Inlägg från: IamGabs |Visa alla inlägg
  • IamGabs

    Vi som planerar barn 2025

    Åh så spännande! Jag hoppar gärna in i tråden jag med! 


    Vi har efter mycket velande och fram och tillbaka beslutat oss för att försöka få till en -25 bebis. Jag har ett barn sedan innan, född -17, och sambon har inga biologiska barn. -17barnet blev till på första ?försöket? men av någon anledning har jag en känsla av att det kommer ta längre tid den här gången. Har handlat hem ägglossningstester i mängder och är ändå lite taggad över den här ?vi ska försöka bli gravida?-grejen. 
     
    Spännande att läsa om vitamin-boostingen! Jag äter bara d-vitamin och folsyra men ska kolla upp lite närmre om jag behöver lägga till något. 


     

  • IamGabs
    VirvelnM skrev 2024-04-05 10:38:35 följande:

    Vi Ska försöka få barn 2025 och ska börja försöka redan nu i april 😁 Det är vårt första barn. Jag har börjat äta folsyra. Har läst att D-vitamin ska vara bra, någon som vet hur mycket? 


    Vi gör också ett första försök nu nästa äl. Kul att följas åt! Går ni all in (tänker typ temps, äl-test osv) nu till en början eller hur ser era planer och förberedelser ut för att få till en graviditet?
  • IamGabs
    VirvelnM skrev 2024-04-05 20:19:39 följande:
    Kul, det är så spännande! Jag använder redan natural cycles så kommer följa tempen så vet inte om jag ska komplettera med äl-test också. Var nära på att beställa äl-test tidigare idag, men gjorde aldrig det. Hur ska ni göra? 😃

    Men då har du sedan tidigare lite koll på äl osv genom appen? Vi har handlat hem ägglossningstest som jag tänker ta för att se om mina gissningar kring när jag har äl stämmer, men mer all in än så går vi inte till en början. Känner jag mig själv rätt lär jag bli otålig ganska snart dock, så då går vi kanske på det tunga artilleriet haha!


     

  • IamGabs
    clarababa skrev 2024-04-06 13:54:08 följande:
    Ja precis två dagar i rad innan ÄL låg vi.
    Haha ja alla dessa teorier kring att påverka könet är ju ingen garanti, men det kanske kan öka chansen lite för det önskade könet. Ahhh då kanske vi får boka in en spa dag då haha. Om det inte tar sig med att ligga 4 dagar innan ÄL kommer vi säkert korta ner till 3 dagar nästa ägglossning, man är ju så sjukt otålig haha.

    Bara längtar efter att få vara gravid igen, och hela resan med att plussa och få berätta för familj och vänner.

    Det ska bli så kul att följas åt! Och kul att det blev lite liv i denna tråd som jag såg att du postade i januari :)
    Spännande med teorier kring om man kan påverka barnets kön! Är det något mer ni tänkt göra för att möjligen påverka? :) Jag har läst på lite smått då vi väldigt gärna skulle vilja utöka familjen med en dotter (att även vi skulle bli jätteglada för en son behöver man knappt nämna va?) och i första hand tänkt ligga innan äl. Har även läst en del om ställningar, värme och utebliven orgasm för kvinnan men jag kanske har missat något mer. 
  • IamGabs

    Kul att se om det blir flickor och tvillingar i denna tråd! 

    Både jag och min partner har absolut mest pojkar i släkten (därav att vi önskar en flicka). Jag har massa bröder, han med. Våra föräldrar har också mest bröder osv. Chansen att vi får en flicka känns låg men vi försöker påverka. Det återstår att se om metoderna funkar för oss! Däremot var min förra graviditet faktiskt en tvillinggraviditet, men tyvärr förlorade jag den ena under graviditetens gång. Hopps att du 19977 för uppleva glädjen och överraskningen med tvillingbesked under första ultraljudet!


    När skulle ni andra göra första försöket? Redan i april eller framåt sommaren? 

  • IamGabs
    clarababa skrev 2024-04-11 11:28:00 följande:
    Beklagar förlusten av ena bebisen. 

    Åh okej många grabbar omkring er alltså. Antar att 17-bebisen är en pojke? Undra hur mycket sådant påverkar? När jag läser om att påverka könet är det ingen som nämner att gener har en stor betydelse. Jag tänker att det alltid är 49% för flicka och 51% för pojke och även för er. 

    Jag och min sambo gör första försöket i maj, min ÄL är beräknad den 18/5.

    Ska ni försöka nu i april? 
    Så lustigt att nu när jag läser ditt svar om genernas (icke)påverkan inser jag att det förmodligen är en sådan där sanning man hör någonstans och bara köper rakt av, hehe. Men det är ju goda nyheter! 😂

    Så kul! Håller alla tummar för att det tar sig! Jag har beräknad äl 24/4 och vi satsar på ett försök nu men har också kommit överens om att vi till en början inte ska ligga bara för att tillverka bebis, så vi får väl se om lusten timear äl 😁
  • IamGabs
    VirvelnM skrev 2024-04-16 22:14:24 följande:
    Så knasigt! blev sjuk och då var jag inte inne här men sen kunde jag inte svara på  flera dagar, hände inget när jag klickade 😩 Hur går det för er? Jag har ju rätt bra koll på äl genom appen men kunde ändå inte hålla mig från att köpa hem äl-test och graviditetstest 😅.
    Hm, märkligt! Tänkte på att du inte varit aktiv. Haha! Så lätt att gå in för det ju. Håller tummarna för er! 
  • IamGabs
    19977 skrev 2024-04-14 21:28:06 följande:

    Åh, beklagar förlusten! Så synd att den ena inte klarade sig? hur långt gången var du när ni fick beskedet? Och hur var det för er att få reda på att det var tvillingar? Det verkar så häftigt! 


    Jag hade ägglossning förra veckan som vi skippade, så från och med nu ska vi börja försöka! Så jag tänker äta massa tvilling-saker från mensen fram till ÄL 😜 Har du några tips hehe?

    Spännande att det kan vara övervägande andel pojkar/flickor i vissa kretsar. Bland sambons släkt och båda våra vänskapskretsar är det nästan enbart pojkar. Sedan flyttade vi till ett nytt område i somras och här finns det nästan enbart flickor haha! Det var bara flickor i min mammagrupp med min dotter förra året och även bland grannarna. Jag lyssnade på radio en gång då dom pratade om att det föds fler flickor i storstäder med mycket miljögifter, pga att Y-spermierna inte överlever bland alla avgaser och kemikalier typ. Det känns dock inte optimalt att testa den metoden för att försöka få en flicka 😂 Och det nämndes inga svenska städer haha.


    Redan i vecka 15 såg vi att den ena inte utvecklades som den skulle, så det var tidigt men vi hade så klart hunnit förbereda oss en massa och gå ut med graviditeten. Jag hade också fantiserat om att få tvillingar och var så glad. Vi såg redan i vecka 7 att det var två där inne och det var minst sagt häftigt! graviditeten var som sagt oplanerad och blev till den enda gången vi inte skyddade oss, så att två ägg lossade och blev befruktade kändes ju sjukt. Meeen nu i efterhand och med de behoven mitt barn haft och har är jag glad att han varit ensambarn och att jag kunnat ge honom allt fokus. 


    Så så kul att du går all in för att få till tvillingar! Har tyvärr noll tips men hoppas att dina metoder fungerar. Det verkar vara så speciellt att vara tvilling och mysigt om man kan ge sina barn en sådan syskonrelation ☺️

  • IamGabs


    Hoppsan, här kom ägglossningen betydligt tidigare än räknat! = missad chans på tre dagar innan äl 😂😬
  • IamGabs
    clarababa skrev 2024-04-22 11:56:42 följande:
    Ojdå! Försökte ni ändå?
    Längtar så tills jag också får göra vårt försöka försök! Ska bli spännande att se hur det går för oss som vill ha flickor
    Det gjorde vi! Men bara en gång samma dag som positivt äl-test, så får vi se om det går sig. Hoppas!!

    Ja herregud väntan känns så lång i längtan och med förberedelser. Har ni haft maj som försökstart länge? Alltså är det planerat sedan länge? ☺️
  • IamGabs
    clarababa skrev 2024-04-23 08:40:28 följande:
    Åhhhh vad spännande! Jag håller verkligen tummarna för att det tog sig.
    Hoppas du tycker att tiden går någorlunda fort nu fram till bim.

    Ja det har varit bestämt sen 3-4 månader tillbaka och nu är det snart dags :')

    Hur var din förra graviditet? 

    Åh så pirrigt! Ser fram emot att höra hur det går för er! Finns det någon anledning till att ni satsar just nu? 😍


    Den var minst sagt en berg-och-dalbana. Oplanerad graviditet, tvillingbesked och sedan MA med den ena. Men graviditeten var bra i övrigt och ut kom en frisk pojke! Den här önskade graviditeten är på många sätt raka motsatsen. Sjukt planerad, 30+ med fast jobb och radhus. Det känns så spännande att verkligen planera barn den här gången ☺️

  • IamGabs
    19977 skrev 2024-04-23 20:56:13 följande:

    Åh vad tydligt positivt!!! Jag lyckas sällan få så starkt positivt haha. Hoppas det tog sig! 


    Jag är på CD4 idag så jag har knappt två veckor kvar till ägglossningen. Det verkar bli ganska dålig tajming för min ÄL nu när vi ska börja försöka dock haha, så himla typiskt. Sambon ska nämligen få en överraskningshelg med massa kompisar helgen precis innan förmodad ÄL, så jag hoppas att vi kan lyckas få till det på söndagen när han är hemma igen. Vi har ju tyvärr ytterligare ett problem och det är att vi har det lite struligt med att få till fullbordade samlag, särskilt nu när dottern sover så dåligt och min sambo är då så trött så vi avslutar sällan sexet, vilket ju är ganska viktigt att göra om man vill bli med barn hehe. Vi kan inte ha sex med utlösning två dagar i rad heller, det behöver oftast gå en eller två dagar emellan för att ladda upp så att säga. Så önska oss lycka till 😂


    Najj, vilken osis med den timeingen 😩. Fast det kan ju kanske vara positivt att han sover borta från dottern och får tillfälle att ladda både sömn och säd, hehe. Hoppas på er! Nu minns jag inte om du skrivit det men hur var det med graviditeten med dottern. Försökte ni länge innan du blev gravid?  


    Åh jobbig situation men man fattar ju att det blir så med ett litet barn i familjen. Å andra sidan behövs bara en rackare för att det ska kunna bli en graviditet! 

  • IamGabs
    clarababa skrev 2024-04-25 14:37:55 följande:
    Ja anledningen till att vi väntat till maj är för att jag pluggar just nu, och om jag blir gravid i maj har jag förhoppningsvis hunnit plugga färdigt tills bebisen kommer. Pluggar till systemvetare.

    Skönt att du mådde bra utöver förlusten av ena bebisen. Min graviditet var jättebra så nästa kommer säkert bli skit hahaha.
    Hur gammal var du när du fick sonen? 

    Jag var 22 när min son föddes (planerad in i minsta detalj) och drömmen var alltid att få nästa barn nu när jag är 24 men det sköts upp i och med plugget. 

    Ah, jag förstår! Ja skönt att vara klar med studierna innan bebis kommer, så att det blir ett naturligt avbrott. 


    Neeej, så behöver det ju inte bli! Hoppas att även denna blir jättebra och att du kan få njuta av både graviditet och vara färdigutbildad 👏🏼

    Jag var 24 med sonen och nu är jag?herregud?31! 

  • IamGabs


    Hoppsan hejsan, det tog sig på första!! 😭😭💞 Och ja 19977, min dåliga karaktär håller i sig när det kommer till testning innan bim 😂
  • IamGabs
    Anonym (Ylva96) skrev 2024-05-02 18:10:29 följande:

    Hej! 


    Så roligt med en tråd kring detta.
    Vi fick vår första för ett halvår sedan, är 28 år gammal idag och jag fullkomligt älskar att vara mamma. När jag blev gravid med min lille så kom jag också in på min drömutbildning, valde att skjuta upp dem studierna och påbörja när min lille kan börja förskola. 


    Vi har nu börjat fundera på att vi velat ha ett syskon men samtidigt vill jag också börja studera. Min utbildning är lång, 6 år. Vill helst inte pausa studierna för graviditet. 


    Vi har pratat om att försöka skaffa nummer 2 nu och att jag påbörjar studierna efter det eller så påbörjar jag studierna nu och försöker med nummer 2 när jag är färdig (kommer då vara runt 35).

    För och nackdelar med att ha barn så tätt som det isåfall kommer bli? För och nackdelar med att studera före barn nummer 2? 


    Oj vad svårt beslut! Men jag tänker som ovanstående att utbilda sig kan man göra oavsett ålder. Barn kan man inte styra över på samma sätt. Hur tänker ni kring vilken åldersskillnad ni önskar mellan barnen? Vill ni ha dem tätt eller inte om ni inte behövde ta hänsyn till omständigheter? ☺️
  • IamGabs
    clarababa skrev 2024-05-03 10:14:13 följande:
    STORT grattis!!!!! Åh vad roligt, första plusset i tråden!

    TACK! Det känns overkligt och som att det gått så fort, även om vi pratat länge om timeing och planerat bebisförsöket. Jag har varit helt övertygad om att det kommer kräva några cykler då jag ju är 31 år nu och även överviktig. Nu vill man ju bara att veckorna rasslar till och att allt går bra hädanefter också! 


    Så taggad på att följa era försök framöver! 

  • IamGabs
    19977 skrev 2024-05-03 22:09:20 följande:
    GRATTIS! Så himla roligt!!! Åh underbart! Vad blir BF enligt dina uträkningar? 😍
    Tack!! Det känns lite rörigt med veckoräkningen just nu och jag har typ glömt bort hur man räknar. Men någon gång kring 10 januari ☺️
  • IamGabs
    19977 skrev 2024-05-05 14:06:18 följande:
    Men så himla roligt! När är första barnet född? Tror du denna bebis kommer födas tidigt (innan årsskiftet?) och vad tror ni om kön? 🤩 Ni kanske inte tänker så långt fram heller hehe.

    Han är född november -17. Detta bebisförsök är mycket noggrant planerat utifrån att vi gärna vill ha ett barn som är fött jan-juni. Vi hade ju verkligen inte trott att det skulle bli en graviditet redan nu i april och min ägglossning kom också tidigare än väntat. Så jag hoppas att hen håller sig inne till årsskiftet men är oavsett jättetacksam och tar det bara som ytterligare ett bevis på att man varken kan eller ska planera livet alldeles för mycket 😄. Det brukar bli som det ska ändå! 


     

  • IamGabs

    Juste! Skulle nämna att sonen föddes i 39+4 så det finns absolut en risk för att denna kan komma i december 😂🙊

  • IamGabs
    19977 skrev 2024-05-05 21:18:22 följande:
    Så spännande! Kul att det lyckades så väl med planeringen ändå. Hur mår du än så länge?? Har du nån känsla kring kön på bebis?

    Jag har ingen som helst känsla kring kön. Tänker lite att bebis knäpper oss på näsan med vårt planerande och att det därför kanske blir en pojke men det är ju noll förankrat i annat än gissning. 


    Jag mår bra! Molvärken håller i sig och jag har varit lite svimfärdig på jobbet, men hemma under helgen har det varit lugnt. Kissnödig stup i kvarten! 


    Ja så spännande! Ser fram emot att se hur det går för er andra också 😍

Svar på tråden Vi som planerar barn 2025