoption där man faktiskt är säkrare på att det faktiskt blir barn till slut. Vi såg också adoption som ett mål som faktiskt blir av.
  • Carmen80

    Vietmanmamma:Jag undrade mest, det verkar som att ni valt adoptions som ett förstahandsval.Det tycker jag känns super.
    Tyckte tom ert barn var likt er på bild, konstigt men sant.

    Ni får inte misstolka mig, jag tycker det är jättebra med adoption men oavsett hur ni har det kan man inte förneka att de flesta vill ha biologiska barn, tycker det är mysigt att gå igenom en graviditet, det behöver man ju inte förneka även vilken väg man valt att gå.

    Har man försökt att få barn på ett biologiskt sätt är det rätt självklart att man gått igenom någon form av sorg eller?
    Sen finns det många människor som väljer adoption innan de ens försökt på naturligt sätt.Det tycker jag är härligt.
    Alla är vi olika men jag hade nog inte kunnat påstå att jag inte känt någon form av sorg eller gått igenom något som helst emotionellt om jag inte kunnat få biologiska barn.

  • Carmen80

    Jo, jämför man med adoption så är ju ivf dåliga odds av förklarliga orsaker.Vad jag menade innan är att 60-70 procent inte är dåliga odds om man inte jämför med en 100 procentig såklart.
    Använde ni inte ens era försök så hade ni ju en helt annan inställning till det hela och det är ju bra.

    Jag undrade mest med de som försökt med allt, som insemination, ivf osv...Hur deras tankebanor såg ut?


    Cerdrica skrev 2008-02-21 21:33:32 följande:
    Jag håller inte med. Vi blev besvikna var månad under det året då vi försökte hemma och det inte blev något. Men sorg, det har vi inte känt. Hade vi gjort det skulle vi självklart inte lämnat IVF oprövat. Vi hade, enligt vår läkare, väldigt goda chanser då det inte finns något fel på oss. Men vi ville inte chansa när det kom till barn. Vi visste vad vi ville: att ha barn. Helt säkert. Då var adoption vårt första val, IVF sista hands valet med alldeles för dåliga odds.
  • Carmen80

    Oavsett vad du säger i detta så kan du slå upp på vilken sida om ivf som helst att det är betydligt fler som blir gravida med ivf än 20%Forskning säger något helt annat, klinikerna går ut med helt annan info så du har faktiskt fel i det.Ca 70% föder bran inom 3-5 behnadlingar, jag sitter inte och hittar på det :)

    du har rätt i att oförklarligt barnlösa har det liet svårare med ivf, de står mest för den procenten som ej lyckas med ivf..
    Så jag förstår ert resonemang.
    Det är en chans man tar och det väjer vissa att göra, andra inte.


    Cerdrica skrev 2008-02-21 21:49:01 följande:
    Fast man KAN ju egentligen inte prata om statistik i det här fallet. Det är ju inte statistiskt jämförbartnär alla har olika förutsättningar. Vi är oförklarligt barnlösa men relativt unga i sammanhanget. I samma statistik finns betydligt äldre människor med kända "fel". Plus betydligt yngre och mer fertila. Vilken statistik som än "stämmer" går ju ändå inte att applicera på ett enskilt par. Säger statistiken att 20% lyckas så betyder det ju inte att just DU kommer bli gravid, ens på 100 försök. Jag tycker verkligen att statistik är rätt ointressant i sammanhanget. Vi hakade upp oss på två saker i fertilitetsläkarens lovordstal när han i stort sett försökte övertala oss att prova IVF: - De presenterar siffror för hur många som blir GRAVIDA. Inte för hur många som får barn. Det var barn vi ville ha och var tredje (cirka!) graviditet slutar med missfall. Orkade vi gå igenom detta, lyckas bli gravida och sedan kanske mista barnet? Svar: nej.- Mer statistik och det enda intressanta för oss: ca 30% av de som är oförklarligt barnlösa som vi blir aldrig gravida. Även om de nuppar sig blå kring ägglossning och gör en miljard IVF. Ingen vet varför. Ville vi bli ett av dessa par, vakna upp ur dvalan, slutkörda (och kanske skilda) om tio år och upptäcka att vi blivit för gamla (och panka) för att få adoptera? Svar: nej.
    Namaste72 skrev 2008-02-21 21:45:07 följande:
    Det beror ju på vad man är ute efter. En genetisk kopia av sig själv och sin partner att spegla sig i, eller ett barn att vårda och älska livet ut?Vid första alternativet är ju adoption rätt dåliga odds Vid andra alternativet är ju adoption mycket bra odds...
    At vilja ha biologiska barn är väl inte bara för man vill ha en genetisk kopia av sig själv?Det är väl inget fel att vilja ha biologiska barn eller?
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?