• Anonym (S)

    Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö

    Anonym (Lotta) skrev 2024-04-23 17:51:01 följande:

    Man pratar väl inte så om alkohol med 8-åringar och skrämmer dom.Dåligt enligt min åsikt.


    Alla lärare kommer att svara ärligt på elevers frågor. Ts får rätta mig men låter mer troligt att det kommit från någon elev och inte som ett planerat inslag i undervisningen.
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-04-24 23:52:10 följande:
    Detta är bris kommentar också, för rekommendationen jag fick var att vi under ett tag inte skulle dricka vin tills barnet lugnat ner sig. Min man är från Frankrike, man ska dricka vin till maten. Det förhöjer smaken, så nej vi vill inte sluta med detta och då kommer dessa anklagelser. Så osmakligt 
    Snacka om alkisvarning. Inte konstigt att barnet reagerar om ni dricker varje dag. Nej, man "ska" inte alls dricka vin till maten. Du kanske skulle behöva läsa på mer om riskerna med regelbundet drickande.
  • Anonym (S)
    Anonym (Signhild) skrev 2024-04-27 13:04:34 följande:
    Oavsett vad man tycker om informationen/desinformationen så är det för tidigt att ta upp sånt i lågstadiet.

    Och, vin till maten är defintivt inte missbruk.
    Dessutom, vuxna människor både får, kan och ska kunna ta ett eller ett par glas vin till maten utan att någon jä**a lärare (dummer) ska skrämma skiten ur em.
    Det beror på hur det skedde. Lärare oavsett ålder på barnen kommer att besvara barnens frågor. Jag har försökt hänga med i ts kommentarer och minns inte att jag har läst att läraren själv har tagit upp detta till diskussion, det kan lika gärna ha varit ett barn i klassen som kommit med en fråga och sedan leder en sak till en annan. Något en lärare aldrig kommer göra är att ljuga för barnen eller försköna svar genom att ändra fakta.

    Påstår du att läraren har gett eleverna felaktig information....?
  • Anonym (S)
    Anonym (L) skrev 2024-04-27 14:33:29 följande:
    Måste du ta ett eller ett par glas vin till maten så är det ett riskbruk eller på väg att bli. 
    Precis. Om man tar ett eller två glas vin regelbundet så är det riskbruk. Om man känner att man "måste" och har svårt att avstå, ja då är vi inne på missbruk av olika grad.
  • Anonym (S)
    Ess skrev 2024-04-27 19:15:29 följande:
    Hen har gett barnen information som de inte klarar av att processa. En som kallar sig lärare ska kunna ge adekvat information utefter barnens ålder.
    Tyvärr finns det många sk lärare som inte borde arbeta med människor, och definitivt inte med små barn.
    Vad vet du om det? Barnen verkar fatta bättre än de vuxna iaf! De klarar av mer än du tycks tro. Men vi kan rulla in dem i bomull tills de är minst 17 och ett halvt, DÅ kanske de är redo att höra sanningen om hur livet fungerar.... Gud nåde den som nämner ord som cancer, bakskatt eller världssvälten!
  • Anonym (S)
    Ess skrev 2024-04-27 22:12:28 följande:
    Det är ganska uppenbart att barnen inte alls klarar av att smälta lärarens opedagogiska sk undervisning.
    Ja, de som är barn till alkoholister brukar reagerar starkare än andra... Om inte annat när de når insikten om sina föräldrars dryckesvanor.
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-04-23 15:38:48 följande:
    Tro mig, vi har försökt med allt. Provade att ringa hjälplinjen igår för bris vuxentelefon och även dessa kändes nästan ifrågasättande mot mig. Som att min son kanske har rätt i att vi dricker för mycket och att det är hans känslor. Han tycker jag blir för glad när jag dricker vin och att läraren pratat om detta också och blir man fnissig så dricker man för mycket 
    Nej, det har ni inte. Ni har inte provat att minska ert drickande!
  • Anonym (S)
    Sunflora skrev 2024-04-29 23:45:29 följande:

    I ts fall handlar det inte om att gilla vin eller en lördagsgrogg utan att ts och sambon dricker ett par glas vin till maten varje dag och blir åtminstone salongsberusade. Gränsen för riskkonsumtion går vid 10 glas i veckan dvs man kan dricka ett glas vin om dagen varje dag+ en grogg varje fredag, lördag och söndag. Ts dricker enligt henne själv mer. 


    Att inte vara riskkonsument tycker inte jag kan anses vara präktigt, jag tycker inte man är präktig som använder bälte i bilen heller.


    Ja men precis så!
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-07 09:43:28 följande:
    Vissa barn uttrycker inte vad dom känner så då borde ju inga föräldrar dricka alkohol 
    Sluta försvara ert vanedrickande och fatta att ditt barn mår dåligt! Varför är det så svårt för er att dricka mindre framför barnet? Klarar ni av det, är ni faktiskt beroende eller inte?
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-08 13:19:30 följande:

    Jag vill absolut inte förminska hans känslor. MEN det jag försöker vara tydlig med är att hans oro uppstod ju av att läraren prata om skrumplever? han har inte pratat om vår alkoholkonsumtion tidigare. Han är orolig vad som fysiskt kommer hända i våra kroppar och detta har vi pratat med folk om nu. Det professionella förstår situationen. 

    Jag och min sambo ska gå över oftare nu till alkoholfriare alternativ alltså 70% alkoholfritt och 30% med alkohol. Den nya marknaden har fullständigt exploderat. Så vi är inte alkoholister. Däremot så gillar vi vin och vi har väl insett med åren att vi inte kan anpassa oss efter allt han känner.


    Han visste väl inte att skrumplever fanns förut, eller hur? Eller vilka andra skador alkohol kan ge? Eller vilken mängd som är för mycket? Oron beror på att han först då förstod att det kan vara skadligt med alkohol och han kopplar det till era dryckesvanor. Bra att ni minskar på alkoholen iaf! Inget fel med att inte dricka framför honom öht tills han blir äldre.
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-08 19:58:12 följande:
    Jag får inte mindre skrumplever för att han inte ser mig dricka liv, tro mig? 
    Du får däremot mindre skrumplever av att dricka mindre öht. Nu handlar detta också om sonens välmående. Du har i hela tråden försvarat ert drickande, men när jag föreslår att han ska slippa se det och att ni ändå kan njuta då är det jag som är konstig...?
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-08 20:59:14 följande:
    Har du läst allt jag skrivit? 
    Ja, tyvärr.
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-08 21:17:44 följande:
    Och var står det att jag dricker massor? Vi har ju nu valt Att dricka 70% alkoholfritt och 30% alkohol?. du ser ändå mig som en alkoholiserad person eller tycker du mest om att kritisera folk för skoj skull? 
    Och var har jag skrivit att ni dricker massor? Du skriver att ni dricker på helgerna, 1-2 glas vin. Så pass att du/ni blir påverkade så att sonen märker av det.

    Du verkar inte begripa dig på vad alkoholism är. Det handlar inte om mängden utan hur man hanterar det. Klarar man inte av att låta bli att dricka inför sina barn så har man problem. Sonen blir orolig av drickandet, han vet kanske inte alltid heller om det är alkoholfritt eller inte vilket också kan skapa oro. Är inte det skäl nog till att låta honom slippa se det ett tag? T ex tills han blir äldre och kan förstå på ett annat sätt.

    En sak till. Om man sitter och försvarar sitt drickande med näbbar och klor, ja då har man ytterligare en stark orsak att fundera på om man har ett riskbruk.
  • Anonym (S)
    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-08 23:09:30 följande:
    Helt seriöst, hans grej om att mamma blid fnittrig handlade om lärarens beskrivning av alkoholintag?. Läraren sa att man kan skratta mycket då. Faktum är att jag är en fnissig person och min son ser mig fnissa ofta med väninnor, men nu var det som han kopplade ihop detta? fnissig blir man av alkohol, då är det risk att mamma får skrumplever. Vi har pratat med en psykolog om detta nu?. Det är hans uppfattning utifrån vad läraren sa. Jag fnissar utan alkohol?.

    och det roliga med din retorik är att du har bestämt dig för att jag är alkoholist. Men om jag nu säger att du är alkoholist, skulle du försöka förklara att du inte är alkoholist, för om du skulle försvara dig så skulle det vara ett tydligt tecken på att du är en alkoholist. 
    Fnissande är väl inget problem...? Dessutom idiotiskt av läraren att lyfta just fnissighet med tanke på att många andra istället blir gråtiga eller aggressiva. Så den biten måste ni förklara för sonen. Det är fortfarande de fysiska skadorna som är det som gör drickande farligt i första hand. Hur som helst tror nu sonen att ni dricker mycket och han är antagligen för liten för att förstå skillnaden mellan lagom och för mycket (även om det inte finns någon mängd som är säker eller lagom!). Därför kanske ni också måste vänta med vissa delar av diskussionen tills han blir äldre.

    Ja det kan faktiskt vara så med tanke på dina reaktioner. En person som inte är beroende skulle inte försvara sitt drickande på det sättet och skulle inte ha några problem med att ställa bort flaskorna ett tag. Ta en kritisk titt på drickandet. Testa! Klarar ni av att vara nyktra, helt nyktra, en månad? Klarar ni det så ok, då lär det inte finnas något riskbruk men om ni märker att det är jobbigt på olika sätt så finns det anledning att se över sina vanor.
Svar på tråden Lärare propagerar att alkohol är farligt, sonen rädd att jag ska dö