Inlägg från: Tezz79 |Visa alla inlägg
  • Tezz79

    Vi som knipit färdigt del 2

    Jag är också härinne ofta och läser men hinner inte alltid skriva!

    Ebba är 3 månader gammal och sist vi var till BVC (den 14/4) så var hon 62 cm och vägde ca 5900g. Den fysiska utvecklingen går fort framåt och jag hinner knappt med. Förra veckan la hon sig på sidan en gång för första gången, i måndags var vi hos en kompis och Ebba låg i babygymmet tillsammans med hennes son och då vände hon sig igen på sidan och tog på kompisen. sedan ägnades tisdagen åt att träna att komma på sidan och en gång så rullade hon från mage till rygg! Igår så tränade hon lite men sedan så rullade hon runt flera gånger från mage till rygg. Hon orkar inte heller rulla från rygg till mage riktigt ännu men tränar det gör hon genom att rulla på sidan! Ebba börjar också somna allt tidigare för natten- tidigare somnade hon sällan förren närmare kl 01 men nu somnar hon runt kl 22-23 och någon enstaka gång har hon somnat ännu tidigare!

    Ebba har också börjat tycka om att ligga på mage. Tidigare så skrek hon ju så fort hon hamnade på mage. Men jag tror det har att göra med att hon nu är så strak i nacken och kan hålla upp den bättre.

    Vad gör ni på dagarna då?! Här är det fullt upp, vi går bl.a. på babysång och babymassage vilket är jättemysigt. Vi brukar också träffa kompisar, antagligen hemma hos någon eller på promenad. Nästa vecka ska vi också gå på barnvagnsbio för andra gången. Vi har också varit på öppna förskolan en gång. Vi har också gått på babysim men det fortsätter inte förren i höst.

    Jag bloggar här på famileliv så där brukar jag skriva om vad vi gör om dagarna samt vad hon kan! Tanken är att hon ska få denna blogg när hon blir stor, det kommer ju bli en bok till slut eftersom jag redan nu skrivit över 25 A4 sidor:)


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Devania- här i Gävle har vi barnvagnsbio ungefär 3-4 gånger på hösten och våren. Då visar de en vanlig aktuell biofilm i stora filmsalongen med mindre ljud och mer ljus i salongen. De ställer upp skötbord och bjuder på fruktpure och välling till bebisarna och kaffe, te och kakor till föräldrarna. Det är också en paus mitt i filmen! Det är iallafall en trevlig tillställning som är uppskattad av alla föräldrar (har inte hört någon som klagat).

    Jag har ammat flera gånger utomhus men försöker att tänka på att sitta i lä och om jag har filt med mig så lägger jag över den så gott det går. I helgen har Ebba fått extra mycket frisk luft. Hon har varit utomhus hela dagarna eftersom det varit stora hundtävlingar där jag hjälpt till. I torsdags var hon ute från 08 till 17 och idag från 10:30-18! Ebba har varit jättesnäll, hennes mormor har skött henne rätt så mycket i helgen!

    Ebba somnar ju också allt tidigare men hon vaknar ungefär samma tid! Hon somnar alltid i egen säng men vill sova med mig mot slutet av natten eller på morgonkanten iallafall. Dock så är hon lite jobbig på morgonkanten då hon rör sig mycket och vill snutta hela tiden på bröstet och jag vaknar hur många gånger som helst!


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Jag har köpt bodyförlängare som man fäster i grenen, man fick ett paket med tre förlängare så att de passar de olika knäppningarna som finns. Ofta så är det ju på längden de växer ur boysarna. V i kan nu fortsätta att använda favoritbodysarna t.ex så använder jag fortfarande en del 56 bodysar trots att Ebba har storlek 62-68.


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Eldflugan- ofta så brukar man känna på sig när något är fel medens barn men sorgligt nog så är det sällan hälso-och sjukvårdspersonalen tar en på allvar när man sprungit på undersökning efter undersökning och de inte hittar något egentligt fel. Jag hade en kompis som också sprang ofta till läkaren då hon kände på sig att något var fel men efter mycket om och men (flera månader) så var det till slut en läkare som tog henne på allvar och skickade henne till sjukhuset med osnen och då visade det sig att han hade en jätetstor lungtumör (han blev akut opererad och är idag frisk). Vad skönt att de iallafall nu har upptäckt att något var fel och att ni nu får hjälp!

    Ni som har det tufft hemma- sök hjälp! Självklart är det en stor omställning att få barn och det kan bli lite extra tjafs och bråk men man ska inte bråka om skötsel om barnet utan man är ju bägge två föräldrar och har lika stort ansvar för barnet. Det är tufft att vara småbarnsförälder och man behöver den hjälp och stöd man kan få. Ibland kan jag tycka att min sambo inte hjälper till tillräckligt men när jag läser det vissa av er har skrivit så ser jag att han faktiskt gör det. Han byter blöjor flera gånger per dag, är inte rädd att vara ensam med Ebba själv en stund, stör mig aldrig när jag t.ex. duschar, börjar Ebba skrika så försöker han själv att ta hand om henne o.s.v. Däremot är han lite slarvig med städning men det har han alltid varit och han gör till slut det han ska men det tar tid;) Däremot så känner jag igen det Froggy L skrev att han har svårt att ta hand om Ebba samtidigt som han gör något annat vilket en annan gör om dagarna. Jag tar inte ansvar för hushållet när jag är hemma utan det gör vi tillsammans då det faktiskt tar tid att ta han om en bebis. Jag hoppas verkligen att ni får hjälp och att det löser sig men som sagt var så är man två stycken som skaffar barn och man har som sagt var lika stort ansvar.


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Jag tappar också en massa hår- det är jättejobbigt. Ibland känns det som om jag lossar mer än hunden.

    Jag helammar fortfarande och hoppas på att kunna fortsätta med det ett tag till. Ebba går iallafall upp i vikt och mår bra och är nöjd, jag var på BVC i måndags och då vägde hon 6380g och var 61,5 cm. Hon hade inte växt så mycket på längden men BVC sjuksköterskan sa att hon antagligen hade mätt fel sist då hon hade gjort ett språng då. Jag har ju börjat pumpa ut och fryser in för att jag ska kunna åka iväg själv någon gång men det kommer så himla lite när jag pumpar så det blir inte mycket att frysa in. Jag är glad om jag får ut 30 ml ur båda brösten och då håller jag på en bra stund!

    Det där med poängsättningen lät intressant, det kanske man skulle införa här hemma så skulel det hända saker snabbare än vad det gör. Däremot så skulle jag inte acceptera att min sambo skulle klaga över mig när jag kommer hem från jobbet om det inte är städat eller diskat- det är ju faktiskt ett heltidsjobb att ta hand om en bebis! Sök hjälp alla ni som har det extra jobbigt!

    Min chef ringde mig igår och sa att de har brist på sjuksköterskor i sommar och hon undrar om jag vill jobba lite extra? Jag funderar faktiskt på att ta fyra nätter under två veckor i slutet av juli och i början av augusti (lite extra pengar behövs ju alltid!).


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Puma- jag vill inte lägga mig i men jag hoppas ni får hjälp innan det blir ett syskon med tanke på de problem ni har. Om man redan har det tufft och skaffar ett till barn tätt så blir det nog inte bättre utan snarare mycket tuffare och sämre, särskilt för dig som verkar få ta mycket ansvar själv.


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Jag har ju tävlat med min hund på rätt så hög nivå (lydnad och bruks) så när jag inte har fullt upp med bebisaktiviteter så försöker jag träna med min hund så mycket som möjligt. Jag spenderar dock också alldeles för mycket tid framför datorn.


    Stolt mamma åt Ebba
  • Tezz79

    Jag jobbar som sjuksköterska på en kirurgavdelning. Jag har arbetat där i 3 år och haft tjänst i 1,5 år där. Jag hade tänkt börja arbeta timmar för att få lite pengar och spara dagar i höst men nu så kommer jag börja redan i sommar då det behövs folk- jag ska jobba fyra nätter i sommar under två veckor så det är ju inte så jättemycket!

    Eldflugan- jag skickar styrkekramar till er och hoppas att allting går bra!


    Stolt mamma åt Ebba
Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2