Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Jz) skrev 2024-05-16 00:14:46 följande:
    Till en början måste dessa två stater vara helt separerade. Det kommer att ta minst en genaration att komma över denna, och alla konflikter innan.

    Palestinier måste se sig själva i spegeln och som du säger, ta ansvar.
    Izrael måste bli av med högerextrem regering och dra in settlers. Detta kommer inte gå utan motstånd, men där tror jag världen kan vara mycket mer enig i sitt tryck. För när det gäller kriget, trots att Gaza sympatisörer i europa ser dem som offer och skriker sig hesa, kriget har startats och upprätthålls av gaza genom att hålla gisslan (och göra gud vet vad till dem). Denna obekväma sanning kommer inte gå att spinna bort hos majoriteten. De som har anammat palestinsk martyr narrativ, det är ju mest folk som var redan innan mottagliga för detta. Del av vänster som redan innan abbonerade på palestinsk offerskap, och banala antisemiter.
    Tyvärr så har också BBC varit på palestiniernas sida, dvs inte neutral i frågan. Kallade Hamas för "freedom fighters", numera "radicals". 



  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-16 15:15:34 följande:

     


    Jaså? Och vad spelar det för roll i sammanhanget som jag beskrev? Du vet att ibland är det bättre att inte säga något om du inte har något att säga, men du gör det ändå ;)


     


    Du också. Men du har inte ens logiska orsaker till att säga emot. Då är det bara att allt är lögn och förvrängning. 
  • AndreaBD
    Anonym (Marie) skrev 2024-05-16 17:30:47 följande:
    Så här skrev du förut.
    Hon skrev terrorist, INTE terroriststat. Jag vet, jag var petig här. 

    Sedan var jag förstås inne på om det är så vanligt att man säger terroriststat. Eller t.ex. skurkstat. Men släpp det, det är ju inte såå intressant. 
  • AndreaBD
    Anonym (Marie) skrev 2024-05-16 18:23:11 följande:
    Vadå du var inne på om det vanligt att man säger terrorist stat? Du sa att det inte existerar och att du aldrig hört om det. Men vi är inte förvånade även dina andra argument följer samma motsägelsefulla linje. Menar inget illa men hade varit uppfriskande om du kunde hålla dig till ämnet och inte börja argumentera om ett begrepp existerar eller ej när det börjar bli het om öronen.
    Men håll DU dig till ämnet då, och släpp den här lilla oviktiga detaljen!
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-16 18:36:52 följande:
    🤣🤣🤣🤣👍

    Det är tragikomiskt vad du håller på med. Det är uppenbart, precis som jag sagt så många gånger, att du säger emot dig själv hela tiden, ljuger och förvränger precis allt. Sedan när man ställer dig mot väggen då förvränger du det också....sionistisk taktik. Jag har redan påpekat det hundra gånger men nu är det även andras som börjar lägga märke till det. 

    Det här är en serös tema och du borde vara seriös eller åtminstone skriva sammanhängande.
    Löjligt. För egen del så tänker inte jag diskutera ett jäkla ord längre. Slöseri på tid. Håll er till ämnet!
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-17 13:23:57 följande:
    Dags att dra vidare. Här är du genomskådad ;)

    Men ärligt talat, tråkigt att du inte erkänner att du tänker fel utan skyller alltid på andra. 

    Det här är en seriös tema som kräver kunskap inom området och då är det svårt att hänga med om man inte kan så mycket. 
    Det gör jag inte. Du förstod bara inte vad jag sagt från början. Eller låtsas att inte förstå det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Zz) skrev 2024-05-17 13:49:44 följande:
    Läste att studenterna i Amsterdam byggt barrikader av möbler annat och förstört saker för över 1 miljon euro, hittills. Studenterna vet hur man förstör. 

    Jag hörde två saker om studentdemonstrationerna just i Tyskland. Dels att studenterna vet otroligt lite om ämnet som de engagerar sig så i. De flesta vet inte hur Israel kom till - dvs. allt det här med britterna och osmanska riket innan. De tror alltså verkligen att judarna bara har tagit landet med våld. Och ännu värre - en del visste inte ens något om förintelsen. 

    Och en sak som orade mig var just någoty som sas på en tysk TV-debatt.  Nämligen att man dels gnuggar in ett visst narrativ hos folk - gärna unga studenter som inte har så mycket koll - med nyckelord - såna som vi har läst här också. Och det är samma i alla olika länder som det pågår. Det är inga spontana protester, utan det är organiserat. 

    En journalist berättade att hon inte släpptes in i ett av dessa tältläger. De krävde att hon skulle säga "free, free Palestine" först. När hon förklarade att hon som journalist måste vara neutral, kallade de henne för sionist. Att hon själv hade arabisk ursprung spelade ingen roll, utan hon var sionist då. Det är inga demokratiska makter som driver på detta. 

  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-17 16:23:31 följande:
    låtsas att inte förstå det. 
    🤣

    Visst...alltid någon annans fel. Det är aldrig du... det är kanske den där sionisten i dig 😉

    Skulle du inte sluta skriva här? Eller var det igen dålig "läsförståelse" hos mig? 🤣
    Nej, det är överhuvudtaget inget "fel". Om jag kan uttrycka mig så att du inte förstår, så gör jag gärna det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-17 16:32:56 följande:
    "Jag hörde"...det är så man börjar när man hittar på och ljuger. "Jag hörde"...är det det du menar att du använder mycket pålitliga infokällor. Kan du länka till informationskällan som bekräftar att studenterna vet väldigt lite om Israel och förintelsen tex
    Det är den här debatten som är källan. Jag tänkte bara inte länka, eftersom det är på TYSKA.  

    Folk som diskuterar seriöst misstänker inte alla hela tiden att "hitta på och ljuga". Det kanske är dina umgängeskretsar, men inte mina
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta