Inlägg från: Morghana |Visa alla inlägg
  • Morghana

    Vänner i kristianstadområdet!

    Ja fy fasiken för snö...*suck*..
    Och kalla vindar..

    Dottern stannade hemma från skolan idag med magont men nu har hon minsann inte ont. Hon vill ställa sig och stöka i köket men det vill inte jag då ena sonen sover vägg i vägg så nu är hon tjurig istället.

    Vad kul! Vad har sambon hittat sig för ett jobb Edvina?

  • Morghana

    Ooh kan han inte lära upp min sambo lite?
    Jag har påpekat här i flera dagars tid att jag inte hinner med disken när Max är så mammig hela tiden. Men det går honom bara förbi... jag vill oxå ha en ren diskbänk!

  • Morghana

    Edvina: Låter ju kanon med jobbet!

    Min sambo bryr sig inte ett dugg..men inför min pappas besök blev det faktisk lite fart på honom med dammsugaren. Jag ser mest till att hålla golven rena så lillen kan åla omkring där.

  • Morghana

    Skulle verkligen behöva klippa mig jag med..
    Har bara låtit håret växa i 2 år nu. Ni kan väl själva räkna ut hur slitet det är?
    Det har bara inte blivit av pga bebis på bebis.. Så håret blev lidande!
    Ska försöka komma iväg någon dag..säger jag nu men det lär väl gå ett år till :-P Eller tills lillplutten klarar av att vara hemma hos pappa utan att gråta hej vilt i alla fall!

  • Morghana

    Usch vilken natt...läs inte detta om ni är känsliga mot kräk och sånt!!
    Men jag är så hypertrött och bedrövad..

    Dottern drabbades av magsjuka efter läggningsdags. Ja det har väl hållt på några dagar för hon har varit rejält risig i magen. Men inatt rann det okontrollerat ur båda ändar. Klockan 5 fick jag masa mig isäng då hon äntligen kunde somna lite. Kl 7.30 väcker hon mig efter att både ha kräkts i sitt rum och tömt halva tarmen på badrumsgolvet..
    Minstingen vaknade han med..
    Men upp och torka och greja... Och jag har väldigt svårt för sånt här. Man tycker det borde vara enkelt efter ett antal år med barn men inte för mig.
    Hon har gjort av med ett antal trosor och pyjamasar inatt. Så jag måste tvätta och torka illa kvickt med.
    Ordinerat små klunkar vatten med ganska långt mellanrum och hoppas att kroppen tar upp lite. Hon är blek och väldigt mörk runt ögonen. Jätteont i magen och rumpan.. och man känner sig ganska hjälplös.
    Nu är jag rädd för att de små ska drabbas oxå.

  • Morghana

    Edvina: Tack för råden! Tyvärr har vi bara en toalett.
    Jag har kört runt med klorin och sagt åt henne att tvätta händerna. Och tyvärr fått bannlysa henne från källaren där vi har allrummet. Sagt åt henne att ligga i sin säng. Men hon vill ju såklart vara där vi andra är.
    Jag kollade precis apotekets hemsida ang. vätskeersättning. Tänkte att det kunde vara bra.
    Magsjuka är ju ett jäkla gissel...svårt att klara sig undan. Jag har klarat mig de senaste åren då hon haft det men som sagt..de små. De har ju aldrig haft magsjuka än heller och är säkert väldigt mottagliga. De lekte och stojade här under kvällen och pussade på varandra.
    Så fort sambon klivit ur sängen ska jag åka till apoteket och ladda upp med vätskeersättning. Lika bra att vara förberedd.
    Hon har klarat sig ifrån toaletten en timme nu i alla fall.

  • Morghana

    Idag mår dotra bättre.
    Hon sitter här och pratar öronen av mig. Tar igen all förlorad tid från igår!
    Jag har mått illa sedan igår kväll men jag har försökt mota Olle i grind genom att äta ProViva och yogurt med bra bakterier. Vet inte om det hjälper när man väl fått magbassiluskerna men försöka duger!

    Jaha..så var det sommartid nu då! Och om det stämmer med vädret har vi det snart varmt och skönt ute. Hoppas på det!

  • Morghana

    Jaaa jag är så glad! Min välling-ratande bebis började helt plötsligt tycka om välling! Och det funkade inatt med! Nu har jag inte ammat på ett dygn. Kanske blir det ett glas rött i helgen för att fira! Jag har inte fått dricka på 2 år nu och har saknat rödvin såååååååååååå mycket! Men vad offrar man inte för de små? :)

    Edvina: Jag brukar skylla min dotters humör på min lillasyster. :-P
    De har ett helsickes humör båda två! Men det har jag med om jag ska vara ärlig. :-P Känner bara igen min lillasyster i min dotter när hon var lika gammal. SÅ lika!

  • Morghana

    Det lät kul Mikah! Jag har inte åkt skidor på 17 år. Men av vad jag kommer ihåg var det roligt i slalombackarna då när jag var barn.
    Svart pist låter läskigt. :-P

    Jo tack vi är bättre! Dottern kunde gå till skolan igår efter att ha varit symptomfri i 48 timmar och bara jag och son nr 1 har varit lite risiga i magen men det är bättre nu.

    Gud vad ni andra är duktiga som planerar träning och grejer! Jag är en riktig soffpotatis. Och ser ut som det oxå.. :-P
    Men igår var vi ute och promenerade i den sköna solen!

Svar på tråden Vänner i kristianstadområdet!