• Anonym (Ejvaccin)

    Vaccinera sitt barn eller inte?

    Hej 

    Idag i min föräldragrupp pratade vi om vaccin och fördelar med att vaccinera sina barn enligt vaccinationsprogrammet. Jag känner mig nu efteråt påhoppad. Jag kommer inte vaccinera mitt barn. Är det konstigt?? 

  • Svar på tråden Vaccinera sitt barn eller inte?
  • Anonym (Foliehatt)

    Bra att du kände dig påhoppad. Förhoppningsvis socanmäler de dig också.

  • Anonym (Fisk)

    Inte alls konstigt. Klart folk blir irriterade när du medvetet sätter både ditt barn och andras i risk. 

  • Anonym (synanon)

    Ja, det är nog normalt att folk reagerar starkt. Vissa människor i vårt samhälle har ju svårt att tackla sjukdomar pga tidigare sjukdom eller handikapp. Då blir det farligt om andra barn bär på sjukdomar som gör deras liv svårare. Det handlar om solidaritet med övriga i samhället, inte bara om ditt eget barn. 

  • Anonym (fy)

    Jag tar aktivt avstånd från alla antivaxxers, ni har inget i min närhet att göra.

  • Anonym (Hur skoj är mässling)

    Jag är född i slutet av 60-talet innan det fanns mässlingvaccin. När jag var 16 på 80-talet fick jag mässlingen. Jag dog nästan. Mina fick vaka i veckor genom en glasruta på infektionen. Innan jag fick mässlingen var jag en fullt frisk, välnärd och pigg tonårstjej. Efter mässlingen fick astma och det tog ett halvår innan jag kunde gå längre än 100 meter. Jag missade en termin i gymnasiet, men samtidigt var jag glad att jag överlevde. 


    Men vill du utsätta dina barn för det - så varsågod.

  • Fjäril kär

    Jag är ovaccinerad som barn då jag var ett allergibarn/kolikbarn och det rekommenderades inte att vaccinera mig då i det allmänna progrsmmet. (vi snackar 70-tal här) 

    Det resulterade i att jag istället fick nästan alla sjukdomar istället och ett fruktansvärt dåligt immunförsvar som jag lever med än idag..  Fick vaccin mot röda hund på förlossningen efter jag fått mitt första barn vilket jag tackar för. 

    Jag valde att vaccinera mina barn just därför.

  • enmamma

    Jag är vaccinerad, snart 50 år.
    Mina barn är vaccinerade,
    lillebror i familjen fick sviter efter svininfluensa, varade ca 5år.
    I Sverige fick några sviter av vaccinet istället.
    En gammal lärare jag hade fick polio när han var barn.
    Är tacksam för de vaccin som finns.

  • Krocko

    Fullständigt vansinne, hoppas du blir orosanmäld och blir fråntagen vårdnaden Kräks

  • Anonym (Alexandra)

    Alltså, jag fattar verkligen inte hur man kan välja att inte vaccinera sina barn, när det är så tryggt och enkelt. Vi pratar ju inte ens "nya, oprövade" vaccin här, utan sånt som man vet fungerar. Följer du inte nyheterna och ser hur sjukt det är att fler och fler börjar få sjukdomar, som tack vare vaccin nästan försvunnit, enbart för att de väljer att inte vaccinera längre? Liksom, hur tänker man?

Svar på tråden Vaccinera sitt barn eller inte?