Inlägg från: eldflugan |Visa alla inlägg
  • eldflugan

    Vi som knipit färdigt del 2

    Hallå, nu är jag här med.
    Oliver verkar vara som era bebisar med. Rullar runt då & då. sitter själv (en liten stund) Däremot är vi inte på g med smakisar än, jag vill vänta lite.

    Oliver fick med gunga för första gången ute igår. Han vart inte jätteglad, men va nöjd o tyst iaf, så de va nog lite skönt iallafall.

    Han har börjat ändra mönster när han ska somna. Förut kunde han inte somna utan att snutta på våra fingrar. Han vägrar napp nämligen. Men ja tänkte att de blir jobbigt i längden om han ska få göra så. Så då prova jag o gunga han i famnen en gång o han lyckades somna. Nu verkar det som det är det sättet som gäller. Försökt lägga honom i sängen o snutta på fingret idag, men han blir tokig. Vi va ute o titta på raggarbilskortege idag o då somna han 2 gånger i min famn utan nått i munnen. Skönt att slippa nappen iaf tycker jag.

    Har era ändrat sig så?

  • eldflugan

    Usch va ledsen jag blir när jag läser era inlägg. Fika o promenader o picknick i solen o bebisarna ligger själva på filt mm. Oliver vill inte göra nått av det. Det enda vi gör numer är går till ÖF max en gång i veckan. Överallt annars glor folk så mycket för Oliver bara skriker o gnäller. Han vill inte ligga vagn, inte åka bil, knappt sitta i bärsele. Man kan va ute max en halvtimme sen är det trött o gnälligt.

    Hahn har sovit gott om nätterna, men nu sprattlas det o vaknar o skriker. Vill inte äta, inte snutta inget funkar.

    Han har dessutom varit massa sjuk nu. En dag innan dopet åkte han på nått magvirus och har nu diarre med. Så han har gått ner 125 gr, väger bara 6040 gr.

    Försökte ge han ersättning men de spotta han bara ut.

    Varför har alla andra fått lyxbebisar.. Usch va ledsen ja blir!
    Syrrans bebis och en kompis bebis (6 respektive 4 veckor yngre) Dom bara sover o äter o myser, ligger vagn o går promenader. Skriker inget alls. Varför gör Oliver det??
    Ingen hittar nått fel. Varit hos läkare 2 ggr, på bvc massor o ringt sjukvårdsupplysningen.

    Min son är så vacker att titta på men fy va trötta vi är på allt gnäll. Det enda som funkar är att bada, men man kan ju inte sitta i badkaret hela dagarna.
    Han är vaken 30-40 min, sen orkar han inge mer o vill sova igen, sover en timme o sen är de lite lek o massa gnäll i en halvtimme igen.

    Va långt de blev, men nu kanske jag kan må lite bättre när jag fått skriva av mig.
    Tack för ni finns här.

  • eldflugan

    Tack för era ord!

    Känns som här är enda stället man kan prata av sig om sånt som e jobbigt. Ingen i "verkliga" livet som erkänner att det faktiskt är jobbigt att ha barn. Allt är rosenrött o gulligt o mysigt när man pratar med folk.

    Han har tyvärr alltid varit såhär. Vet inte om ni kommer ihåg, men jag skrev att det finns 4 typer av bebisar. Och vi har fått den gnälliga typen. Det har vi vant oss vid. Men när han skriker som att han har ont, o vaknar o skriker av smärta då är de svårt.

    Vi har provat det mesta, ta bort laktos o kryddor i maten. Men sempers magdroppar hade jag glömt bort. Tack för tipset Maxen01!

    Det värsta är att han har slutat skratta och prata nästan helt!
    Det va ju så mysigt när han började prata, men nu hör vi ingenting. Dom gångerna han inte skriker är han istället helt tyst.

    Visst har vi en konstig bebis!?
    Jag älskar honom massor o tror o hoppas att vi kommer uppskatta hans små egenheter när han blir äldre o både Oliver och vi förstår dom.

    Maxen01: Hur känns brösten? Känns de som du har för lite mjölk? Vet inte om jag med har det. Mina är mjuka, men kan spänna lite om han inte ätit på 3 timmar.

    Föresten 1 mkt bra sak har hänt inatt iaf!! Oliver sov hela natten!!
    Han åt vid 23 o sen vakna vi vid 6 av att han ville byta blöja, åt lite o somnade om igen!!

    Tack igen för ni finns!

  • eldflugan

    Åhh va ni är underbara allihopa!

    Känns så bra att läsa era inlägg.
    The pig och Roots: Det är så skönt att höra att era små med varit tysta, inte för att jämföra, men så man vet att det faktiskt inte är nått fel.

    Maxen01: Helt mjölkfritt har jag inte testat, kanske ska prova det.

    Mysensdagbok: Jag har blivit tipsad om boken förut, men den är alltid utlånad på biblan. Men 39 kr va ju inte dyrt. Ska nog beställa på en gång

    Nu är Oliver sjuk "på riktigt". Magsjuka eller ett virus i mag-tarm-kanalen och hosta som låter i lungorna med. Men han är faktiskt relativt pigg ändå. Så jag tänkte att lite frisk luft är faktiskt bra så länge han inte har feber, så vi gick en promenad i solen och han lyckades faktiskt somna i vagnen!! Lyckliga jag!!

    Roots: Försöker verkligen fokusera på de bra stunderna, det måste man. Och försöker få lite mer egentid med. Dels för min skull men även för pappa och Olivers skull.

    För precis som FroggyL skrev så känner inte pappa till vad allt som Oliver vill betyder just nu.

    Håller med om tänderna, det är nog på G nu. Men som FroggyL sa så kan det ju ta ett par månader innan dom syns.

    Aha! Så brösten SKA va mjuka. Bra det. Men ni som ger ersättning, hur visste ni att det inte fanns tillräckligt med mjölk? Eller va det inte därför ni började med det?
    Vi kanske alla ska stjäla lite mjölk av grädd-mamman Puma86

    Guu va långt ja skriver jämt. Tack för ni orkar läsa.

  • eldflugan

    froggyL: Aha! Hur märkte ni att hon ville ha mer? Sökte hon efter bröstet? Gnällde hon o slutade med det när hon fick ersättning o blev mätt? Hur gick det att mata med flaska första gången?

  • eldflugan

    Jag håller med Puma86 och ThePig. man gör ju det som är bäst för barnet, oavsett om det gäller läggning eller annat.

    Oliver har ju ändrat lite rutiner som jag har skrivit om förut. Men han vill gärna snutta på våra fingrar tills han somnar. Ibland att man bär o vaggar till sömns. 2 ggr har han lyckats snutta på sina egna fingrar o somnat av det.

    Jag skulle vilja ha ett eget rum till Oliver nu. För bara han rycker till eller gnyr så vaknar jag.
    Funkar det bra för er Puma86?

  • eldflugan

    JAG VISSTE ATT NÅTT VAR FEL!!!

    Har legat på sjukhus sen natten mellan fre/lö. Oliver fick akut blodtransfusion, annars hade han inte funnits här idag.

    Han har antingen ett virus eller en blodsjukdom som gör att han inte kan producera egna röda blodkroppar.

    Läkarna vågar inte säga nått än, men de har tagit alla möjliga prover, men nu vågar de inte ta fler om de inte verkligen måste, för det lilla blod han har behöver han säger dom.

    Jag hör av mig när vi vet mer.

  • eldflugan

    Tack allihopa. Har inte orkat läst allt ni skrivit, men verkar som ni har de jobbigt med.

    Nu är vi hemma på permision. Vi ska till ett annat sjukhus i veckan o ta benmärgsprover och virusprover. Han har en blodsjukdom som antingen beror på en muterad gen (Diamond blackfan)eller ett virus (TEC).

    Den senare är övergående, medans den första kan innebära blodtransfusioner var 2-4 vecka resten av livet.

    Hb (blodvärdet) ska ligga på ca 120, när vi kom in till sjukhuset låg Oliver´s på 30!!!!
    Idag va det ca 87, pga av transfusionerna.

    Dessutom har han virus i mag/tarm-kanalen fortfarande och i luftrören. Så han hostar och har diarré samtidigt och ont av detta. Stackars liten.

    Just nu finns det inget vi kan göra. Lite panodil o massa kärlek tills vi får svar på proverna.

    Hörs senare....

  • eldflugan

    just, glömde säga att en på 100.000 drabbas och man känner till ca 30 pers i Sverige! TYPISKT....

  • eldflugan

    Tack alla!!!!! Verkligen!! Känns så skönt att ha folk som lyssnar här.
    Tycker att det är bra att vi vågar prata om våra problem här, vilka dom än är, för det känns alltid mycket bättre efteråt.

    Jag har det underbart med min man. Han städar o tvättar o lagar mat. Tar Oliver massor de dagar han är ledig, eftersom jag har Oliver så mycket när Tobbe jobbar.
    Han hatar att diska o jag hatar att dammsuga så har vi löst det.

    Men det där med att inte lägga sig i när de inte fattar o man vet själv vad som är fel, är jag usel på. Jag blir jättearg när Oliver skriker o Tobbe inte fattar. Men å andra sidan skrek Oliver ju förut när jag heller inte fattade varför. Papporna måste nog få en chans att lära sig det.
    Jag ska tänka på dig FroggyL nästa gång o behärska mig. Va du är duktig!

    Imorgon är det nya prover som gäller för Oliver. Hb och kolla om han har kommit igång med att producera egna blodkroppar. Detta för att fastställa om och när vi ska göra benmärgsprov och nya blodtransfusioner.
    Åhhhh vad jag hoppas att detta var en virusutlöst sjukdom, för då blir han frisk av sig självt.

    Han har varit en helt annan bebis sen vi kom hem från sjukhuset!
    Tror dom har bytt ut han efter transfusionerna.

    Han skrattar o pratar.
    Igår kväll la vi han i vaggan så prata han själv i 20 min, sen somna han! Idag va vi på promenad i vagnen han låg o kikade sen tittade vi till han, då sov han! Han orkar va vaken i mer än 2 timmar o sover längre än 1 ½ timme.
    Han har aldrig somnat själv förut, vägrat ligga vagn o varit vaken ca 30-40 min. Han skriker inte han gnäller inte o han behöver inte bäras hela tiden.
    Nu förstår jag hur ni har haft det!

    Har lust attstämma läkarna eller nått, tänk om vi hade fått haft det såhär hela tiden.
    Tack igen för ni finns här!

Svar på tråden Vi som knipit färdigt del 2