• Anonym (jaha)

    Ångest över att hålla relationen hemlig

    Anonym (Hjälp!) skrev 2024-04-25 17:40:30 följande:
    Ångest över att hålla relationen hemlig

    Jag är i ett förhållande där ålderskillnaden är 25 år. För mig spelar det ingen roll, vi trivs bra ihop men det är vad alla andra tänker och tycker om det. Jag försöker hålla det så hemligt som möjligt för att jag inte orkar folks åsikter men det är klart att folk alltid frågar om ålder. 


    Jag blir nästan helt förstör av tanken att det ska komma ut på jobbet att jag är tillsammans med en så pass mycket äldre man. Ångesten är skyhög! 


    Jaha, och vad vill du att vi ska säga? Du har ju gjort ditt val och får leva med konsekvenserna av det, precis som alla andra.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Det är er ensak) skrev 2024-04-26 11:30:23 följande:

    Min svärson är äldre än mig. Det var väl lite sensationellt i början men vad har jag eller någon annan med det att göra? Det säger väl mer om hur andra är, än om er som par, om folk har åsikter/fördomar. Det är bara ni som ska leva med varandra och har folk svårt för det så är det deras problem. 



    Men jösses vilket individualistisk BS. Bor man själv på en öde ö så kan man snacka om "ensak" men lever man i ett samhälle med andra människor eller blir en del av en familj så får man ju tänka efter lite vad man ger sig in i innan man gör sitt val och acceptera konsekvenserna av sina val. Om gubben har barn så blir det ju deras ensak med då de får acceptera en bonusmamma som är lika gammal eller yngre än dem själva.

    Att bara vifta bort allt med att andra bara inte förstår och är fördomsfulla är ju ett väldigt bekvämt sätt att frånskriva sig allt ansvar för sina val. Ett sätt att säga att jag kan göra precis som jag vill och det måste alla alltid acceptera och gilla, tycker jaaaag att det är bra så måste alla andra oxå göra det... vilket är oerhört omoget och naivt. 
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Det är er ensak) skrev 2024-04-26 16:10:04 följande:
    Okej, jag förmodar att du är en av de fördomsfulla. För det är fördomar det handlar om här, eller okunskap. Jag har gjort ett val att inte lägga mig i och ha pekpinnar på hur andra väljer att sina liv. Vad har jag för rätt att göra det? Andra behöver inte gilla eller acceptera nånting. Det skiter jag fullständigt i. Jag tycker också folk ska skita i hur jag väljer att leva, vem ska komma hit och ha åsikter om hur jag väljer att leva. Men jag antar att du tycker det är okej för dig. Jag tycker det är du som verkar otroligt inskränkt i din åsikt. Du är inte så gammal va? Då är man mer enkelspårig när det gäller sånt här, precis som TS beskriver om sina arbetskamrater. Nä, om TS har valt den här personen för att hon vill det. då ska alla andra bara hålla käften. 

    Och jag förmodar att du är en av de niva och bekväma människorna som tror att alla människor alltid måste gilla precis allt du gör.

    Vill du eller TS leva med gubbar så är det väl upp till er, MEN det är ju oerhört korkat att förvänta sig att alla ska gilla det bara för ni gör det. Smaken är som baken och folk tycker olika och det måste man kunna acceptera om man vill leva i ett samhälle med andra människor. Och nu råkar det vara så att de allra flesta tycker det är jävligt äckligt med gubbar med unga tjejer och det borde man ta höjd för när man väljer det.

    Jag är 50+ så om du hade tänkt argumentera för att man bara blir mer ok med gubbsjuka män och unga tjejer så faller ju det ganska platt. Jag menar, om du vill hävda att man är naivare som ung så borde väl det i så fall snarare gälla de unga tjejer som blir ihop med gubbar, eller? Ditt resonemang är både irrationellt och motsägelsefullt.

    Nejdå, folk kommer liksom inte sluta ha en åsikt om saker bara för att det inte lirar med vad du vill höra, tål du inte att andra inte tycker som du så är det snarare du som borde hålla käften och hålla dig borta från öppna diskussioner.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Hjälp!) skrev 2024-04-26 17:02:19 följande:
    Tack! Äntligen någon som förstår. 

    Äntligen nån som håller med dig menar du väl?

    För du tror väl inte på allvar att alla som inte tycker som du gör om gubbe med ung tjej bara inte "förstått"? Typ att du skulle sitta på nån slags bättre vetande och alla som inte tycker som du bara är inte förstått än men bara de når din upplysningsgrad så kommer de såklart genast tycka som du?

    Vad vill du ha ut av din tråd?
    Är det råd eller medhåll du är ute efter, du skriver råd i din trådstart men det verka vara mer medhåll du är ute efter, och visst kan man väl förstå att det säkert känns skönt att höra av andra att du har rätt och andra fel men det kommer ju inte hjälp dig ett dugg i praktiken. Jag menar, andra i din omgivning kommer väl inte ändra sin uppfattning bara för att nån främling här på FL håller med dig?

    Varför är det så svårt för dig att ta in att folk tycker olika om olika saker och oavsett vad du själv tycker så ÄR det trotts allt så att de allra flesta tycker gubbe med ung tjej inte är sådär jättetrevligt. Det visste du väl redan när du gav dig in i en relation med din gubbe?

    OM det var råd du ville ha vilket jag börjar tvivla på starkt så är mitt råd:

    Du kommer INTE kunna förändra andras åsikter om det utan du får helt enkelt acceptera att de tycker som de gör och ignorera det men oxå acceptera konsekvenserna av ditt val. Om din familj inte vill acceptera honom så är det så och du får helt enkelt välja mellan dem eller honom. 
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Det är er ensak) skrev 2024-04-26 21:18:33 följande:
    Som jag skrev tidigare, så skiter jag fullständigt i vad andra tycker. Ingen har med det att göra. Det är inte heller jag som är ihop med en äldre person, utan min dotter. Om jag var lika ?rädd? för samhällets reaktioner som du uppenbarligen är så skulle jag inte ha någon kontakt med min dotter. Är det en bra lösning menar du? Jag tycker det är rätt fegt. Varför Ska man påverkas av samhällsnormer? Du verkar vara en extremt trångsynt människa för att vara 50 +, jag förmodar att du inte gillar familjekonstellationer som inte är enligt normen. Men vet du, vi lever inte på 1800-talet längre.  Jag förstår inte vilket råd du har gett TS heller? Vilket råd är det du ger? Att hon ska ge efter för de så kallade samhällsnormerna?  Som du själv tydligt står bakom. Du ger ju inget råd, det enda du gör är att försöka trycka ner TS.  Du har väl även ett annat alias ?typ så?, är det inte du? Som alltid ska ha rätt i varenda tråd du är med i. Snart kommer väl alla personliga påhopp också. Kör bara!
    Bevisligen skiter du inte alls i vad andra tycker eftersom du surar som en 5-åring för att andra inte håller med dig om hur underbart det är med en relation med ung tjej och en gubbe och tycker det "bara ska hålla käften".

    Som sagt du verkar inte vara mogen nog för att diskutera i öppna tådar och definitivt inte mogen nog att snacka om "mognad".

    Vad din dotter för eller inte gör är totalt irrelevant, bara för att hon tycker om gubbar så betyder inte det att hela världen oxå kommer göra det och det får både du och din dotter helt enkelt acceptera.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Hjälp!) skrev 2024-04-28 15:30:52 följande:

    Nej, jag blir förbannad för du tar upp det som en ursäkt att åldersskillnaden blir är problem när det inte är så i MITT fall. 


     


    Du verkar snarare bli förbannad över att alla inte håller med dig. Och då kan man fråga sig, varför skrever du öht att du ville ha "råd" när det är uppenbart att det enda du ville ha är medhåll?

    Jag menar, om du att ha en relation med en gubbe till är så fantastisk så är det väl bara för dig att fortsätta med det? Varför skriva en tråd om det om allt bara är så fantastiskt bra?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Hjälp!) skrev 2024-04-27 22:08:00 följande:

    För det första. ALLA vill INTE ha barn. Hur svårt ska det vara att förstå det. Blir på riktigt så jävla förbannad att ALLT ska handla om att knulla fram massa ungar till denna bittra värld. Nämn något bra som hänt senaste åren. 


    Min sambo ville ha barn när han var lite yngre men nu när han är +50 har han ju insett att det är to late för barnets bästa. Jag vill inte ha barn och förbanna den som säger att jag kommer ångra mig! Skulle aldrig önska ett barn till denna värld och absolut inte med mina dåliga gener med cancer, diagnoser och annat skit som finns i släkten. 


    Det är så skönt ska jag säga er att ha en äldre gubbe som inte har några höga krav på att jag ska vara pigg och orka med fester och sånt som vi ungdomar bör göra. Det är jag för trött för även om jag bara är 28 år. 


    Ja men dåså, då är väl allt bara underbart och solen skiner konstant över dig och din gubbe så vad är anledningen till denna tråd? Allt är ju bara bra... eller?
  • Anonym (jaha)

    Den här tråden är en studie i självbedrägeri, TS och nån annan surar över att hela världen inte tycker som de gör ungefär som att en tråd på FL och argumentera ihjäl sig över hur fantastisk en relation mellan ung tjej och en gubbe är och hur dumma och inskränta alla som inte håller med om det är kommer förändra nåt IRL. Det är ungeför lika produktivt som att sura över att andra inte gilla surströmming för att man själv tycker det är det godaste som finns.

    Oavsett vad TS skriver här och hur mycket medhåll hon får så kommer det inte förändra ett dugg i verkligheten. Om familj och vänner inte gillar det, kommer dessa diskussioner här på FL få dem att säga... jaha, men nu när du säger det så har du ju faktiskt rätt så nu har jag ändrat mig och from nu kommer jag tycka att du och din gubbe är det finaste som finns? Troligen inte. Så vad är poängen med denna tråd? Få bekräftat av andra att man gjort rätt val? Att man är lite bättre än andra för att man har en relation med en gubbe? Att andra bara är inskränta och själv vet man bättre?

    Men vad hjälper det att intala sig själv det i praktiken? Hennes omgivning vet ju inte ens om hennes relation eller att denna tråd öht existerar och TS kommer ändå få dras med konsekvenserna av sitt val oavsett vad någon säger här.

  • Anonym (jaha)
    Anonym (Det är er ensak) skrev 2024-04-28 18:29:45 följande:

    Det här är endast riktat till TS. Bortse från alla idiotiska inlägg här som bara och enbart skrivits för att du ska må dåligt. Jag tycker du ska stå upp för ditt förhållande. Säg som det är och skit i hur det mottas av arbetskamrater o familj.  Om jag var du skulle jag undvika att skriva här på FL då det uppenbarligen finns folk som inte vill dig väl här. Hoppas allt går bra för dig. 🙂


    Är det nån som sagt att hon INTE ska stå upp för sitt förhållande?

    Ja precis, det är ju i praktiken de enda val TS har, skita i vad andra tycker och göra om hon själv vill eller avsluta relationen med gubben, men vad hon än väljer så får hon ju acceptera konsekvenserna av sitt val.

    Det finns ingen RÄTT åsikt eller fel åsikt kring det, det är en smakfråga och som allt annat i livet så får man acceptera konsekvenserna av sina val. Men att bittra ihop för att andra inte tycker som man själv gör eller gillar samma saker som man själv gör är ju ganska meningslöst.
Svar på tråden Ångest över att hålla relationen hemlig