• gallon82

    vi som precis fått missfall efter IVF/FET och försöker ta nya tag

    Tänkte starta en tråd för oss som precis fått MF efter IVF/FET så vi kan stötta och uppmuntra varandra.

    Min historia i korta drag:Första IVF. plussade 30/3. Började få små bruna flytningar 6/4, åker till akuten 8/4 där de konstaterar att gravtest är neg och slemhinnan alldeles för tunn för en pågående graviditet. 9/4 de stora blödningarna kommer - mår skit fysiskt och psykiskt. 10/4 ringer RMC och berättar nyheten får tid för VUL 11/4 för att se om skrapning behövs samt diskussion om fortsatt behandling. Hoppas på försök innan sommaren. Vi har 3 eskimåer i frysen.

    Nån mer som vill vara med?

  • Svar på tråden vi som precis fått missfall efter IVF/FET och försöker ta nya tag
  • Fismamman

    Jag kan märka skillnad på oss, hur vi sörjer. Jag påminns hela tiden, kroppen talar om för mig, illamående, blödningar, mensvärk. Jag får ingen paus. Tror det är svårt för Fispappan att förstå.

  • När Blir Det Min Tur

    Jo det är väl det... Men samtidigt det käns som om min sambo vill stöta bort det och inte tänka på det mer... Medans jag vill älta det och prata om det... Man får ju försöka att mötas på halva vägen. Men det är grymt svårt.

  • Fismamman

    Det är skit svårt.

    Det känns som om jag vill vrida klockan tillbaka. Att det aldrig skulle blivit något missfall.

  • gallon82

    Känner likadant ibland att jag vill sörja och visa det medans han vill glömma och gå vidare. Men sådan är han.

    Hans säger också att han tycker det är jättebra med detta forumet där jag kan diskutera och vara arg med andra i samma sits. han förstår nog att han inte kan förstå hur det är som kvinna och få MF. Vi har ju alla symtom och det är vi som har behövt ta alla mediciner, genomgå ÄP och ET, ruvning, vaggisar, positivt besked och negativt besked, torka blod och ha ont i magen. Männen är ju mer åskådare från läktaren om ni förstår vad jag menar.....Vi får nog försöka ha lite mer förståelse för männen också - det kan inte vara lätt att stå bredvid och inte kunna göra nåt.

  • När Blir Det Min Tur

    en fråga om ni vet svaret.vad är det för skilnad mellan MF och som några pratar om MA??? Eller e det jag som är velig nu?

  • Fismamman

    När jag satte markören över förkortningarna fick jag förklaringen. Hade ingen aning om att det fanns en skillnad. Jag har mf.

  • gallon82

    MF är när kroppen stöter ut det direkt. MA är när det inte stöts bort direkt utan man upptäcker det på t ex ul senare. Det kan gå flera veckor emellan beroende på när ul görs.

  • Fismamman

    Sitter och vräker i mig kaffe. Det är jag värd när jag har druckit så lite i flera veckor.

  • gallon82

    ja nu börjar man leva som vanligt igen... I och för sig ingen större skillnad men men.

    Fismamman - jobbar du som vanligt eller har du sjukskrivit dig?

  • Fismamman

    Sjukskrivit mig i dag. Blöder som attans. Har ett jobb när jag gör mycket hembesök och det känns lite osäkert, rädd för läckage.

Svar på tråden vi som precis fått missfall efter IVF/FET och försöker ta nya tag