• Anonym (K)

    Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö

    Anonym (Signhild) skrev 2024-04-29 15:00:05 följande:
    Inte undra på att ts har lämnat tråden.

    Du har ingen som helst aning om vad för vin ts och hennes man dricker, du har lika lite aning om hur mycket de dricker eller om det förhöjer smaker eller inte.
    Du sitter och dömer någon som högst troligt är en helt vanlig, normaldrickande person. Var unge blivit skrämd i skolan av en lärare som babblar om saker som inte småknattar ska bli "informerade"om.

    Du verkar ha någon sorts vanföreställning om alkohol.
    Ingen normaldrickande person skiter i sitt barns känslor. Ingen normaldrickande person dricker vin till maten varje dag för att förhöja smaken och blir "lite för glad". TS borde verkligen ta sig en tankeställare och sluta dricka vin framför sitt barn när barnet visar så stark oro och reagerar så starkt på det. Soc kan säkert ge stöd antingen till föräldrarna eller barnet. Jättebra att rektorn ser varningssignalerna och känner oror
  • Anonym (K)
    Anonym (Signhild) skrev 2024-04-29 15:19:32 följande:
    Jahopp, där kom en till.

    Vid det här laget borde man lärt sig att det inte går att diskutera alkohol på FL. Alla (mer eller mindre) är absolutister och vrålar alkis till oss andra som erkänner att vi gillar vårt vin. Eller lördagsgrogg för den delen.

    Präktigheten vet inga gränser.
    Tack och hej!

    Mvh
    Livsnjutare

    (Jösses så glad jag är att inte lärarna eller någon rektor för den delen spred propagande när mina ungar var små.)

    // Skål
    Ja fast vad tycker du TS ska göra? Skita i barnets oro? Vad tycker du är bäst prioritering? 1: Sluta dricka framför barnet så barnet kan känna sig tryggare. 2: Fortsätta förhöja smakerna på maten med hjälp av vin på bekostnad av barnets trygghet. 

    Sorgligt att vissa också menar att man behöver alkohol för att ha kul eller för att njuta av livet eller maten. Har man svårt att njuta utan alkohol så är det osunt och man bör förändra något i sitt liv.

    Jag är bekynrad över att folk inte förstår att alkohol inte har något att göra i närheten av barn. Kan man inte avstå så är man antingen i ett riskbruk eller ett missbruk. Många fler än de som erkänner har problem med alkoholen. 

    Njut av alkohol om man vill det men inte framför barn, speciellt inte barnet känner oro. 
  • Anonym (K)
    Agda90 skrev 2024-05-03 14:13:14 följande:
    Man blir inte fet av fett.... Kolla vad de matar gäss med för att få till den riktigt stora gåslevern. Kolhydrater. Med tanke på hur levern fungerar så är det kolhydrater som ger fettlever.
    Vad blir man av fett menar du? Äter du färre kalorier än du förbrukar blir du smalare, äter du mer kalorier än vad du förbrukar går du upp i vikt. Vad innehåller mycket kalorier? Jo fett. Kolla på energiinnehållet på olika produkter och jämför med fettinnehållet. 
  • Anonym (K)
    Anonym (M) skrev 2024-05-04 11:58:12 följande:
    Ja det verkar vara lättare att gå upp i vikt på kolhydrater. Minskar man på de så är det svårare att få i sig så mycket kalorier. Lättare att gå ner i vikt. Min erfarenhet
    Haha skämtar du med mig? Jag gick ner 28 kg på mindre än ett år på enbart äta mindre kalorier. Fett var det jag drog ned mest på. Kolhydrater åt jag. Åt mycket rotfrukter (speciellt potatis). Det är mycket kolhydrater. Hade kolhydrater till varje portion ibland pasta, ris osv..... Min erfarenhet är att gå upp i vikt av fett för att det är mycket kalorier i det. 

    Kaloriunderskott=viktnedgång
    Kaloriöverskott=viktuppgång

    Enda undantaget borde vara att man äter en LCHF diet, då ska man äta nästan inga kolhydrater alls. Men att äta äta en balanserad kost och äta fett, kolhydrater, protein osv.... Har man mer att vinna på att dra ner på fett än kolhydrater. 
  • Anonym (K)
    Anonym (M) skrev 2024-05-06 13:16:58 följande:
    Nej jag skämtar inte, fick i mig mycket mer kalorier om jag åt kolhydratrika livsmedel. Ja det var nog kanske lite åt lchf-hållet jag åt, då blev det svårare att få i sig  massa kalorier och man blev mätt på färre kalorier liksom än om jag åt massa kolhydrater
    Då måste du ha ätit större mängd kolhydrater så du hamnat på ett kaloriöverskott iså fall. Tex potatis innehåller 80 kcal/100 gram medans olivolja innehåller ca  850 kcal/100 gram. 
  • Anonym (K)

    Fast alkohol är farligt. Så sonens rädsla är inte inbillning. Inbillning är att tro att man inte kan få skrumplever eller andra åkommor av att alltid dricka några glas vin till maten. Alkohol är ett gift vare sig vi vill det eller inte. 


    Anonym (Signhild) skrev 2024-05-07 11:48:52 följande:
    En sån oresonlig ilska brukar bottna i något... man har ju sina aningar om vad.
    Agda90 skrev 2024-05-07 11:31:07 följande:
    Du pratar bort ditt barns rädsla
    Du slåss med näbbar och klor för att fortsötta dricka.
    Du hittar idiotiska förklaringar till att det finns andra rädslor så att du ska fortsätta dricka. 

    Det är talande nog för mig. Skulle mitt barn komma och säga att hen tycker att det är obehagligt när jag dricker hade jag hällt ut all alkohol och inte rört den igen förrän jag visste att barnet mådde bra. 
    Du skiter i ditt barns mående för du ska ha ditt vin!!

    Du är alkis! 

    Barn med irrelevanta rädslor ska inte "skyddas" mot inbillning utan bevisas motsatsen. Vilket ts gör. Snart nog förstår sonen att det inte alls är farligt att dricka en god måltidsdryck.
  • Anonym (K)
    Anonym (H) skrev 2024-05-09 15:10:38 följande:

    Vettiga och ansvarstagande föräldrar, vilket jag utgår ifrån att ts är - vet vad somr bäst för sina barn. I det här fallet att försöka normalisera ett sunt drickande. Har man barn som är ängsliga, ska man väl inte sopa "problemet" under mattan och låtsas som att det som känns läskigt inte existerar. Jag var tex livrädd för krig när jag var liten, trodde ett tredje världskrig skulle komma. Mina föräldrar fick förklara att det fanns krig, men att det att risken för världskrig inte var särskilt stor - vilket lugnade mig. Här är det alkohol och död som skrämt upp barnet - vilket för mig är en självklar grej att prata igenom med barnet - det finns människor som dricker för mycket, men måttligt är inte farligt. Som med mycket annat. Springer man ifrån problem, finns ju risken att barnet blir livrädd/ får en alldeles fel bild över ett glas vin. Bättre att möta rädslan


    Varför ens normalisera drickande över huvudtaget? Är det inte bättre att normalisera en vardag utan att dricka? Alkohol är ett gift 
  • Anonym (K)
    Anonym (H) skrev 2024-05-11 16:17:56 följande:
    Du och jag tycker inte samma om den saken. För mig är det högst normalt att dricka alkohol. Ja alkohol kan vara farligt, men långt ifrån alla använder det som ett missbruk. Allt behöver inte vara svart eller vitt, men jag respekterar allas egna val
    Absolut så gör alla som dom vill. Men reagerade på att ditt bästa förslag var att normalisera ett sunt drickande. Då menade jag att det allra bästa är att normalisera att dricka alkoholfritt. :) Det är de barnen som smygdricker minst sen också. 
  • Anonym (K)
    Anonym (H) skrev 2024-05-12 09:11:08 följande:
    Jag har 4 barn mellan 17-28 år och mitt sätt att förhålla mig till alkohol har fungerat definitivt bra. Min yngsta dricker inte alkohol hon både får inte och vill inte. De äldre har det inte varit något problem med heller. Vi har alltid haft en öppen dialog om allt och de har alltid haft tider att passa och har alltid blivit hämtade om det blivit sent. Visst har de partat till det någon gång vilket jag tycker är normalt - men de är relativt sparsamma med alkoholen även nu när de är äldre och får göra som dom vill. Så mitt alkoholdrickande har inte skadat mina barn, som jag ser det
    Absolut man gör som man vill. Men mitt mål är att mina barn inte partar till alls förrens dom är myndiga. Då tänker jag att då måste vi föregå med gott exempel och visa att vi absolut kan ha roligt utan alkohol över huvudtaget så att de inte känner något sug för att prova. Sen pratar vi mycket om vad som är nyttigt och inte. Tex kroppen behöver fibrer, vitaminer proteiner. Där ingår alkohol i det kroppen inte behöver. Idag vet äldst barnet att alkohol är ett gift för kroppen och att man kan bli dum i huvudet av det. Dum i huvudet= personlighetsförändrad, konsekvenstänket förändras, blir långsammare i tankarna, kan göra saker man ångrar. 

    Men min syn på nolltollerns mot alkohol är att jag som barn har sett folk riktigt fulla, aggresiva, våldsamma och odrägliga så därför tycker jag det är sorgligt att ta risken att dricka framför barn dels för att de kan uppleva obehag, de kan få en syn om att man som vuxen ska dricka alkohol, ett drickande kan spåra ur och vem som helst kan få problem med skiten sen. Min mamma började dricka lite ibland så som många säger "sunt" drickande. Det var i många år hon kunde hantera det och att det stannade vid en öl till maten. Men när jag var 15 år hade det spårat ur totalt pch kag fick inte bo kvar hos henne, vilken lättnad! 
Svar på tråden Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö