Inlägg från: Anonym (My) |Visa alla inlägg
  • Anonym (My)

    Förhör i barnahus!

    Ni kan bli kallade på förhör, men vanligtvis brukar man höra föräldrarna direkt efter barnförhöret om det finns en skälig misstanke. Skulle det finnas en misstanke om ringa misshandel kan det dock dröja lite, men oftast är det bara att man vill höra förälderns version av vad som hände och sen läggs det ner. Om inte föräldern erkänner våld eller det finns vittnen såklart!
    alternativt så har ingen åklagare närvarat vid barnförhöret och kunnat ta ett beslut direkt efter  och man inväntar beslut från åklagaren om hur man ska gå vidare. 


    Ni kan ta kontakt med polisen och fråga vad som händer. 

  • Anonym (My)
    Oroligförälder1234 skrev 2024-01-06 09:56:53 följande:

    Anonym (my)
    Tack för ditt svar! 
    Vi har kontaktat polisen men de säger inget via telefon. Men åklagaren har ju antagligen varit närvarande under förhöret eftersom jag läste att de gör det när det gäller barn förhör. 
    Undrar varför de inte har kunnat lägga ner än om de inte vill förhöra oss...


    pratade du med handläggaren då eller bara växeln? Om du fått prata med handläggaren borde den åtminstone kunna svara på om de inväntar beslut från åklagaren Eller om ni kommer att kallas till förhör.


    åklagare är nästan alltid med vid barnförhör, men ibland måste den prioritera annat eller får förhinder och då får polisen beslut i efterhand. 

Svar på tråden Förhör i barnahus!