Inlägg från: Mirjami |Visa alla inlägg
  • Mirjami

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9

    Har också hittat hit! Har inte så mycket med mina extraslag nu men kan känna av dom när jag blir hungrig och när jag ätit. Nån mer som känner så?
    Nej anledningen att jag skriver är att min mamma haft mer bekymmer med sitt hjärta.... Hennes hjärta rusar och slår jätte fort och det kallas väl hjärtrusning? Jag har inget sånt som tur är men är lite orolig för mammas hjärta istället för mitt just nu..... läkarna säger att det inte är något farligt men ändå är man orolig :( Hon har ätit medicin mot hjärtrusningen i många år men nu verkar det inte hjälpa med det längre och läkaren har skickat remiss till Linköping för operation. Man bränner bort en nervbana som orsakar hjärtrusningarna och dom flesta blir av med rusningen. Undrar bara om nån känner igen sig i detta med hjärtrusning och operationen?

    Ok ta det lugnt med era hoppande hjärtan /Kram

  • Mirjami
    Tilt skrev 2009-05-05 23:30:36 följande:
    Angående att man får fler extraslag och annat hjärt"strul" när man är hungrig, eller ätit är inte alls konstigt. Magen och matstrupen är två av dom faktorer som påverkar hjärtat mest. Samtidigt så handlar det om blodsocker vilket påverkas både vid hunger och vid intag av mat. Detta kan i sin tur påverka kroppen som i sin tur retar hjärtat hehe:) Men som sagt, det där med hunger och när man ätit är supervanligt! Hos alla, även dom som inte känner av det.Angående ablationen (som är vad jag förstår vad din mamma ska göra) så är själva operationen enkel och den sker under lokalbedövning. Man brukar få gå hem efter någon dag bara. Många (de flesta) blir helt återställda, andra inte, men det är lite som att leta efter en nål i en höstack ibland för att komma åt problemen.Men din mamma har i alla fall oddsen på sin sida att hon ska bli fri från alla lustigheter :)Någon skrev någonting om att det blir värre av att ligga på vänster sida, också supervanligt:) Tror jag alltid får det typ. Endel är känsligare än andra, men det är ju fortfarande inte farligt.åh, ja jag har hittat hit jag med :) Jag läser men skriver inte så ofta för jag har sällan nått vettigt att säga hehe :)Tjingeling
    Tack så mycket för dina vettiga svar :) Genast blir man ju lugnare när man läser att det inte är farligt.....varken mina extraslag och mammas hjärtrusningar. Jag hoppas verkligen att mamma blir av med sina besvär efter ablationen!

    Kramar
  • Mirjami
    Carla skrev 2009-05-10 17:15:39 följande:
    Hon har väll hjärtflimmer eller?? Låter som de eftersom de är aktuellt med operation...Kram
    Hej! Inte direkt hjärtflimmer har dom sagt....finns det inget som heter hjärtrusning, eller?
    Just nu har jag ett ganska skuttigt och hoppigt hjärta igen.....inte kul alls *gråter* :(
  • Mirjami
    hemlis skrev 2009-05-10 22:05:50 följande:
    Mijami, hon kanske har ett sånt där "elledningsfel" som dom brukar kalla det, då hjärtat bara rusar iväg.Vet att en del kan ha förmaksflimmer också, som kan göra att man går in och bränner av något i hjärtat.Min chefs man har precis gjort det, hans hjärta bara rusade iväg ibland och nu hoppas dom att dom bränt av den där ledningen som ställer till det.Förstår att ditt hjärta hoppar med än vanligt nu, tänk på att det är helt normalt att särskilt vi som redan har x-slag får väldigt mycket mer vid minsta lilla oro Vet hur det känns, men försök och tänk att det är inte farligt bara jättejobbigt!KRAM
    tack för ditt svar! Ja jag tror att hon har ett sånt där "elledningsfel" för dom ska bränna bort en extra nervbana nånstans vid eller på hjärtat, jag vet inte riktigt var dom sitter.....
    Ja så fort jag börjar tänka på t.ex mammas besvär så hoppar och skuttar mitt hjärta direkt....det känns som att det verkligen är väldigt känsligt, mitt hjärta! Jobbigt är det och det gör att jag blir ledsen och lite deppig. Men som sagt så är det inget farligt och kan inte bli heller har jag också läst....
    Kram till dig
  • Mirjami
    pågmamman skrev 2009-05-11 09:07:37 följande:
    Mirjami - var har du läst att det inte kan bli farligt? Behöver oxå en lugnande text! :)
    Hej nån här har skrivit det nångång. Har man undersökt hjärtat och fått bekräftat att det är ofarliga extraslag så kan dom inte bli farliga.....minns inte vem som skrev det. Hoppas att det är så iallafall :)
    Kram
  • Mirjami
    hemlis skrev 2009-05-11 20:50:10 följande:
    Det var jag som skrev det, att det aldrig kan bli något farligt.Jag har träffat fler läkare och många hjärtläkare och dom har sagt att det aldrig kan kan bli något farlig och att det inte sliter på hjärtat på något sett heller, och jag har MASSOR av extraslag jämt!
    Ok visste att jag läst det nånstans :) Tack!
    Kram
  • Mirjami
    Carla skrev 2009-05-13 16:29:53 följande:
    Jo de finns de men om de måste opereeras brukar de inte va hjärtrusning utan tal om hjärtflimmer....tror ja
    Hej igen
    Om jag fattat det rätt så har min mamma en extra nervbana eller nåt elledningsfel som orsakar hjärtrusningar. Sånt kan man operera eller bränna bort.
  • Mirjami

    Hej alla

    Nu har min mamma gjort en så kallad ablation för sina hjärtrusningar. Behandlingen gjordes i Linköping igår och hon fick komma hem idag :) Otroligt skickliga läkare som kan göra såna här ingrepp, alltså dom bränner av en extra nervbana som orsakar hjärtrusningar. Innan behandlingen var över så försöker dom att reta den nervbanan som dom bränt för att se om dom lyckats få igång hjärtrusningen igen. Lyckas dom inte så är man förhoppningsvis fri från hjärtrusningar och det verkar som att dom lyckats på min mamma!
    Håller tummarna för mamma nu!

  • Mirjami

    Tack för era kommentarer :) Mamma mår bara bra och är så otroligt glad och lättad att det är över!
    Själv har jag haft ganska oroligt hjärta men det är inte så konstigt kanske......?
    Kram och ha en skön helg

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9