• 68an
    HimlaMilla skrev 2008-06-27 12:33:42 följande:
    Jag blir nästan alltid kass i magen efter jag ätit köttfärsås...det är ju så lätt att tillaga så blir ju det ibland fast jag inte mår bra av det. Vet inte vad det är som får mig att må dåligt...nötfärsen kanske? Jag får komma på nåt annat lättlagat istället...nån som har nåt bra tips?
    Det är många som blir dålig i magen av köttfärs men fråga mig inte varför för 99% är friska i sina tarmar osv.
    Vet av mest killar som fiser o stinker apa så fort dom ätit köttfärssås tex. Än värre brukar dom va om dom ätit älgfärs. Jag känner sällan av det däremot trots ibs och uc. Vore intressant att veta vad det beror på.
    Samma som endel blir dåliga i magen av fisk, gärna fisk från älven o likaså färskpotatis men den är kanske inte så konstig ändå.
  • 68an
    S0YA skrev 2008-06-30 23:38:37 följande:
    nämen hej.blev lite glad när jag av en slump hittade den här tråden.Har inte haft besvär på jättelänge tills jag blev gravid och min svåger dog hastigt. Nu är det väl lite bättre men det kommer och går. Är det vanligt att få kramper och attacker på nätterna som jag får?kram
    Mina krampanfall träder in när som helst på dygnet. Det är nog tufft att få dom på dan men att vakna av det mitt i natten är ännu jävligare om det nu kan bli jävligare.

    Beklagar svågern!
  • 68an

    Anonym (sara) skrev 2008-07-03 14:50:23 följande:


    Jisses, tjocktarmen.. Det leder mig direkt till cancer. Hua. Men ja, jag ska ta tag i det. Tack! Miss Pinky skrev 2008-07-03 13:53:45 följande:
    Det ska mycket till innan nån får cancer i tarmen Jag har ulcerös colit och ibs och har problem med tjock- och ändtarm ¨så redan där har du två saker som inte är cancer. Får du inet hjälp så ge dig inte fast de är jobbigt. Privata läkarhus kan vara ett bra alternativ, dom brukar i regel vara anslutna till Fk och då är det samma kostnad att gå till dom som till landstingets sjukhus, v-c.
    Lycka till!
  • 68an
    S0YA skrev 2008-07-09 11:46:56 följande:
    Har haft en krampperiod nu och har märkt att jag får svid i magen när jag dricker kaffe. Har inte haft problem med det sen jag hade magkatarr för en 7 år sen eller så. Nån som känner igen det?
    Kaffe kan funka en gång men gå åt hvete nästa gång och skulle jag dricka regelbundet så blir det problem av alla koppar så jag undviker kaffe. Blir illamående och får kramper och diarré.
  • 68an

    Anonym (sara) skrev 2008-07-03 10:59:54 följande:


    Hej allihopa!Jag måste få fråga en sak. När jag har mina kramper så sitter de långt ner till höger. De på vc sa till mig att man bara har ont i mitten vid magen när man har IBS. Och alltid när det gör nt så måste man springa på toa. JAg har ont långt nertill höger, och jag måste inte alls springa på toa varje gång. Är det min vc som är knäpp, eller har jag missat något?
    Din vc är knäpp enligt min erfarenhet. Under dom 20 åren jag haft denna diagnos och under 1-10 besök/år hos gastroentrolog i 20 år så har jag aldrig hört nåt liknande och jag anser mig vara mycket kunnig på min mage/tarm så det dom sa på din vc kan jag absolut inte skriva under på.

    Man har inet bara ont i mitten av magen vid ibs och man behöver inte alls springa på toa varje gång. Blir trött då okunniga uttalar sig då dom tom arbetar inom vården. Ibs kan vara så individuellt.

    Bor du i västernorrland? Tänkte på resursbristen för att göra en rekto- eller coloskopi. Här är det rätt illa men självklart ska dom kunna göra det. Får du en specialist så gör dom en rektoskopi på 60 sek. Enkelt och snabbt överstökat.
  • 68an

    Jag ser att det sägs att magproblem och kinamat inte är någon hit men så är det inte för mig som har både ibs och ulcerös colit. Min mage älskar asiatisk mat och fyra små rätter tex funkar perfekt. Men sen kan det ju bara skilland på fräsch och mindre fräsch kinamat, frityrolja osv.
    Fet, rökt barbegue mat är en värre grupp för mig.

    Saker som jag får passa mig för är fet fisk i kombination med fet sås, tex lax med hollandaisesås, laxen går bra men utan sås eller tex en kall sås på gräddfil.
    Samma sak är det med potatis i kombination med fett, där slår magen bakut ibland också men just dessa saker kan gå bra 1-2 ggr men sen skiter det sig. Däremot har jag aldrig haft den turen med lax o hollandaisesås.

    Något som min mage inte heller gillar är kaffe och sötsaker men sötsaker tror jag ingen mage uppskattar. Kolsyrad läsk älskar den inte heller så ibland då jag gör drinkar väljer jag hellre annanas/kokosjuice. Men som sagt så är detta med magen så individuellt och en sak gäller inte för alla.

  • 68an

    Anonym Matilda!

    Välkommen!
    För geaproblemen rekomenderar jag att du provar Dimetikon från Apoteket.
    Köp en liten burk och testa med att ta 2-4 kapslar/dag. Alltså 1 kapsel 2-4 ggr/dag. Har du tur märker du effekt redan efter en dag men ät varje dag dessa kapslar så ser du om dom hjälper dig eller inte, om dom gör det så ber du din läkare skriva ut stora burkar. Denna medicin är billig och guld värd för mig som inte skulle kunna umgås med folk om jag inte hade den. Biverkningsfri är den också.

  • 68an
    Maddisen80 skrev 2008-07-21 11:56:05 följande:
    Hejsan de finns ju ulroce kolit,kollon irritable och ibs. hur yttra sig dina symptomer
    Kolon irritable och ibs är samma sak.
    Sen förutom ulcerös colit så finns det en annan som är ulcerös proktit. Samma sak men proktiten drabbar bara ändtarmen medans coliten även drabbar tjocktarmen.
    Sen finns det ju fler liknande sjukdommar som tex morbus crohn och den kan slå sig på hela tarmsjystemet.
    Enkelt förklarat men lite mer kött på benen kan man få om man läser här... www.magotarm.se/attleva.html

    Hoppas du anonym får reda på vad du lider av så du får rätt behandling.
  • 68an
    3barnsmor35 skrev 2008-07-20 16:13:07 följande:
    Jag ska läggas in imorgon för operation (knä), känner mig lite nervös för hur magen ska sköta sig. Ätit lite idag o tagit stoppande just in case. Ngn med erf m sjukhusvistelse? Morfinet lär väl stoppa upp iaf :/
    Jag har vistas på sjukhus av olika orsaker och även opererat knä men det har aldrig påverkat min mage.
    Det enda som påverkat min tarm är då jag gjorde kejsarsnitt. Fick riktigt jobbigt med gaserna som smärta i op.såret men en räddande bm gav mig dimetikon ochdom äter jag fortfarande 6,5 år senare då dom höjde hela min livskvalité.
    Jag har ibs och ulcerös colit och alla andra vistelser och mediciner har funkat utan några större problem.

    Lycka till!
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7