• Tom Araya

    Hur kan det vara lagligt med porr?

    Anonym (Hmm) skrev 2024-04-26 14:45:50 följande:

    Bra fråga. Följdfråga: görs det fortfarande svenska porrfilmer? Lagen om sexköp gäller ju bara inom landets gränser. Sedan betalar inte personerna varandra för sex utan får betalt av en tredje part. Med andra ord är det inte ett sexköp, inget köp av sexuella tjänster och ingen av porrskådisarna begår ett brott. Högst tveksamt om det är ett brott att betala andra för att spela in film eftersom det inte är att köpa sex fysiskt.


    Jag tror nog att även sexuellt agerande framför någon eller kameran anses vara en sexuell tjänst om kunden betalade aktören direkt.
  • Tom Araya
    Anonym (Lisa) skrev 2024-04-26 18:07:20 följande:
    Nope det blir inte lagligt! Det är förbjudet att KÖPA sex, (även om ni vill spela in en "film")  men det är inte förbjudet för prostituerade att SÄLJA sex i Sverige.

    När det gäller porrfilmer så betalar ett "bolag" skådespelare att spela en roll och därför är det inte förbjudet..Dom får betalt från 3e part, s.a.s och inte från en torsk

    Det är ju ändå dubbelmoral så det skriker om det.  För många ggr är det lika illa för tex tjejer som "jobbar" inom porrbranschen som för ofrivilligt prostituerade.. Att dom inte har något val, utan blir tvingade till att utföra sex framför kameran helt enkelt för att överleva..
    Men är man verkligen tvungen att sälja sig för att överleva i dagens Sverige?

    Vem idag ställs helt utan försörjning utan att själv kunna påverka det?

    I alla fall jag personligen känner till, så har de prostituerat sig för att finansiera missbruk eller för att dryga ut andra inkomster för att ge guldkant på tillvaron eller täcka skulder de dragit på sig.
  • Tom Araya
    Dr Nail skrev 2024-04-27 01:12:52 följande:

    Det är lagligt där det är lagligt med sexköp. Som USA. I Sverige produceras ingen porr sedan sexköpslagen trädde i kraft för ca. 20 år sedan. Det finns svensk porr från tider före den men det är bättre och mer upphetsande att hitta en sten på gatan, ta hem den och runka till den än att kolla på svensk porr från den tiden. 


    Det stämmer inte.

    Folk skickar erotiska bilder till varandra, filmar och fotar när de har sex, skriver om sexuella upplevelser eller helt uppdiktade erotiknoveller... vilket ingår i definitionen av pornografi.
Svar på tråden Hur kan det vara lagligt med porr?