Inlägg från: Anonym (Grönt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Grönt)

    Drömmer om att bli bonde (nästan)

    Det kan vara jättemysigt, men till det stora hela väldigt mycket jobb. 

    Om du är en person som vill resa mycket, åka iväg på helgen lite då och då är inte djur att rekommendera. De behöver tillsyn och skötsel varje dag, oftast flera gånger om dagen. 

    Minnena kan var fina. Oftast kommer man ihåg de härliga sommardagarna när man går i en hage. Men glömmer hur bedrövligt det är under vintern. Hela familjen är sjuka och ni har 20 får, 40 höns, och kanske 2 ponnys som behöver nytt vatten, foder och rengöras. Det bara öser ner på utsidan, kläderna är lite småguktiga efter tidigare. Då vill man inte längre. 

    Så tänk riktigt noga innan, för många är inte beredda hur tungt det är. Min kollega försov sig till jobbet idag. Hon hade spenderat natten att vakta en tacka som lamade och var helt slut idag. Min häst ska snart föla så jag vaktar henne varje natt. 

  • Anonym (Grönt)
    missmio skrev 2023-04-12 23:35:02 följande:

    Tack! Det var ett jättebra svar, det är de sakerna som jag funderar på. Frågan är om man kan ha något mellanting. Som en gård men inte så många och krävande djur. Bara tankar nu


    Nej, det finns inget mellanting. Antingen har du djur som du måste sköta eller inte ha några alls. Går inte ha djur som man tar hand om när det passar eller är roligt. Alla djur är krävande, speciellt om de blir sjuka eller du får in någon smitta. Har du höns måste du hålla koll på fågelinfluensan som vildfåglar kan sprida. Djurksyddslagar, det är inte bara att skaffa lite djur och sätt dom någonstans. Du måste uppfylla kraven, inte ha djuren lösa, parasitbekämpning, vaccinering osv. 

    Får och getter måste du klippa klövar och ull, ha koll på tänderna, rätt foder så djuren inte blir sjuka. Rent vatten, skydd för både regn, blåst och sol. Ja, listan kan göras lång. 

    Är du inte redo för detta så snälla, skaffa inte djur. Jag har sett tillräckligt med hobbyfolk som trodde det skulle vara lättare och slutar med allvarliga djurskyddsärenden och omhändertagande. 
Svar på tråden Drömmer om att bli bonde (nästan)