Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    Skaffa barn under läkarlinjen?

    Anonym (U) skrev 2024-04-19 15:18:36 följande:

    Det jag först tänker på är hur illa min läkarstudentkompis sa att obduktioner luktar. Det lär ju inte bli roligare som gravid. Finns det lab:ar man inte bör göra som gravid?


    Min kursare (helt annan utbildning) blev gravid och det var jättejobbigt i och med tröttheten. Minns särskilt ett studiebesök där hon höll på att rasa ihop helt. Det är ju inte som på jobbet där man kan få andra uppgifter - man måste ju gå sin utbildning aktivt för att klara sitt jobb sen. 


    Att var trött under graviditeten är väldigt individuellt.

    Med mitt första barn var jag 24, jag mådde hur bra som helst, var pigg och alert. När jag blev 29 var jag trött i början av graviditeten i ca 12 veckor.

    Med sista barnet  var jag 35. Då var jag konstant trött genom hela graviditeten och fick därav mer komplikationer. Min biologiska klocka började nog säga ifrån när jag var i 35 års åldern. Både mentalt och kroppsligt. min graviditet blev  ?värre? ju äldre jag blev.

    Lika så gäller lukter. Endel har problem under hela graviditeten medans somliga har det en kortare period eller ingenting alls.
  • Anonym (Maria)
    sommar10 skrev 2024-04-19 14:32:43 följande:
    Skaffa barn under läkarlinjen?

    Hej,
    Finns det några av er här som skaffat barn under tiden ni studerat till läkare? Eller några andra med erfarenhet av att skaffa barn när ni studerar annat program?
    Jag tar examen när jag är 32 och efter det hade jag gärna jobbat i något år. Jag hade gärna börjat försöka skaffa barn något år innan 30 och då är jag fortfarande student i några år till. Min sambo har en heltidstjänst och vi bor billigt så ekonomiskt sett hade det gått ihop, även om det såklart kräver lite planering. 

    Skulle ni andra som studerat som gravida avråda mig från denna idé?


    Jag rekommenderar dig att köra på om ni har ekonomiska förutsättningar för det.

    Det har blivit svårt att skaffa barn i dagens  samhälle då unga par måste ha så mycket ?ordnad? innan. Det är betydligt svårare att få allt inordning idag jämfört med förr. 


    Min personliga erfarenhet är att min kropp mådde mycket bättre när jag skaffade barn som 24 åring än som 35 åring. Att skaffa barn är inget som ska tas för givet. Säg om det skulle vara svårt för er att skaffa barn där ni behöver hjälp, så är förutsättningarna bättre nu än att du ska vänta i 5 år.

    När barnet har blivit äldre så är det inget konstigare än att ha barnet på förskolan medans du studerar. 

    Kör på! Kroppen hanterar en graviditet  bättre ju yngre du är:)

Svar på tråden Skaffa barn under läkarlinjen?