• 19977

    BIM maj 2024

    BIM MAJ 2024

    Förstamamma, 2/5, 1:a barnet, 1:a försöket.
    Nostalgitripp, 3/5, 3e barnet, 4e försöket (1 utomkveds) 
    Sand13, 3/5, 5:e barnet (1:a för sambon), 5:e försöket.
    Bebissugen91, 5/5, 1:a barnet, 9e försöket (utredning bokad i juni).
    Fancyr, 14/5, 3e barnet (1a för sambon), 6e försöket. 
    Anonym (Fundersam), 19/5, 3:e barnet, 1:a försöket
    LillaSam 21/5 2:a barnet, 1:a försöket 
    19977: 24/5 - 2a barnet - 1a försöket
    Lugnoro, 31/5, 1:a barnet, 2:a försöket efter MF
  • 19977
    Sand13 skrev 2024-04-19 19:03:35 följande:
    Jag testade stickor först, men hade svårt för att tyda strecken, vissa cykler blev strecken aldrig lika starka. Därför gick jag över till digitala. Men nu är det ju problemet istället att jag har hög fertilitet så himla länge enligt dom. Typ halva månaderna. Varav en vecka i månaden är det ju mens, vilket ger tre veckor över till att egentligen bara ligga i så fall. Men det var ju i princip så vi började från början innan jag valde att köpa hem ägglossningstester; för att vi skulle slippa ligga så himla mycket. Att det bara ska vara så himla svårt att bli gravid! :( 
    Åh vad jobbigt? förstår att det blir jobbigt med det intensiva liggandet, det blir ju en enorm press.

    Du kanske inte vill ha råd utan att ha bett om det men jag kan inte låta bli att nämna fertilt sekret när jag ser ditt meddelande om hur mycket ni kämpar! Och du kanske känner till detta redan? Men när man väl har lärt sig se skillnad på olika slags flytningar så tycker jag det är väldigt mycket enklare att lokalisera när ägglossningen sker! Även mina vänner tycker samma sak efter att de har lärt sig vad skillnaden är på vanliga flytningar och fertilt sekret. Innan man vet vad det är så ser de flesta ingen skillnad och reflekterar inte ens över det, men om man googlar på bilder på hur fertilt sekret ska se ut så brukar de flesta lägga märke till det i kommande menscykler!

    Jag håller tummarna för er Hjärta
  • 19977
    Sand13 skrev 2024-04-22 14:02:26 följande:

    Inser att jag behöver inte äl-tester egentligen. Dom har blinkat i 10 dygn nu. Men först igår fick jag lite fertilt sekret och idag fick jag mycket! Helt halt, genomskinligt och trådigt. Och det molar i äggstocken och livmodern. Så dom andra blinkande dygnen var egentligen helt onödiga. Det är ju först nu jag är fertil. Kommer inte lita på äl-tester mer, utan vänta in sekretet. Man behöver ju inte ligga som en galning 10 dygn innan. Nästa cykel blir det att hålla koll på sekret och lita på kroppen, inte tester.


    Så typiskt? nej man ska nog inte lita för mycket på ÄL-test även om de ofta kan visa en rätt indikation så behöver det inte alltid vara rätt för alla. 

    Jag brukar kunna se fertilt sekret i 5-7 dagar. Jag tempar så jag ser när ägglossningen skett, ibland kan jag fortsätta ha fertilt sekret någon dag eller två efter ÄL skett men oftast blir det ganska vitt direkt, jämfört med ÄL-dagen då sekretet är helt genomskinligt och väldigt töjbart! 


    Det låter bra att ni satsar på att ligga de dagar du ser sekretet ❤️ Jag hejjar på er!

  • 19977
    Anonym (enlitentrea) skrev 2024-04-26 15:05:04 följande:

    Bim-5 idag men negativt. Vet att det faktamässigt finns tid kvar att ändras, men logiskt för mig dog allt hopp. 


    vet inte vad jag ska göra, har fått ett jobberbjudande som egentligen är ett guldläge för oss. Det ligger 1 minut från barnens skola/ förskola, en tjänst på 87,5% med bara ?mellantider? och ok lön. Nytt jobb där dörrarna slår upp i augusti. min spontana tanke blir att jag isåfall får tacka ja och sätta barnverkstaden på paus ett tag tills jag har blivit fast vilket jag egentligen inte vill.. eller tacka nej till en otrolig möjlighet och fortsätta försöka. 


    vet inte hur jag ska tänka eller resonera. Det kan ta sig nästa månad eller också tar det många många många försök till, om det ens går? Tips, tankar, åsikter? Hjälp. 


    Förstår din tveksamhet. Om ni inte har stora lån så tycker jag att du ska tacka ja till jobbet! Men har ni väldigt höga lån och det vore total katastrof om du är utan jobb ett par månader så kanske du borde avvakta?

    Men om du tackar ja till jobbet nu, och blir gravid inom provanställningen, så kommer du ju ändå ha SGI inför en föräldraledighet, och under den föräldraledigheten så kan du ju söka nya jobb ifall det vore så illa att du inte får fortsätta på det nya jobbet efter provanställningen.

    man vet ju aldrig vad som händer, och om det dyker upp en bra chans till ett jobb man gärna vill ha så ska man ta det! Jobbet är väldigt viktigt eftersom det är en så stor del av ens vardag och man måste verkligen trivas på sitt jobb av den anledningen. DOCK är familjelivet ännu viktigare, men som tur är så kan man både börja ett nytt jobb OCH även vara/bli gravid i samband med det. Så jag ser inga problem här. 😉
  • 19977
    Anonym (Morticia 91) skrev 2024-04-30 09:08:25 följande:
    Jag har troligtvis äl på fredag, är inne på dag 2 med blinkande gubbar på ältest. Så nu är fokus på att få till det varannan dag haha.
    Hur gör ni andra? Ligger ni varje dag i den fertila perioden?
    Jag försöker se till så vi ligger varannan dag typ 4 dagar innan ÄL kan ske som ?tidigast? fram till typ 2 dagar efter att ÄL har skett (jag tempar så jag ser när ägglossningen har inträffat). Men vi lyckas inte alltid få till det varannan dag, så ibland blir det var tredje eller till och med så illa att det blir var fjärde dag?. Men med första barnet tog det sig tack och lov ändå på andra cykeln. Vi får se hur lång tid det tar denna gång! Men vi ligger absolut inte varje dag, tror det ska räcka gott och väl med varannan dag egentligen.
  • 19977
    IamGabs skrev 2024-04-30 18:36:28 följande:

    Bim-4 imorgon. Vad tror ni, ska man våga ta ett tidigt test? Jag vet ju så klart att jag borde vänta till bim för ett säkert resultat men nu börjar jag bli otålig 🙊


    Åh vad spännande! Om jag var du så hade jag försökt vänta tills mensen är sen, innan jag testar! Det är så tråkigt när man tar test innan BIM som blir negativt, för då finns tyvärr hoppet ofta kvar och så tänker man ?meeen det kanske var för tidigt att testa redan nu?. Då tycker jag det är bättre att bara behöva bli besviken en gång, när mensen kommer, hehe. Men håller tummarna för dig! 😍
  • 19977
    IamGabs skrev 2024-05-01 16:38:39 följande:
    Jag kunde så klart inte hålla mig. Behöver träna på det där med tålamod! Men, är det historiens svagaste plus man skådar?! Syns något tydligare i verkligheten men är det liksom ?något? //
    Men OMG! Alltså i min värld så är alla streck = en graviditet. Även om strecket dyker upp först efter avläsningstiden gått ut osv haha? Var detta första försöket för er? 😍 Jag vågar nästan säga grattis jag också!!!

    Hur gör ni alla förresten, ligger ni kvar efter att er man har kommit, eller går ni upp direkt efteråt, haha?
  • 19977
    IamGabs skrev 2024-05-02 10:40:17 följande:

    Åh jag tänker också så när det gäller andra, men blir tveksam på min egna förmåga att avgöra om det är två tillräckliga streck eller inte 😂. Ja, första försöket! Vi låg en gång samma dag som jag oväntat fick positivt på äl-stickan och helt jäkla sinnessjukt nog verkar det eventuellt tagit sig. Sambon vet inget ännu utan jag vill passera bim och få ett övertygande plus innan jag berättar. 


    Jag går oftast upp direkt. När han kommit brukar vi oftast avsluta och då vill jag upp och fräscha till mig ☺️ Hur brukar ni göra? 


    Åh vad häftigt, har du tagit något mer test? Har det blivit tydligare streck isåfall?

    Ja okej! Jag ligger alltid kvar efteråt i hopp om att hjälpa spermierna in hahaha, funkar säkerligen inte men det känns bäst att ligga kvar lite. Tungan ute
  • 19977
    Båten skrev 2024-05-02 18:41:59 följande:

    Hej,
    Har inte varit aktiv här eller i april gruppen då vi kör på beräknat vilket visat sig vara jobbigare än vi tänkt då jag har oregelbunden mens. Enligt beräknat har jag ägglossning idag, 32 dagar efter senaste mensen. Så enligt appen vi använder har jag BIM den 16 maj.

    Nu vill jag mest bara klaga lite över alla dessa symptom som är så lika oavsett vart man är i sin cykel. Förra helgen hade jag ägglossnings sekret och ont i tjejmagen och vi fick till den 1 gång då, igår låg vi också då appen som sagt säger att jag ska ha ägglossning idag. Idag har jag också ont i tjejmagen men nu har jag även blodblandad flytning. Och vad/vart man än läser så passar symptomen in på att jag skulle kunna ha haft ägglossning förra helgen och då skulle det kunna vara implantionsblödning nu, samtidigt som det skulle kunna vara ägglossning, samtidigt som det skulle kunna vara att mensen är på g och att vi missat ägglossningen helt. Om det inte går vägen denna gången så ska vi införskaffa ägglossningstester för jag blir tokig. 


    Fy vad jobbigt att det är så ovisst? Det måste vara extra jobbigt att försöka skaffa barn med oregelbunden menscykel. Det kanske är klokt att köra med ägglossningstest för er, men det är nog en bra indikation att gå efter sekretet också ❤️ Håller tummarna för att det tagit sig för er och att det är en nidblödning!
  • 19977
    Sand13 skrev 2024-05-03 11:47:34 följande:
    Där fick vi svaret, som jag anade, avvikande, för jag har aldrig haft svårt att bli gravid förr, bara med min nuvarande.... :( Vi har läkarbesök 16/5. 
    Åh vad tråkigt ❤️ håller tummarna för att det ändå tar sig för er naturligt denna cykeln! Jag googlade mig fram till en gammal artikel från Aftonbladet där det påstods att man har som störst chans att bli gravid mellan mars-maj varje år, så jag håller tummarna för många plus denna månad. 😉
Svar på tråden BIM maj 2024