Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    AndreaBD skrev 2023-11-04 11:25:26 följande:
    Nej, jag skämtar absolut inte. Det här är en ganska allvarlig fråga. Du verkar inte kunna föreställa dig hur det här kriget kan urarta och hur många döda vi kommer att prata om då! Tänk om Hizbolla blandar sig i? Då pratar vi inte tusentals utan kanske 100.000tals. Om det stannar där. 

    Och man kan rikta missiler mycket exakt nuförtiden. Så det är absolut inte orealistiskt. Att det var för lite som de har tagit in, är en annan sak. Och var det inte Ägypten som inte ville öppna upp där? 
    Det vi ser nu i Palestina är att 70% av dem som dödas är kvinnor och barn. Enligt Rädda Barnen har mer än 2000 barns dödats i Israels anfall. Så även om missiler är exakta nuförtiden så dödas väldigt många oskyldiga. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Enligt internationell humanitär rätt och Genèvekonventionerna är det förbjudet att rikta attacker mot civila eller civila objekt och Israels angrepp på exempelvis palestinska flyktingläger där många barn och  kvinnor har dödats kommer sannolikt betraktas som krigsbrott.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Embla twopointoh skrev 2023-11-05 08:47:31 följande:
    Problemet är att det ALLTID finns barn eller andra civila där, eftersom Hamas medvetet både gömmer sig bland civila och aktivt hindrar civila från att evakuera, för att använda dessa som mänskliga sköldar. Hur ska Israel göra då tycker du, när de har med en terrororganisation att göra som  har som strategi att så många av deras egna civila som möjligt ska dö i Israels motattacker?

    Hamas anser att Israel och judar (alla judar i hela världen märk väl, inte bara de som bor i Israel) saknar existensberättigande och målet är att alla judar ska utplånas från jordens yta. Att sedan palestinska civila dör i processen är både en bra strategi för Hamas, men det är också en ärofull död enligt deras tankesätt. Även de civila är muslimer, och de är därför lika mycket en del av det heliga kriget som soldaterna, enligt samma tankesätt.

    Ja, det är oerhört tragiskt att civila skadas och dör i krig. I detta fall ligger skulden för de flesta av dessa dödsfall på Hamas, eftersom de använder civila som mänskliga sköldar. Hade de inte gjort det, utan skyddat sin befolkning, skulle många färre ha behövt dö.
    Samtidigt gnuggar Hamas händerna eftersom deras strategi, att få omvärlden att fördöma Israel för vartenda ett av dessa dödsfall, går så väl i lås.

    Israel måste leva upp till proportionalitetsprincipen.  Rapporter om tusentals döda kvinnor och barn talar för att denna princip inte respekteras. Nedan ser du ett exempel på där många oskyldiga dödats i ett Israeliskt bombanfall mot en kristen kyrka i Gaza.  


    www.vaticannews.va/sv/kyrkan/news/2023-10/kyrkor-fordomer-flyganfall-mot-grekisk-ortodox-byggnad-i-gaza.html

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 09:02:04 följande:
    Ja, om man siktar på ett rent civilt mål är det så. Om man däremot siktar på ett militärt mål som befinner sig i något som för övrigt är civilt är det inte krigsbrott. Hamas gömmer sig bland civila så det är oundvikligt att civila drabbas.

    Här spelar proportionalitetsprincipen in. Det är inte rimligt att bomba ett sjukhus med hundratals oskyldiga patienter om bara ett fåtal Hamasterrorister gömmer sig där.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Jz) skrev 2023-11-05 09:39:40 följande:

    Än värre om sjukhuset är eget och man falskt anklagar fiendet. 


    Enligt proportionalitetsprincioen borde alltså Izrael inkoroporera i sin grundlag att utplåna Gaza. 


    Förstår inte vad grundlagen har med detta att göra. proportionalitetsprincipen går ut på att hänsyn måste tas till eventuella civila som kan drabbas av ett angrepp. att tusentals kvinnor och barn har dött i kriget på några veckor tyder på att denna princip inte respekteras. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 10:39:29 följande:
    Visst finns det en proportionalitetsprincip men det är inte fullt så enkelt som du ville göra gällande i inlägg #86. Genevekonventionen stipulerar för övrigt att stridande skall ha uniform, något som inte Hamas bryr sig om.
    Att Hamas inte bär uniform ska inte drabba oskyldiga exempelvis  kvinnor och barn. Det är väl självklart?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 11:11:59 följande:
    _Skall inte_, nej, men gör det i praktiken eftersom Hamas inte bryr sig om Genevekonventionen.
    Israel är skyldiga att försäkra sig om att inte oskyldiga palestinier drabbas oavsett av hur Hamas agerar. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Håpp) skrev 2023-11-05 12:03:36 följande:

    Hur? Berätta!


    Hamas använder civila som mänskliga sköldar. Hamas krypskyttar mejar ner flyende Palestinier som vill bort från stridigheterna.


    Berätta nu hur Israel skall göra i detalj och säger du upphöra med striden så visar du bara en naiv dumhet


    Enligt proportionalitetsprincipen är det tillåtet att använda våld för att uppnå legitima militära mål, men det måste vara proportionerligt till hotet och nödvändigt för att uppnå målet. Det innebär att om en militär åtgärd innebär en oacceptabel risk för civila eller icke-stridande, så bör den undvikas eller justeras.  Israel bör alltså invänta tillfällen där de kan anfall mål utan att oskyldiga drabbas.  


    Vad är din uppfattning om Israel bombat en kyrka där ett stort antal oskyldiga dödades?


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Håpp) skrev 2023-11-05 12:27:49 följande:

    Med tanke på hur Hamas fungerar så fanns där även ett militärt mål.


    Samma som sjukhuset som de själva lyckades skjuta raketer på.


    Kan du berätta på vilket sätt den kristna kyrkan utgjorde ett militärt mål?  Det här är att bra exempel på att Israel inte har beaktat proportionalitetsprincipen och det hela kommer sannolikt klassas som ett krigsbrott. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta