• Tom Araya

    Gör jag fel som inte nattvandrar?

    Du har satt dig själv på pottan helt i onödan.

    Dina uttryck som i princip betyder "sköt dig själv och skit i andra" är oerhört provocerande för den som engagerar sig i samhället och för allas trygghet. Du skulle inte ha sagt så utan istället visa tacksamhet och glädje över att det finns folk som ställer upp.

    Ingen, allra minst denna mamma har att göra med om din särbo är hos dig på helgerna eller inte. Helt onödigt att berätta.

    Man måste inte ställa upp på allt, exempelvis att nattvandra, vare sig man har barn eller inte. Men ofta är det de som har minst problem hemma med sina egna barn, som faktiskt har tid och ork över att engagera sig ute i samhället. Man kanske gör det för att man sett problemen hos andra barn/ungdomar man känner och kanske t.o.m. att ens egna barn varit i farozonen under någon period.

    Du hade lätt kommit undan med att inte engagera dig genom att helt enkelt inte säga något utan bara låta det rinna ut i sanden.

  • Tom Araya
    Anonym (Mamma) skrev 2024-04-26 13:33:50 följande:
    Jag håller med om att jag klantade mig lite. Vi bara småpratade och jag nämnde i förbifarten att min sambo skulle komma på kvällen och sen blev jag så paff över hennes reaktion och kände mig ifrågasatt. Jag har tidigare alltid uttryckt tacksamhet när hon eller andra ordnat med present till lärare mm och jag har alltid ställt upp med ekonomiska bidrag även om jag av förklarliga själ som ensam förälder inte alltid haft tid över. Så jag har nog tänkt att jag ändå gjort min del efter mina förutsättningar och då känns det lite snopet att bli kallad självisk.
    Men du uttrycker dig ju faktiskt själviskt, så jag är inte särskilt förvånad över reaktionen, även om jag inte själv reagerar så.
    Därmed inte sagt från mitt håll att du är självisk utöver försvarbar nivå, men vi har alla olika uppfattningar om vad som är försvarbart.
  • Tom Araya
    Anonym (Mamma) skrev 2024-04-26 15:02:10 följande:

    Jag förstår vad du menar. Men jag tycker också man ska ha förståelse för att det är omöjligt att leva utan en viss grad av själviskhet. Jag är inte obrydd inför andra
    människors svårigheter och är i många avseenden hjälpsam. Just den här frågan om nattvandring har dock aldrig känts relevant för mig. 


    Men jag uttryckte mig klantigt, det får jag ta på mig.


    Jag har full förståelse för att prioriterar dig själv och din familj av de flertal skäl du har nämnt.
    Men det du sa och hur du sa det triggar igång vissa. Det var helt enkelt mer information än du borde och behövde lämna.

    Men nu är det gjort och kan inte göras ogjort.
    Troligen är det inte hela världen att just denna person ser dig som självisk och inte kommer att bli din bästa vän, så försök att släppa det bara.
Svar på tråden Gör jag fel som inte nattvandrar?