Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Förälder till min dotters kompis undanhöll information från mig som kunde lett till att barnen hittats när de försvann!

    Anonym skrev 2024-04-22 09:36:06 följande:
    Fortsättning: Eftersom dottern har krav på mamman att mamman ska ta hand om andra barn så kan det vara pedagogiskt att mamman involverar dottern i diskussionen hur problemet kan lösas om det uppkommer igen. 
    Mamman har fyra barn och yrkesarbete. Att ha jour dygnet runt för andras barn fungerar inte om man ska orka. Då är det bra att mamman talar om att då behöver man hjälp utifrån, ex sociala myndigheter som kan stötta.
    Då involverar mamman dottern i planen hur de ska lösa problemet om det uppkommer igen. 

    Pappan bör också involveras mer.
    Då dottern bara är tretton år men mår så väldigt dåligt att hon självskadar och hotar av ta livet av sig tycker jag att TS och pappan borde skydda dottern mer.  

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Jfgy) skrev 2024-04-22 11:17:55 följande:
    Du kan inte vara seriös? Eller har du inte läst TS ordentligt? Två barn var försvunna nattetid. Det är nollgradigt eller minusgrader. Polisen är ute och letar. Åtminstone det ena barnet lider av psykisk ohälsa och mår mycket dåligt om hon inte får sin medicin i rätt tid. Trots detta underlåter personen att berätta för polisen var barnen troligen är. Personen har försökt skydda sitt eget skinn genom att inte berätta, för det hade avslöjat vilket skitförälder hen är. Då låter hen hellre två barn försvinna i en annan stad i kalla natten. Det är faktiskt oförlåtligt. 

    Det är oförlåtligt.
    Självklart.
    Denna förälder verkar så ansvarslös att TS borde räkna med 0 ansvar från denna förälder och i fortsättningen själv ta 100% ansvar för sin egen dotter, i alla lägen.
    Jag kan inte förstå att TS släppte iväg dottern när  hon sa att hon tänkte sova ute med kompisen, särskilt som dottern gjort ännu värre saker tidigare. 


    Jag förstår inte heller att man överhuvudtaget släpper ut trettonåringar på detta sättet på egen hand. En trettonåring är ett barn. TS dotter är dessutom mycket psykiskt skör och självskadar. Det låter som att TS familj behöver stöd?
    Varför är inte pappan hemma? Bor han i en annan stad? 

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Casanova) skrev 2024-04-22 11:47:21 följande:
    Precis, bra poäng. Många tycks ha svårt att förstå det. Dessutom... Saknar jag den andra förälderns version.

    Soc får säkert den sista historien när de blandas in. Det kan ju finnas en dimension till på det hela. "Snälla, berätta inte för mamma vart jag är för någonstans", "hon gör ditten och datten med mig osv osv". Säger inte att det är sant, men tonåringar på glid kan ha en skev verklighetsuppfattning.

    Det jag verkligen inte förstår... Om TS har en tonåring på glid och rymmer.... Varför inte bara tacka ja till varje möjlighet att ha henne hemma en fredagskväll? Är det så besvärligt att ha två tonåringar som tisslar inne på rummet?

    Sett i backspegeln blev det inte någon vila ändå.
    Jag förstår inte heller det. Om man har en psykiskt skör trettonåring som självskadar tycker jag man borde försöka se till att henne hemma så mycket som möjligt och då är det ju toppen om kompisen vill sova över. 
  • TvillingmammaVästgöte
    mammatillfyra88 skrev 2024-04-22 00:51:18 följande:
    Jag skrev ett meddelande till föräldern där jag förklarade att jag inte accepterar att bli ljugen för, förklarade lidandet det här orsakat pga två händelser tidigare i år där min dotter lämnat ett avsked (hon menade att det va en TikTok grej men det tvivlar jag på) och några dagar senare försvann hon efter att ha låtit annorlunda på telefon och stängt av den, polis ambulans och brandkår va ute och letade och tågtrafiken stängdes av. jag var nyopererad men jag sprang, jag ropade och snubblade runt på tågspåret vid vilken hennes sista kända plats var, som tur var hade telefonen dött pga kylan, hon var med en kompis vi begränsat umgänget med pga deras bådas psykiska ohälsa och hon kom tack och lov hem. Jag är helt trasig efter det. Det här var en upprepning av den kvällen, den skräcken går inte att jämföra med något tror jag. Föräldern I fråga är aktuell hos soc sen tidigare så det finns mer. Jag kommer lägga in min oro för flickan eftersom hon agerade så drastiskt för att hon inte ville vara hos sin förälder. Hen är jätte arg på mig för att jag kommer ta upp detta med socialen och ?jag skiter i hennes jävla unge? var vad som kom ur munnen när exet konfronterade agerandet. Kan tala om att deras dotter är en av dom barn utom mina egna jag håller närmast hjärtat och står bakom i alla lägen och att prata med föräldern i fråga kommer inte att ge mer än fler orsaker för mig att vara arg tyvärr.

    min Dotter vet att det inte alltid passar och det har aldrig vart något liknande innan och hennes vilja att stötta sin vän hade ändrat mitt beslut om att sova här bara dom berättat på en gång att det är för att föräldern dricker och hänger hos sin nya istället för med sina egna barn som får hänga hos hens föräldrar.

    tack för ditt svar 🌺
    Var är flickans pappa ? 
Svar på tråden Förälder till min dotters kompis undanhöll information från mig som kunde lett till att barnen hittats när de försvann!