Inlägg från: Anonym (131) |Visa alla inlägg
  • Anonym (131)

    Intelligens

    Har märkt från barndomen att jag har lättare att lära mig saker än andra. Mitt barn är likadant. Det är skönt, för då behöver jag inte oroa mig för mitt barns skolgång eftersom jag vet att hen är som jag och bara behöver en kortare genomgång för att förstå det mesta. Vi förstår varandra intellektuellt också och det gör vår relation lättare. Min pappa var också likadan och jag misstänker att hans mor var sådan också. 

    Mitt liv skiljer sig inte så mycket från andras, men det är kul att kunna förstå och tänka annorlunda än andra. Jag hade väldigt storslagna tankar och idéer redan som barn, skrev musik, operor, böcker, tankar om vetenskap och filosofi. Håller fortfarande på med sådant. 

  • Anonym (131)
    Sommarochsyrener skrev 2022-10-27 13:10:06 följande:

    Dålig på att hålla flera bollar i luften. Flera tankar som uppgifter som både och. Är inte produktiv.


    Det här känner jag igen. Jag har svårt att fokusera på saker som inte intresserar mig och då har jag svårt att starta och avsluta saker. 

    Jag går "all in" på en enda sak och kan nörda ner mig helt i det under lång tid. Sedan byter jag till något annat som väcker mitt intresse. 
  • Anonym (131)
    Sommarochsyrener skrev 2022-10-31 13:01:33 följande:

    Soryu:

    Du är bra på svenska och språk pga din IQ. Men är det något du ändå jobbat med, typ läsa mycket? Eller har det bara räckt med att lyssna på folk? Var du också så bra när du var tonåring? Hur gammal är du förresten? Du sa barn o jobb men också flickvän så kanske slutet av 20årsåldern-35 ish eller? Jag är 19. Är dina syskon smarta som dig? Och varför hänger du här? Om du är så smart så kan du ju få mycket roligare gjort, som att bemästra ny sport, nya skills, eller en massa annat (dålig på att komma på många spontana exempel). Tycker inte att du slösar din IQ och tid här?? Är att hänga här din fritid?


    Alla kan ägna sig åt en ny sport, nya skills och andra intressen! Låt dig aldrig begränsas för att du tror att du inte skulle klara av det pga något som exvis IQ. 

    Om inte annat lär man sig något nytt på kuppen och blir mer allmänbildad. 
Svar på tråden Intelligens