• fornminne

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Försök lära känna henne närmare. Att fråga om ni ska ta en fika är aldrig fel. Hon kanske säger nej, men den risken får du ta. Om du inte försöker, får du ju aldrig veta? 

  • fornminne
    Anonym (Casa de Casanova) skrev 2023-11-22 15:45:32 följande:

    Härligt att du har hittat en drömtjej! Dom råden du har fått hittills är felaktiga!!!  Du skall aldrig direkt föreslå en fika eller öppet visa intresse för henne.


    Fråga henne exakt så här istället:


    "Ursäkta, jag måste fråga dig en sak??"


            (Vänta 2-3 sekunder)


    "Varför är du med i organisationen X?"


    Hon börjar berätta om sina motiv. Troligen kommer hon att fråga dig samma sak, så förbered ett genomtänkt svar. Hon är nu något mer intresserad av dig än tidigare, men det är fortfarande alldeles för tidigt att fråga om fika/nummer.


     


    I mitt svar utgick jag från att de har pratat med varandra. Självklart frågar man inte efter en fika det första man gör. Men det är inget fel på den frågan efter en stunds bekantskap.
  • fornminne

    TS, hur kan du veta att du vill vara med henne i framtiden om du inte ens känner henne?

    Jag håller med övriga, du går för fort fram. I tanken är du nästan redan ihop med henne, trots att ni inte ens känner varandra närmare. Ta ett steg i taget. Ni kan lära känna varandra online även om ni bor en bit ifrån varandra.

    Har ni gemensamma intressen kan du börja där. Prata eller skriv online. Fråga som någon skrev varför hon är med i organisationen, vad hon tycker om den osv. Hitta samtalsämnen. Du lär märka vad du får för respons. Är hon positiv och verkar gilla dig, kan du föreslå att ni ska ses eller passa på när ni ses i något annat sammanhang, genom den gemensamma organisationen. 

    Det värsta som kan hända är att hon inte är intresserad. I så fall är det inte hela världen, även om det kanske känns så när man är ung och förälskad. Men du är bara 18 år. Det kommer fler tillfällen OM hon inte skulle nappa. Men det vet du inte förrän du har försökt.

  • fornminne

    I vilka sammanhang har du blivit avvisad av tjejer tidigare? Hur fungerar det sociala för dig i övrigt? Har du vänner?

    Det är vanligt att vara osäker och oerfaren i din ålder. Du är INTE ensam om det. Men du måste tagga ner. Du vill för mycket och jag tror att det skrämmer bort tjejerna. Du skriver att de inte vet hur du känner, men sånt märks mer än du tror.

    Du måste ändra ditt tankesätt. Ditt enda mål kan inte vara att bli ihop med denna tjej, som du inte ens vet om hon gillar dig, eller om du gillar henne när du har lärt känna henne närmare. Ditt FÖRSTA mål bör vara att ta kontakt och lära känna henne bättre. Sen får ni se. 

    Det är bra att vara seriös, men du drar det för långt. Du kan inte hänga upp dig på en enda tjej och tänka att det är hon eller ingen, samt att ni ska vara exklusiva med varandra på en gång. Att bli ihop med någon funkar inte så, oftast sker saker och ting stegvis. Och ni har inte ens varit på dejt ännu. Du vet inte ens om hon är intresserad. Och även om hon är det, vill hon nog inte träffa en kille med så höga förväntningar och er framtid utstakad.  


     

  • fornminne

    TS, det klart att du får gilla någon hur mycket du vill. Men om du vill ha framgång och inte skrämma bort den här tjejen eller andra tjejer, måste du ändra inställning och tankesätt. 

    Det är inte säkert att det blir ni två, även om du taggar ner och inte har så höga förväntningar. Men då har du åtminstone en chans. Det har du inte om du fortsätter resonera som nu och hon känner av det. 

  • fornminne
    anonym05swe skrev 2023-11-23 17:26:34 följande:
    I skolan under högstadiet 2 gånger (den första var jobbigast). Ja, jag har vänner men de är mest skolkamrater, hänger inte med folk på fritiden utanför den organisation där jag är med i. Är rätt blyg generellt och vågar inte ens öppet prata om förhållanden med mina klasskamrater om de pratar om det öppet med mig. 

    Att vara oerfaren är dock jobbigt för mig då jag velat vara i ett förhållande med vissa personer utan att bli det. Att få ett nej är otroligt jobbigt, (senaste gången kunde jag inte släppa det på typ 2 år vilket gjorde det omöjligt för mig att se någon annan som fv) 

    Tror inte det för hon har säkert inte märkt att jag är intresserad av henne förmodligen då jag inte nämnde det överhuvudtaget men sade att var roligt att träffa henne då. 

    Varför ska det inte vara ett mål? Att vara fast i en friendzone är en riktig mardröm för mig. Söker därför enbart efter långtidsförhållanden med henne. Ska försöka etablera god kontakt och försöka fixa en dekt med henne via sociala medier om det går. Är dock så nervös när jag pratar med någon jag gillar för då kan jag fastna i vad jag vill säga pga mina känslor för personen. 

    Mm, ska därför försöka gå på en dejt med henne och parallellt med det försöka ignorera alla andra för att enbart kunna vara med henne. Att vara med henne senast var fantastiskt om än nervöst. Vet att det tar tid att gå från bekant till par men vet att jag är villig att göra mycket för att bli med henne. Har inte ens berättat för henne att jag vill prata med henne mer pga rädsla. Samtidigt så har mina känslor för henne varit lika stark trots min tid ifrån henne. 

    (Jag vet hur jag skulle göra om vi blir ett par såklart och skulle inte säga alla planer på en dejt direkt heller utan snarare på 5:e dejten typ när man kan räknas som par) om vi blir ihop. 
    Ja, det är jobbigt att bli avvisad, men det händer många då och då. Tar man det för hårt, kommer man aldrig vidare.

    Att ofta bli avvisad är en annan sak. Men det beror oftast på något. Att man närmar sig folk fel, att man närmar sig fel personer, otur eller bara hård konkurrens.

    Det behöver inte alltid ligga hos en själv, men det är bara sig själv man kan ändra på.

    Och alla är nervösa när de pratar med någon de är intresserade av eller förälskade i. Precis alla. Bara olika mycket samt olika bra på att hantera det.

    Att fastna i friendzone behöver man däremot inte göra, det väljer man själv. Antingen blir ni ihop och då är du inte i friendzone, eller så blir ni inte ihop och då behöver ni inte umgås eller ha kontakt utanför föreningen. Då är du inte heller i friendzone. Ingen kan kräva vänskap lika lite som du kan kräva ett förhållande.
  • fornminne
    anonym05swe skrev 2023-11-23 18:01:30 följande:

    Nej men det är fortfarande jobbigt. Kommer dock bli jobbigare när jag går igenom mitt första break up (som jag förhoppningvis slipper då jag helst dejtar för att det ska hålla långsiktigt och inte för att vara i ett förhållande för ett förhållandes skull).


     


    Modern dejtning är dock idag för fokuserad på kortsiktiga förhållanden utan riktig kärlek tyvärr vilket gör min syn på det typ extremt annorlunda. Jag dejtar inte för att kunna kalla mig själv partner till någon eller för att kunna kalla någon partner utan för att det ska vara ett långt, stabilt och tryggt förhållande över en lång tid. 


    Många är ute efter något seriöst och långsiktigt. Men kanske inte redan i tonåren. Ofta först efter 25, när det börjar bli dags att bilda familj.

    Du är inte extremt annorlunda, men i din ålder vill många prova sig fram, kanske inte binda sig än. Även om det varierar så klart.

    Det finns de som träffar sitt livs kärlek redan i tonåren och är ihop livet ut, eller i många år. Men det är inte så vanligt.

    Men även de som ÄR ute efter något seriöst och långsiktigt - vare sig de är 18, 25 eller 50 år gamla - brukar inte träffa någon och tänka: Denna ska jag bli ihop med. Det funkar inte så. Man kan klicka, sen ser man vart det leder.
  • fornminne

    Om det är redan nästa helg behöver du inte anstränga dig för att ni ska höras eller ses innan.

    Var inte rädd för att prata med henne och visa att du är intresserad av att lära känna henne. Men var inte för på eller klängig. Prata och umgås med andra också.

    Sen har du gjort vad du kan. Efter nästa helg blir det mer naturligt att fortsätta höras, om hon vill. 

  • fornminne

    Sen kan du inte räkna med att ni blir ett par efter den helgen. Du vet inte ens om hon är intresserad av det. Du kan få henne intresserad om hon är nyfiken på dig och du spelar dina kort rätt. Men om inte, finns det inget du kan göra.

    Återigen går du för fort fram. Du vill så mycket, men har ingen aning om vad HON vill.

  • fornminne

    Casa, vad menar du med ?se upp till??

    Men ja, kvinnor blir sällan intresserade av klängiga män.

    Jag antar att du menar att TS bör försöka framstå som en eftertraktad och omsvärmad kille. Tycker du att det verkar som att TS har erfarenhet och sociala skills nog att framstå så? 

  • fornminne

    Fast Casa, kvinnor blir inte alls uteslutande intresserade av män de beundrar, inte på det sättet.

  • fornminne
    anonym05swe skrev 2023-11-26 14:11:00 följande:
    Borde jag skicka något under veckan? Har tänkt göra det innan vi ses men tror inte att flörta eller något är rimligt att göra än utan fortsätta prata runt vardagliga ämnen och visa att jag bryr mig om henne (vilket jag såklart gör)
    Jag tycker inte att du behöver skicka något om ni ändå ses nästa helg, men det är jag det.
  • fornminne

    Bada i Mälaren? I december? 

    Jag hade inte kontaktat henne innan eventet, utan i stället försökt etablera mer kontakt då, utan att vara klängig. Du kommer märka om hon är intresserad eller inte.

  • fornminne

    Att ghosta eller negga henne är för övrigt världens sämsta råd. Om sådant fungerade skulle varenda incel vara en sexgud, eller i alla fall inte oskuld.

    Man kan visa intresse utan att bli för på eller klängig. 

  • fornminne

    Du bör visa att du är intresserad av att lära känna henne närmare. Resten kan vänta. Att komma med en kärleksförklaring eller dylikt, är på tok för tidigt. Då skrämmer du bara bort henne. 

    Målet med kommande event bör vara att etablera sådan kontakt att det blir naturligt att fortsätta höras och ses. Är hon intresserad av att ungås privat finns goda chanser att det kan bli något mer. Om inte, vet du i alla fall det. 

  • fornminne

    TS, hela denna tråd handlar om hur du ska komma närmare den här tjejen och eventuellt bli ihop med henne, något som du flera gånger har skrivit att du hoppas på.

    Men du gör ju inte det som folk föreslår. Du gör inget för att det ska bli något.

    Det stämmer att man inte ska vara för pushig eller på. Men om du inte hör av dig alls, eller om det går för lång tid, kommer hon att tolka det som att du inte är intresserad.

    Tänk också på att det kan dyka upp någon annan kille, om hon inte redan har någon.

    Du är ung, oerfaren och antagligen rädd för att bli avvisad. Det är därför du inte vågar närma dig henne mer än vad du har gjort. Det är ok att känna så. Kanske behöver du mer tid, kanske är du innerst inne mest intresserad av att svärma och drömma, kanske är du inte riktigt redo för en relation? Du är ung, fortfarande tonåring, har hela livet framför dig.

    Men om man aldrig vågar riskera något, blir det inget. Vill man träffa någon måste man vara aktiv och anstränga sig. Risken att få nej finns alltid, den risken kommer man aldrig ifrån. Man kan också välja att strunta i att göra något, förbli passiv. Det är också ett val. Då riskerar man inga avvisanden, men man missar kanske också möjligheten till en lycklig relation.

  • fornminne

    TS, om du har de svårigheter jag tror att du har, har du svårt att läsa mellan raderna samt att se andras perspektiv. Du utgår från hur du tycker att det borde vara. Du vill ha klara och tydliga besked.

    Du förstod först inte att tjejen i föreningen fattade att du gillar henne, för du skrev inte det rent ut. Alltså missar du det som sägs mellan raderna, eller förstår inte att man inte måste säga eller skriva saker rakt ut för att de ska vara uppenbara.

    Du svamlar om någon relationscoach som tycker att man tidigt ska diskutera framtidsplaner och gränser. Du diskuterar väldigt teoretiskt, men verkar inte ha en susning om vad du pratar om.

    Det är inte så dejting eller parbildning fungerar. Detta är ditt stora problem. Ibland skulle visserligen alla må bra av att vara lite mer raka och inte linda in saker. Går det för långt kan det leda till onödiga missförstånd.

    Men faktum kvarstår. Det funkar inte enligt dina önskemål eller sätt att kommunicera heller. Då känns det snarare väldigt konstigt och onaturligt för många.

    Lyckad parbildning handlar inledningsvis om ömsesidig attraktion, att flörta, att uppvakta varandra, men också att känna av stämningen. Inte att följa en viss mall enligt formulär 1 A.

    Är båda fortsatt intresserade kan det bli mer seriöst, men först då. Ju fortare du förstår detta, och övar på det, desto lättare kommer det att bli för dig i framtiden.

Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?