• Lynx123

    Speltid för 9 åring

    Om sonen är otrevlig pga spelandet så har han nog blivit ganska gravt.beroende. Skulle råda er att helt lägga ner skärmtid i några veckor, alltså även för dig och mannen. Spela riktiga spel tillsammans eller hitta på andra saker att göra. Efter en tid, när sonen lugnat och skärpt sig så kanske lite på helgerna - OM han skött sig under veckan. En liten nioåring ska vara ute och leka mycket, ha en massa hobbies och ha roligt mwd vänner och familj....inte vara spelberoende till den milda grad att det påverkar hans humör.

  • Lynx123
    Hysteri skrev 2024-03-25 10:19:08 följande:
    Riktigt spel? Vad är skillnaden mellan ett riktigt spel och ett oriktigt? 
    Oj, var det verkligen så otydligt att det inte gick att förstå vad jag menade? Då ska jag så klart förklara det för dig. Med det menar jag ett spel som inte är digitalt och som familjen kan spela tillsammans. Det finns många sådana, tex. Monopol, Alfapet och Trivial Pursuit. De kallas även brädspel eller bordsspel. Hoppas att det blev tydligare för dig nu.
  • Lynx123
    Hysteri skrev 2024-03-25 10:53:36 följande:
    Varför är dom mer riktiga än dom man spelar på datorn? 

    Vad är skillnaden om man spelar monopol på en dator eller om man spelar det på ett bräde? Det är ju samma spel med samma regler 
    Ledsen men har inte tid att förklara varje ord och uttryck för dig. Du får nog jobba lite på det där med läsförståelse och kontext. Om du läser om TS ursprungliga inlägg så blir mitt svar nog tydligare för dig om du tar dig en riktig funderare. Du fixar det! 
Svar på tråden Speltid för 9 åring