Inlägg från: Soderstream |Visa alla inlägg
  • Soderstream

    inositol och folsyra ökar chansen att bli gravid?

    Tjena! Inte läst igenom hela tråden och vet inte om den fortfarande är aktiv. Men jag har ändå lite att skriva av mig :)

    Jag fick PCOS-diagnos vid 27 års ålder, och blev tillskriven Metformin för att få igång ägglossning pga insulinresistens. Enligt vad läkaren sa iallafall. Blev tillskriven en dietist som inte kunde något handgripligt.
    Provade Metformin länge tillsammans med träning och dietschemat som dietisten gett mig. Gav inget resultat, ingen viktnedgång och ingen ägglossning. Sket i det tillslut, då jag bara mådde dåligt i magen av den.

    För ett halvår sedan (var då 31 år) hittade jag en amerikans tråd och lite klipp på Youtube efter idogt sökande, att man Inositol, och framförallt Myo-Inositol skulle vara en bra grej. Jag har länge misstänkt att det måste vara någon vitamin/kemisk rubbning som stör ägglossning då jag alltid fått ÄL + mens efter skyhög feber. Av nån märklig anledning, kanske "släpper" febern på en blockering. Bestämde mig för att testa Inositol, beställde från Bulkpowders tre påsar, och tog Mitt val Kvinna, som innehåller bla folsyra, extra järn och lite annat bra. Enligt andra skulle det ta ca 30 dagar innan Ino skulle ge effekt. Jag började en bit innan nyår. Första mensen kom slutet av januari, andra mensen månaden efter, och nu inför tredje månaden verkar jag faktiskt vara på tjocken! :)) Hade en hel månad uppehåll utan symptom men nu jäklar har det tagit fart med alla möjliga gravsymptom + ett illamående jag aldrig upplevt innan. Men är fortfarande för tidigt att säga. Oavsett så är det en vinst, grav eller ÄL, för jag har aldrig haft mens två månader efter varandra, ännu mindre tre.

    Nu går jag dessutom på en diet som heter low carb, alltså att jag äter 50 g kolhydrater / dag och 140 g protein och 80 g fett. Ligger på runt 1500 kval / dag. Försöker nämligen gå ned i vikt och detta är den diet jag märkt passar bäst. Också något jag fått leta upp själv då dietisten jag nämnde ovan inte hade koll alls.

    Hoppas detta hjälper dig eller någon annan. Min korta sammanfattning är att Inositol hjälper kanonbra, finns receptfritt och man tar en tesked i ett glas vatten varje morgon. Sen är det bara att köra på. Sen vet jag inte hur det funkar för dig/er, men min egenstudie säger 100% bra skit :))

    Wall of text, Lycka till!

    /Emma

Svar på tråden inositol och folsyra ökar chansen att bli gravid?