• Anonym (Hmm)

    Lita på storasyster?

    Lyssna på systern. Hon är den av er som känner honom bäst och din oro sitter i din hjärna så länge det enda du har som skäl är några års åldersskillnad. Det är verkligen inte många år heller även om dottern är 17 år.

    Tänk så här. Hon är snart myndig. Vilken slags relation vill du ha med din dotter? En där hon känner sig trygg att komma till dig om något händer eller en där hon känner att du kommer med pekpinnar och domedagsprofetior? Vilket sätt tror du kommer att hjälpa henne bäst och vilket kommer att ge er en trygg och nära relation?

    Mitt råd - släpp det. Och kom ihåg, jämnårig ålder är ingen som helst garanti att killen är bra. Vad du än oroar dig för med den här killen så måste du förstå att det kan en kille på 17-18 år också göra.

  • Anonym (Hmm)
    Anonym (6 års åldersskillnad.) skrev 2024-05-09 09:53:57 följande:
    Jag har två olika katastrofscenarior i huvudet, det första är att killen utnyttjar henne och det andra är att han är lika kär i henne som hon i honom och det snabbt därför blir alldeles för seriöst.

    På min äldre dotter låter det som det är det andra. Men hon ser inte problemet med det. Inte min man (deras pappa) heller. Önskar att åtminstone han kunde vara på min sida i det här fortfarande. Det var han först men sedan fick vår äldre honom att ändra sig.
    Ja, tyvärr kan man bli utnyttjad av killar oavsett ålder. Och på samma sätt kan en kille som är ännu äldre än 23 vara hur fin som helst mot henne! Om ålder är din enda orsak så måste du släppa det och inse att det handlar om hjärnspöken. Frågan är ju inte hur gammal han är utan hur han behandlar henne!

    Ja, varför skulle det vara illa om de tycker om varandra och blir seriösa...? Som sagt, när hon är 18 år bestämmer hon helt själv så akta vilket område du tassar in på här. Relationer är ett känsligt område där man hellre ska hålla sig undan när hon är så gammal. Naturligtvis med undantag att hon faktiskt skulle bli utnyttjad på olika sätt eller illa behandlad!
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (6 års åldersskillnad.) skrev 2024-05-11 20:23:51 följande:
    Seriöst om man är 17, då gifter man sig vid 20, får 2 barn innan 25. Blir så tidigt i livet.
    Fast de allra flesta gör det inte! En relation kan vara seriös i den åldern ändå. Dessutom så ska väl inte du döma om din dotter väljer att skaffa familj tidigt? Det är hennes val. Igen, tänk på att hon snart är 18 år och vilken slags kontakt du vill att ni ska ha då.
Svar på tråden Lita på storasyster?