• LinneaWookie

    IVF/ICSI 2024

    Hej

    Hoppar in i denna tråd efter att inte ha skrivit på Familjeliv på typ 4 år!

    Fick barn 2020 med hjälp av IVF. Hade försökt "vanliga vägen" i 2 år ungefär när vi gjorde en utredning 2018, och de kom fram till att det var väldigt liten chans att lyckas naturlig väg pga min mans låga spermieantal.
    2 IVF-omgångar, flera återföringar och 2 horribla MF senare så fick vi äntligen vår fantastiska son 2020.
    Han är nu snart 4 och jag längtar så efter ett till barn.... Vi hade ett embryo kvar i frysen som vi gjorde återföring med i oktober, men det blev inget alls, mensen kom och så var det slut med det. 

    Jag hade hela tiden tänkt att jag skulle vara nöjd med ett barn och om det sista embryot inte blev något så skulle det kännas OK, men mina känslor ville annat tydligen. Jag kan inte sluta vara ledsen över att det kanske inte blir fler barn, och börjar typ gråta så fort jag ser en bäbis eller pratar om barn. Kul!

    Så nu har vi bestämt oss för att göra en helt ny omgång. Det svider ju rejält ekonomiskt med 37.000 kr (sist var det billigt/statligt subventionerat eftersom vi inte hade barn sedan innan, men nu är det fullt pris).
    Och om det färska embryot som "ingår" inte tar sig så kostar det 19.000 till per överföring av fryst. Vi betalade 19 i oktober också men det blev ju inget av.

    Så jag har panik över pengarna men kan heller inte släppa tanken på ett till barn. Och ja blir 36 i år så vi har inte 100 år på oss direkt.

    Avbetalning blir vår räddning, och vi ska köra igång nu vid nästa mens.

    Ska bli spännande att se hur det går för er andra, och att ha möjlighet att bolla och ventilera här inne igen.

    Lycka till allihopa!

  • LinneaWookie
    Smörblomman24 skrev 2024-02-02 14:50:56 följande:
    Lycka till, till er också! Hjärta trist med kostnaden men det får vara värt! Såna kämpar vi är som genomgår den här resan och framförallt du som haft massa tråkigheter på vägens gång med mf mm :( 
    HjärtaHjärta
  • LinneaWookie
    Zingostardust skrev 2024-02-05 14:09:17 följande:
    spännande med äggplocket! Bra mängd med ägg! Vi hade bara 7 äggblåsor med 3 st som slutresultat. så låter lovande för er :) 

    Tack! Inga blodprov i nuläget. Ska ta ett nytt gravtest imorgon. Om det är positivt ska jag höra av mig till kliniken igen så ska de se med läkaren hur vi ska fortsätta. 

    Var väl inte supernöjd med hon som svarade tyvärr. Hon frågade inte så mkt och sa direkt att det troligen var en kemisk graviditet. Hon frågade inte ens varför jag trodde det var missfall. Jag förklarade ändå att jag fick två blodklumpar på eftemiddagen i samband med att jag kände mig riktigt dålig. Därav min tanke om missfall. Tog ett test nu som fortfarande visar positivt så ska bli spännande att se vad de säger om det fortsatt är positivt imorgon. Gissar att det kanske är kvar något som gör att det är positivt eller att det är hcg som inte hunnit sjunka ännu. Fick inte så mkt förklarat idag så hoppas på mer svar imorgon! 

    Ush, blev så mycket mer ledsen än vad jag trodde. Men ska ta nya tag och fokusera på äggen vi har kvar i frysen. Håller tummarna att nån av dom blir friska graviditeter. 

    Tack för all stöttning! Hjärta
    Förstår verkligen precis hur du känner just nu. Hoppet är ju det sista som lämnar en...

    Vår läkare/gyn på kliniken är också väldigt kort och rationell, och spinner aldrig vidare på den emotionella biten. Ibland känns det skönt och ibland känns det kallt och jobbigt, så det är lote både och det där tycker jag. Hennes inställning är väldigt mycket "det finns inga garantier i biologi"/"biologin gör som den vill" etc och sen var det inte mer med det! Det är ju en lättnad att veta att inte var något man kunde gjort annorlunda, men samtidigt vill man ju ha ett varmt bemötande liksom.

    Håller alla tummar för dig Hjärta
  • LinneaWookie
    Zingostardust skrev 2024-02-08 16:16:19 följande:
    Tack! Allt är ovisst ännu. Ska på UL på.tisdag nästa vecka. Testar fortfarande positivt så hoppet är inte helt ute. Men mkt tyder på att det är ett missfall när jag googlat sönder. Så jag förbereder mig på det även om en liten del av mig tror och hoppas att det är nån därinne som spelar spratt. 

    Förstår att UL känns långt bort. Du får distrahera dig med annat så mkt du kan så går det fortare ;) såg att du också går på SH. Kul! :)
    Håller alla tummar för digHjärta

    Själv är det jobbig väntan nu på mensens första dag så jag kan påbörja hormonsprutorna. 
  • LinneaWookie
    Fjällfärd skrev 2024-02-09 12:37:34 följande:
    Vi har inte heller haft något kuratorsamtal under vår utredning, heller inte hört någon som haft det. Vi påbörjade också privat finansierad IVF på Livio (i Umeå). Har dock haft kontakt med kurator ändå pga krisstöd efter beskedet om min låga äggreserv, men det var helt på eget initiativ.
    Vi har inte heller blivit erbjudna kuratorsamtal vid någon av våra IVF-omgångar Förvånad Vi bor i Uppsala och har gått till en privat klinik. Men det kan säkert skilja sig från region till region som flera skrivit.
  • LinneaWookie
    Weysan skrev 2024-02-12 14:30:57 följande:

    Lycka till alla på er resa nu! Håller tummarna ❤️ 

    Jag är på ruvardag 12, har testadag den 14:e. Testade tidigt och visar sig att jag är gravid! Så tacksam just nu. Aldrig plussat innan och det är många känslor nu. Hoppas allt går vägen  


    Åhhh wow grattis Weysan! Den känslan! HjärtaSolig

    Jag fick mens precis nyss (2 dagar innan jag trodde den skulle komma) så nu måste jag hämta ut alla svindyra sprutor direkt och ringa klinikenDrömmer.

    Är redan nu lite nervös över äggplocket eftersom jag gjort det två gånger innan och första gången kändes INTE ALLS, och andra gången gjorde det lite ondare, minst sagt. Så man vet ju inte hur det kommer kännas denna gång.

    heja heja alla er andra som också går igenom detta trassel just nu!
  • LinneaWookie

    Åh så spännande med alla som är i ungefär samma skedeSkrattande
    Jag började med Gonal-F nu ikväll, önskar att jag var nära äggplock redan nu, bara så det kan gå lite snabbare!
    Vad har ni fått för symtom av era sprutor? Det var 5 år sedan kag gjorde detta så jag minns inte allsObestämd

  • LinneaWookie
    Chrystal skrev 2024-02-19 22:34:38 följande:

    Hej, ny här och börjar idag ivf nr 1 :)
    Lite kort om vår resa, jag ( 30 år) och min man (48år) har varit ett par i 12 år och började utredningen för 1,5 år sedan och ikväll börjar jag stimuleringen äntligen. Efter utdragen start pga. av graves och operation av sköldkörteln i höstas. Vi har manlig faktor. Kör igång med Gonalf 125 och inbokat ultraljud på fredag. Jag har/hade amh 5,1mikrog/L (i sep 2023 när vi började utredning). Vi går oxå på ks Huddinge, började utredning på Nordic IVF men blev remitterade dit och fick ej välja. Jag har följt tråden sedan den skapades, så fint stödet och gemenskapen som finns när det denna resa annars känns som man är så ensam om. Hejar på er alla <3 


    Välkommen Hjärta{#emotions_dlg.flower}Skäms
    Ja visst är det fint att känna att man inte är ensam!

    Är inne på min 5e dag med Gonal-F nu och tog samtidigt första dosen av Fyremadel nu ikväll. Det gick ändå bra, minns inte hur det var sist, bara att den ena sprutan var lite mer obehaglig än den andra (pga 45 grader in i låret ist för 90 grader i magen). Jag hr diabetes typ 1 och är jättevan vid sprutor förstås men inte av den typen som Fyremadel ärDrömmer. Det var dock ingen fara. 
    UL i övermorgon för att se hur det utvecklat sig. Blir lite nervös över att ÄL ska komma för tidigt då jag hade en massa flytningar som påminde om ÄL-sekret idag (sorry för TMI) men ÄL-test visar negativt så jag hoppas det bara är alla hormoner som gör att det fuckar ur slightly.

    Hoppas det går bra för alla denna vecka!
  • LinneaWookie
    EFW skrev 2024-02-21 06:55:57 följande:
    Tar man Fyrmadel i låret? Det lät väldigt läskig 🥺 
    Himla tur jag fått en annan sort som ska tas i magen 😅

    Min tant kom äntligen på morgonen, hon skulle kommit i går 😊 Konstig känsla att längta efter mensen och känna pirr när hon äntligen dök upp 😂 Så när kliniken öppnar hänger jag på låset och hoppas få tummen upp om att börja med Gonal F i kväll. Jag ska ta hela 300 enheter, har sett vad ni andra skrivit att ni tar och inser att min dos är ganska hög 😅 Kanske är för att jag är gammal? 🤔
    Jag tror man kan ta i både lår och mage men det stod helst i låret så jag körde på det. Min klinik sa inget alls... Eftersom jag gjort det förut så tänkte de väl att jag kom ihåg allt fast det var 5 år sedanObestämd

    Och jag tar 275e Gonal-F så vi är ungefär samma. Jag är 35 år så det kanske har med ålder att göra. OklartDrömmer
  • LinneaWookie
    Anonym (Mollie) skrev 2024-02-21 10:52:18 följande:

    Imorgon är den officiella festdagen men har testat positivt i över en vecka redan. Är så chockad och glad ☺️
    Gjorde en färsk återföring med ett två dagar gammalt embryo den 8/2 ☺️🥳


    Åh grattis!!!!HjärtaGlad Festdagen hihi perfekt ju
Svar på tråden IVF/ICSI 2024