Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Varför pratar ingen om hund och katt-skam?

    I början på 90-talet så diskuterades husdjurens del i miljöpåverkan, i alla fall i vegan-kretsar.

    Om vi ska prata om miljöpåverkan så kanske det är så att jag som individ ska ta personligt ansvar för mitt avtryck. Jag är vegetarian, har ingen bil utan åker kollektivt, väljer närproducerat och eko-produkter i den mån jag kan, undviker att flyga (senast jag satt på ett flyg var över 10 år sedan), har inga barn, osv. Men jag har husdjur. Mitt totala miljöavtryck ink husdjuren är lägre än medel.

    Vad alla fanatiker glömmer är att alla inte kan (eller vill) göra allt, men om alla gör något så är vi på rätt väg.

  • BurningDiamond
    Noran skrev 2019-07-27 00:56:42 följande:
    Du som är medveten, och har husdjur (hund eller katt antar jag eftersom det är det trådrnhandlar om ) , ger du ekologiskt eller insektsbaserat foder ?
    Inte insektsbaserat för jag tycker helt irrationellt "URRK!". Men jag kanske kan komma dit om jag får lite tid att komma förbi den mentala tröskeln.

    Jag väljer foder som är ekologiskt och/eller närproducerat i den mån jag kan. Har inte råd eller kunskap att ge hemmagjord råkost, men jag ger gärna "extra" våm, kycklinghals, grishjärta och annat "slaktavfall" som vi människor i moderna Sverige sällan köper för egen konsumtion.
  • BurningDiamond
    Yasminaoo skrev 2019-07-28 20:49:43 följande:

    Ekologiskt och närproducerat spelar ju ingen roll med så många hundar det finns idag i Sverige (881 000 och det fortsätter att öka enligt SKK, www.skk.se/sv/nyheter/2017/11/allt-fler-hundar-i-sverige/ ) så är det fortfarande 881000 fler magar att mätta DAGLIGEN, ekologiskt eller ej så tar det mängder av energi och plats. 25% av alla grisar hamnar i hund och kattfoder. Istället för att propagera för att få människor sluta äta kött borde vi propagera för att äta just inälvsmat och allt på hela grisen.

    Att påstå att vi inte har råd och resurser för flyktingar som flyr krig när vi har nästan en miljon hundar och 1 441 000 katter som alla matas med producerad mat som tagit upp åkermark, krävt miljontals liter vatten osv, det är inte ok.

    Sedan är det all kattsand katter konsumerar och gör av med dagligen. ?Över hundratusen ton importerad lera tros hamna i hushållssoporna varje år. Det låter kanske inte som världens mest hållbara företeelse, men det är precis vad som händer med all kattsand som vi köper i Sverige.

    Kattsand tillverkas av betonitlera som bryts i dagbrott runt om i världen, som Kanada, Kina eller från länder runt Medelhavet. När vi städar bort kattsanden slänger vi den i hushållssoporna.?

    amp.svt.se/nyheter/inrikes/din-kattlada-en-riktig-miljobov

    Sedan är det alla miljoner plastpåsar som krävs flera ggr dagligen för nästan en miljon hundar BARA I SVERIGE.

    När jag ser hundägare glida omkring med sina tamhundar i stadsbebyggelse så tänker jag ?aningslösa klimatförstörare, aningslösa, pinsamma i-landsmänniska?


    Mina djur konsumerar mindre animalier per dag än en den genomsnittlige fullvuxna svensken, så iom att jag är vegetarian så är konsumtionen av kött i mitt hushåll mindre än de flesta andra hushålli Sverige.
    Dagens hundpåsar (de jag använder) är gjorda av komposterbar bio-plast, gjorda av majs. Och "kattsanden" är av pellets-typ, gjord på trä från energiskog.

    Åter igen vidhåller jag att alla inte kan göra allt, men alla kan göra något.

    Jag ställer mig lika negativ till dagens nyanslösa, inskränkta och uppriktigt sagt ignoranta "miljödårar" som de militanta vegan-galningarna på som jag mötte på 90-talet. Tack och lov har det alltid funnits miljökämpar och djurrättsaktivister som kan vara nyanserade och upplysta och genom sitt sätt att interagera med andra lyckas påverka sin omgivning att göra förändringar istället för att skapa en konfliktsituation där all kommunikation bryts.
  • BurningDiamond
    Dandelojjan skrev 2019-07-29 06:58:09 följande:

    Hur vet du det? Det är vetenskapligt belagt att en hund kostar mer för klimatet per år än en bil, antar att inte din hund svälter. Ni äter dessutom MAT bägge två, är det svårt att förstå?

    Svårt att förstå att när 2 miljoner hundar och katter äter producerad MAT varje dag bara i Sverige så tar det av jordens resurser? Tror du att vegetarisk mat inte kräver landarealer, bevattning, sådd, skörd, förpackning, transporter?

    Det gör det! Massor. Även om alla miljarder katter och hundar som bara är lyxiga husdjur i västvärlden och finns till för att deras slavägare ska känna sig älskade och få likes på instagram var veganer så skulle dom kräva 25% av all matproduktion i världen.

    Samtidigt snackar klimatalarmister om överbefolkning, ger sig på barn och vill införa diktatur, gränser stängs mot människor på flykt och som svälter.

    Samtidigt har du och miljarder andra människor, framförallt i rika länder, mopsen Göte i knät som blir matad flera ggr per dag med mat som tagit upp landarealer, bevattning osv. Tänk också på alla koppel och annan utrustning som produceras för hundar och katter. Ett gigantiskt hyckleri.

    Ett stort hyckleri från klimatalarmisterna bakom instagramkontot ?flygskam? också som hänger ut unga, framgångsrika tjejer som flugit/flyger när dom antagligen har både hundar och katter hemma själva.

    Sveriges hundar och katter släpper ut mer än vad flyget gör (6% vs 4%) Dom kan ju nu hänga ut sig själva som större miljöbovar än samtliga influencers dom hängt ut och be alla skriva hatkommentarer till dom.

    Hundar och katter släpper även ut mer än bilar. (En hund katt släpper ut mer än en bil)

    ?Reducing the rate of dog and cat ownership will significantly reduce the impact on the environment, the study explains?

    www.independent.co.uk/life-style/carbon-footprint-animal-dogs-cats-america-study-meat-vegetarian-a7878086.html

    www.autoexpress.co.uk/car-news/consumer-news/59619/dogs-cause-more-pollution-cars

    i.stuff.co.nz/national/2987848/Save-the-planet-time-to-eat-dog


    Helt ärligt så hade det varit bättre om fanatikerna slutade äta, dricka och slösa på syret i vår atmosfär. Fanatikerna tillför inget i miljörörelsen utan skapar snarare en allmän ovilja att göra personliga uppoffringar för planetens framtid.
  • BurningDiamond
    Loloboije skrev 2019-07-29 18:50:55 följande:

    Fast du reagerar på det NU? Jag håller med, men det som äcklar är alla trådar om påstådd överbefolkning, uppmaning till folkmord, att alla måste bli veganer, att influencers som flyger ska ställas på offentlig skampåle osv. Miljörörelsen har blivit helt sinnessjuk Sovjet volume 2. Även den fjärde vågens feminism har blivit antidemokratisk och någon slags kvinnlig version av ?unga arga män? eller ?vita kränkta män?.

    Dessa människor har hursomhelst oftast både hundar och katter och DET är ett förbannat hyckleri av DOM med deras anti-barn, anti-människa och anti-flyg samt vegan-propaganda. Deras husdjur förstör klimatet mer än både flyget och bilismen.

    Fine, låtsas som ingenting vilket enormt resursslöseri hundar och katter i väst ställer till med men kom fan inte och prata om klimatet och skamma andra människor om du har hund eller katt!


    Har du förlorat verklighetsförankringen? Vem är det som "skammar" (vilket jäkla hittepå-ord!) vem i denna tråden? Dessutom använder du och dina gelikar samma samma konstiga "argumentationsteknik" som SD, och spelar ut grupper mot varandra där ingen motsättning finns.

    Om person A väljer bort husdjur för miljöns skull och person B väljer bort flygresor för miljöns skull och person C väljer bort animalier för miljöns skull, har inte alla tre personerna gjort en insats för miljön?
  • BurningDiamond
    Yasminaoo skrev 2019-07-31 08:15:57 följande:

    Du skriver att det inte stämmer trots att forskningen visar det.blablablabla


    Ja, om du inte är "100% granola" så får du inte ha åsikter...
  • BurningDiamond
    Yasminaoo skrev 2019-08-05 17:17:18 följande:

    Det är vetenskapsmän som har kommit fram till det, inte jag personligen. Och du är ingen vetenskapsman utan sitter bara och killgissar.

    Kennlar och kattuppfödare slukar enorma resurser för klimatet. Deras avelsdjur får djurmat med den högsta koncentration kött som finns på marknaden. Deras koppel, burar, leksaker , godis mat och alla förpackningar till detta är heller inte gjorda av luft och solsken. En bil ?lever? längre än en golden retriever. En golden dör typ efter 7-8 år och ersätts av en ny valp, dom flesta hundägare har dessutom flera hundar samtidigt. En bil från 20-talet, 50-talet, 70-talet osv kan fortfarande köras 2019.


    Du jämför äpplen och småsten. Om du tvunget ska jämföra så får ju jämföra vilka resurser en hund/katt/häst/whatever förbrukar under sin livstid med vad en människa förbrukar under sin, levande varelse mot levande varelse.
Svar på tråden Varför pratar ingen om hund och katt-skam?