Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö

    Kan ni inte förklara för er son att ni dricker i små mängder och att det inte är skadligt i små mängder , för vuxna? Men att man måste vara vuxen för att dricka vin. 


     


     

  • TvillingmammaVästgöte

    Jag kommer ihåg att jag berättade om alkoholens alla faror för mina tvillingar när de var tioåringar. Sen någon lördag tog jag fram en flaska vin till lördagsmiddagen. Barnen stirrade på flaskan som om jag  tagit fram en flaska gift. Skall ni dricka det där? frågade de förskräckt. 


     


     

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Mamma) skrev 2024-04-23 15:38:48 följande:
    Tro mig, vi har försökt med allt. Provade att ringa hjälplinjen igår för bris vuxentelefon och även dessa kändes nästan ifrågasättande mot mig. Som att min son kanske har rätt i att vi dricker för mycket och att det är hans känslor. Han tycker jag blir för glad när jag dricker vin och att läraren pratat om detta också och blir man fnissig så dricker man för mycket 

    Hur mycket dricker ni? Jag kan hålla med läraren, man bör inte dricka så man blir påverkad när barnen är med, 1-2 glas vin tycker jag är ok någon gång på tex lördagskvällen men det beror ju på hur mycket man tål. 


    Men om nu sonen mår dåligt av detta så är det väl bara att sluta dricka alkohol ett tag. 

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (JW) skrev 2024-04-25 11:51:55 följande:

    Håller med , min killes kompis fick nervskador av lustgas. Han gick tyvärr bort för snart två år sen, inte på grund av direkt men tror det var bidragande till att han hade ont och blev stillasittande. 

    Tror inte att unga har slutat dricka heller.. bara för att en persons barn inte dricker.

    Håller för övrigt med TS även om jag själv inte dricker alls just nu (ammar men känner mig inte så sugen på att dricka annars heller). Min pappa och släktingar har nästan alltid druckit vin till maten och jag tyckte inte det var konstigt , såg aldrig pappa full när jag var barn. Bättre att lära barn att det är ok i måttliga mängder när man är vuxen. Min mamma sa att allt var livsfarligt , det fick helt motsatt effekt istället. Jag tog både det ena och det andra när jag var tonåring.. jag lär hellre mina barn att det är ok att dricka vin eller öl som vuxen men man ska inte dricka för mycket. 


    Färre unga dricker , enligt artiklar i media, och det har inte ersatts med droger. De som använder droger använder i regel också alkohol. 

    Ungas drickande har minskat radikalt ? så vad har ersatt festandet? - Socionomen 
    CAN-utredaren: Därför dricker ungdomar mindre alkohol | SVT Nyheter
    Ung i en tid med minskat drickande - CAN

    Gruppen som dricker alkohol uppgav i högre utsträckning att de begick brott och skolkade, än de som inte drack alkohol.

    Gruppen som inte drack alkohol hade bättre självskattad hälsa, färre psykosomatiska problem och högre betyg.

    De som drack alkohol var i högre utsträckning rökare och användare av narkotika än vad de som inte drack alkohol var.

    I tidigare studier har icke-drickande ungdomar haft sämre sociala kontakter och mer psykosociala problem, men i Futura01 ser man att de ungdomar som inte dricker alkohol är nöjdare med sina sociala relationer och har högre poäng på en så kallad pro-social skala.

     




Svar på tråden Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö