• Ela

    30+ som väntar/har fått syskon, del 8

    Del 1-5 hette "30+ som väntar andra barnet" och så här stod det då i trådstarten:
    "En del av oss träffades redan 2005 i tråden för 30+are som planerar första barnet, sedan blev vi gravida, sedan diskuterade vi spädbarnkolik och dagisinskolning och minsann:

    Nu är det dags för uppföljaren!

    Syskonet! Nummer 2!! The sequel!!!

    Här hänger vi som träffats i de gamla 30+trådarna och som nu väntar andra barnet!!"

    Det har dock visat sig att trådens invånare har en större spännvidd än så och eftersom vi vill fortsätta att stötta varandra under syskonresan är tråden numera omdöpt till "30+ som väntar/har fått syskon". Nykomlingar är givetvis också varmt välkomna!

    Här är länken till vår BF-lista :
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m51493214.html

    De som planerar syskon hänger här :
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m50758009.html
    De vars ettor är 1-3-år brukar hänga här  :
    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m50814582.html

    De vars ettor är under året brukar hänga här :
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m50570540.html

    De som fick sina ettor under 2006 brukar hänga här :
    Två är dubbelt så bra
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-11-22 12:57
    Ny 1-3 års-tråd:

    www.familjeliv.se/Forum-11-269/m55601486.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-16 20:47
    Det finns en tråd för våra vänner som kämpat i mer än ett år för syskon:

    www.familjeliv.se/Forum-7-34/m58761781.html
  • Svar på tråden 30+ som väntar/har fått syskon, del 8
  • Galia

    Mosing: då hoppas jag på det, v 16-18 alltså. Alltså bara jag får ta det lugnt så är det inte så farligt under dagarna längre. Kan bli rätt slut o uppgiven framåt em/kväll dock.

    Bebis tycker jag nog att de är till ca 18 månader. Grattis till ettåringen!

    Anceka: grattis till ett år redan för er med!

  • Snowgirl

    Grattis till ettåringarna!

    Galia, Även jag har haft moderkakan i framvägg och känt rörelser tidigt. Det är nog olika det där.
    Oddsen nu när vi har sett en liten skrutt borde väl vara ca 70-30 skulle jag tro, kanske bättre. Många stöts ju ut som tidiga missfall. Det är väl inte helt klart med moderkaksprov. Dom skulle höra av sig, men jag tror nog att jag får ringa och kolla. Hur som helst sa han att de i princip uteslutande gör moderkaksprov nu. Det är i princip bara när dom inte kommer åt moderkakan som de gör fvp.
    Hoppas illamåendet ger med sig och hoppas att det inte är fogarna som spökar redan.

    Resande, Aj för foglossning och hoppas illamåendet ger sig för dig också. Jag kopplar illamående med sömntimmar. Jag sover nästan hela kvällarna och nätterna. Det kanske är därför jag har klarat mig så pass bra. Det blir dock inte mycket tid med mannen.

  • Galia

    Snow: vi får hoppas att alla dina tidiga mf i det här fallet, oavsett hur jobbigt det var när det hände naturligtvis, är ett gott tecken på att din kropp nu behållit det här embryot för att det är ett friskt sådant. Jag försöker tänka positivt men förstår att du är inställd på det värsta för att försöka förekomma tråkiga besked (som förhoppningsvis inte kommer)

    Tror absolut att det hjälper att sova mkt. Jag ser definitivt ett samband mellan mer illamående/kräkningar o att det är värre om jag är trött. Är ju därför jag mår sämre de dagar jag är på arbetsplatsen. Blir ju tröttare då. När jag var där du är så gick jag o lade mig 20.30-ish. Har orkat vara uppe lite längre nu men lägger mig fortfarande tidigt jämfört med när jag inte var gravid.

    O när man talar om trollen (jag skrev ju här om mina funderingar på när jag ska börja känna bebisen) När jag nyss vaknat i morse kände jag pirr/fladder djupt ner mot ljumsken. Flera ggr. Låg kvar o bara försökte analysera. Sen har det varit lugnt hela morgonen men just nyss började det igen. måste vara bebis för det är upprepat fladder på precis samma ställe o det är ingen tarm där o inget jag känt tidigare denna graviditet.

  • Snowgirl

    Nähäpp, moderkaksprov går tydligen inte ihop med mitt kromosomfel. Fostervattensprov tidigast 9 november sen  minst två veckors odling på det. Inte kunde dom lova att jag skulle få samma läkare som sist heller

  • Galia

    Snow: Jag har ju undrat flera ggr, som du vet, varför det skulle funka m mkp för du har ju tidigare varit tydlig med att bara Fvp kan ge besked i ert fall. O så var det alltså. Trist att läkaren som gjorde ul uttalade sig utan riktig koll. Uppfattar det som att det inte känns helt bra med beskedet du fått. Fvp görs senare än mkp väl? Är det det som känns jobbigt -väntan, eller är det riskerna med själva provet? Eller både och?

  • Snowgirl

    Nä riskerna är ungefär lika stora. Det oroar mig inte så mycket fast jag hade gärna haft läkaren som jag känner mig extremt trygg med. Men sju f******g veckor innan vi har ett säkert besked. Blä!
    Även barnmorskan som jag pratade med idag sa att dom nästan uteslutande gör moderkaksprov nu för tiden. Det är bara jag som är ovanlig. Jag hade ju mina misstankar, men hoppades på moderkaksprov.

Svar på tråden 30+ som väntar/har fått syskon, del 8