• Anonym (Lugn)

    Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?

    Dina formuleringar "fråga ut!" och "innan ni blir exklusiva" får mig att tro att du tänker gå lite för fort framåt. Det bästa tror jag är att du börjar småprata med henne mer när ni ses. Ta det lite lugnt framåt. När ni lärt känna varandra lite mer kan du föreslå en fika (INTE bjuda ut) eller börja prata lite på sociala medier. Ju mer kontakt du etablerar innan du frågar, desto större chans att hon säger ja.

  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-22 17:30:50 följande:
    Ta det i kontexten. Målet är att vara med henne. Problemet är avståndet som gör det svårt att börja småprata med henne då jag inte vet om vilka event hon kommer på eller inte som organisationen anordnar. 

    Vill absolut inte gå för fort framåt men vill vara med henne i framtiden så måste hitta någon form av kontakt med hne. 

    Att vi är i samma organisation gör dessutom att det riskerar att läcka ut till andra i organisationen vilket inte är så roligt om hon säger nej.
    Jag ser kontexten, men du måste lugna ner förväntningarna nu. Som jag skrev, börja prata när ni ses nästa gång. Avståndet spelar ingen roll, det får ta den tid det tar.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 15:41:33 följande:

    Mm, jag får hoppas att det blir det bästa och att vi blir ett par innan nästa år vid denna tidpunkt. (Det är inte för fort)


     


    Om hon ghostar vet jag inte vad jag ska säga, iom att hon är den enda person jag kan se mig själv med. Skulle bli så tom om vi inte blir ett par. 


    Snälla, du är 18 år. Du kommer förmodligen att ha massor av flickvänner genom livet. Hon är inte den enda, även om du tror du det. Tona ner dramatiken.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 16:27:07 följande:
    Jag har fått nej av alla jag någonsin frågat och jag är 18. Alltså aldrig varit med någon någonsin. Det är något som gjort mig brutalt ledsen flera gånger pga det. Aldrig upplevt ett riktigt förhållande någonsin. Har fått nej varje gång. 

    Jag vill inte ha flera genom livet utan enbart 1 och stanna med genom hela livet från nu tills det inte går längre. Jag ser verkligen hon som den enda då hon har saker andra inte har. Finns ingen som jag kan se som henne. Min dröm är att träffa någon (henne) och vara med den personen så långt det går. Vara med henne så mycket som möjligt. 

    Önskar dock givetvis att vi blir ett par snart och så att jag kan sluta vara osäker hela tiden över mig själv. 
    Som sagt, dra ner på dramatiken.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 16:50:15 följande:
    Okej men förstår du min osäkerhet nu? 

    Det är dessutom okej att vilja vara med någon och gilla någon kraftigt. 
    Nej det gör jag inte. Något som DU måste förstå är att osäkerhet inte försvinner för att du har en tjej. Du måste hitta självkänslan i dig själv, inte tro att en tjej ska fixa dig.

    Det är okej att vilja vara med någon, men du verkar se det som att hon ska göra att du mår bättre och det är inte sunt.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 17:37:59 följande:

    Med osäkerhet menar jag osäkerhet om hon skulle tänka sig bli ihop med mig eller inte. 


    Jag mår bra i övrigt, det enda problemet är att jag skulle bli ledsen om jag inte blir med henne då jag upplevt avvisningar tidigare. 


    Det är något vi alla måste gå igenom och hantera. Inga konstigheter.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 18:01:30 följande:

    Nej men det är fortfarande jobbigt. Kommer dock bli jobbigare när jag går igenom mitt första break up (som jag förhoppningvis slipper då jag helst dejtar för att det ska hålla långsiktigt och inte för att vara i ett förhållande för ett förhållandes skull).


     


    Modern dejtning är dock idag för fokuserad på kortsiktiga förhållanden utan riktig kärlek tyvärr vilket gör min syn på det typ extremt annorlunda. Jag dejtar inte för att kunna kalla mig själv partner till någon eller för att kunna kalla någon partner utan för att det ska vara ett långt, stabilt och tryggt förhållande över en lång tid. 


    Det händer i princip aldrig att någon träffar sin livspartner vid 18. Du verkar som någon annan ha låst fast dig på den här tjejen. Det är inte sunt. Du pratar om riktig kärlek men du känner henna knappt.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 18:16:54 följande:
    Att det sällan sker betyder egentligen ingenting. Att andra inte gör det betyder inte något för mig och henne. Om vi blir ihop så skulle jag alltid göra allt för att det skulle hålla så länge som möjligt. 

    Ja, jag pratar om riktig kärlek för modern dejting är riktigt dåligt och enbart fokuserat på korta relationer. Vet klasskamrater som bytt partners flera gånger inom bara 3 år (Dvs på gymnasiet där jag går sista året nu).

    Jag går mer mot strömmen genom att vilja prioritera långsiktiga förhållanden över korta förhållanden. 

    Jag känner henne och vi har pratat tidigare. Är dock inte förtjust i hur du använder ordet "låst". Jag är monogam, dvs gillar enbart 1 person och kan enbart få känslor för en person. 

    Att jag föll för henne efter andra gången vi sågs är inget man kan styra över tror jag. Det bara sker. 
    Och du använder massor av ord som inte jag gillar. Vet inte om det enbart är ungdomlig oerfarenhet eller om detta kommer att gå käpprätt åt skogen. Det du skriver känns okänt. Det är vansinne att låsa sig vid någon du träffat två gånger.
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 20:46:12 följande:

    För sent idag. 


     


    Ja, ska kontakta henne vid en lämplig tidpunkt. 


     


    Hur menar du att jag skapat luftslott om henne? 


    För sent? Ni är tonåringar och klockan är inte ens nio??
  • Anonym (Lugn)
    anonym05swe skrev 2023-11-23 21:07:12 följande:

    Vet inte. Ska göra det som jag kan för att det ska vi bli iaf. Är jobbigt om det är på långdistans men går iom möjligheten att träffas fre-sön ofta. 


     


    Är redo för ett förhållande med hne mentalt också såklart. 


    Om jag vore du hade jag fokuserat på här och nu och inte funderat över hur ni ska ses i framtiden.
Svar på tråden Hon är den jag vill dejta men hon har ingen aning. Vad bör jag göra nu?