• gallon82

    vi som precis fått missfall efter IVF/FET och försöker ta nya tag

    Tänkte starta en tråd för oss som precis fått MF efter IVF/FET så vi kan stötta och uppmuntra varandra.

    Min historia i korta drag:Första IVF. plussade 30/3. Började få små bruna flytningar 6/4, åker till akuten 8/4 där de konstaterar att gravtest är neg och slemhinnan alldeles för tunn för en pågående graviditet. 9/4 de stora blödningarna kommer - mår skit fysiskt och psykiskt. 10/4 ringer RMC och berättar nyheten får tid för VUL 11/4 för att se om skrapning behövs samt diskussion om fortsatt behandling. Hoppas på försök innan sommaren. Vi har 3 eskimåer i frysen.

    Nån mer som vill vara med?

  • Svar på tråden vi som precis fått missfall efter IVF/FET och försöker ta nya tag
  • peel

    Fismamman: Tack...

    Glitzy: Trist...förstår hur tråkigt det känns

    jahapp imorgon börjar jag spruta för vårt 5:e IVF ET försök...Inte illa det inte...Fattar inte var jag/vi får kraft ifrån. Måste bara vara j..la kraft o krut i "käringen" ändå för att palla trycket hela tiden...Nåja, försöker starkt förtränga alla känslor, aningar, räslor o förhoppningar o bara leva på som om inget händer!

    Kramizar från moi o G´natt!

  • Mattea

    Ansluter till er. Tyvärr.

    Gjorde ET (IVF1) 25/2. Allt har sett bra ut, hade alla graviditetssymptom och ett VUL för 2 v sedan visade ett tickande hjärta. Var tillbaka på VUL igår (v 8). Fostret var dött. Kom som en total chock. Skrapning nästa onsdag.

    Det känns väldigt tungt just nu. Går till jobbet men på kvällarna kommer känslorna och gråten. Den vill aldrig ta slut. Trodde verkligen att det var vår tur nu...

    Både jag och min man är väldigt ledsna. Vägen tillbaka känns oändligt lång. Nu är vi tillbaka på ruta ett igen.

  • När Blir Det Min Tur

    gallon82 : va skönt ingen skrapning! :)
    hoppas det hjälper om du tränar. Är du tillbaka till jobbet nu?
    Hoppas att du mår bra;)

    Glitzy : välkommen
    Mattea : välkommen. va jobbigt att vara med om:(

    Tror verkligen att vi alla trodde att det var våran tur när vi fick +:et på stickan... Det är ju det som är så hemst, man ställer sig in på det så fort...

    Ja jag och min sambo har inte sådan tur just nu tror jag. Sambon vurpade med sin motorcyckel igår! Jag blev livrädd! Räcker det inte att man är ledsen för detta!`?!?!
    Men som tur va så hade det gått bra för sambon men inte motorcyckeln. Det är typ totalkvaddad!
    Han är såpas bra att han skall åka till sälen och åka skider med jobbet idag... Så han hade nog änglavackt!

    Kram på er och ta hand om er

  • Glitzy

    Gallon>> Vi hoppas också på FET innan sommaren, tyvärr stänger vår klinik 1 juni. Så det som styr om det blir något är om min mens behagar komma tillbaka efter den här blödningen. Måste nämligen vänta en mens och sen göra ostim FET på ägglossningen efter. Men kan tänka mig att kroppen kanske blir lite ur balans efter en sån här sak. Men jag hoppas verkligen så att jag slipper vänta ända till september, känns ju väldigt långt dit!
    När har du fått klartecken att sätta igång igen??

  • gallon82

    mattea - nej usch vad tråkigt. Skickar bamsekramar.

    Glitzy - Här vill de att det ska gå tre mens emellan...Är ju evigheter....De sista som de kör igång innan sommaren är de som har mens nu så det r ju fetkört... läkaren sa att vi helst ska köra med kondom de första tre veckorna för att inte riskera att bli gravida på första ägglossningen efter MF då det enl henne är större risk att få missfall igen - är det någon som vet om det stämmer? Annans kommer vi att köra utan skydd hela sommaren för att se om vi klarar oss utan ET - skulle vara underbart om det lyckades....Annars väntar ett ET efter sommaren.

    Konstigt att det är sådan skillnda att det endast behöver gå en mens för er medans det för oss måste gå tre.... mycket märkligt.

    Äntligen: Idag har jag jobbat som vanligt - eller iallafall försökt. känns som man går i en sorts bubbla - svårt att förklara. Känns inte riktigt som jag är riktigt med i skallen. Annars känner jag mig mycket gladare idag och lättare till skratt även om det kommit en tår eller två idag också.

    Ingen som vet om kvaliteten är sämre på det frysta små rackarna?

  • sira

    Hej! Har varit här och läst lite, känner verkligen med er!
    JAg hade själv mf i februari, men det var efter att vi lyckats bli gravida spontant.. nu ska vi göra FET till veckan.

    Gallon82: ang om man ska vänta eller inte. Går man till tre olika läkare kommer man förmodligen också få tre olika svar. Vissa tycker att man ska vänta och vissa inte. Jag tror att när kroppen är redo för att ta hand om en ny graviditet så klarar den det. Sen är det så klart ganska smart att vänta en mens pga psykiska faktorn. Sen beror det också på hur långt graviditet pågått. Men vid tidiga mf är det nog inga problem. Jag tycker ni ska försöka själva om ni själva känner er redo för det!
    Lycka till!

  • gallon82

    Sira: det är nog sant det du skriver - alla läkare har sin syn på det hela. Vi kör på så får vi se vad som händer eller inte händer. Har ju ett FET försök att se fram emot efter sommaren.
    Tråkigt att ni fick MF men önskar er stort lycka till att FET går vägen.

  • Fismamman
    Åh vad allt måste krångla.

    Mår inte hundra. Ont i huvudet, trött, illamående..... Gravtesta mig och det var ett plus i dag. Troligen hcg kvar i kroppen. Då kanske mens och ev FET krånglar.

    Samtidigt vaknar den irriterande lilla rösten i huvudet. "Du kanske fortfarande är gravid". Man kan ju blöda utan att det är något.

    Så det är som om jag pratar med mig själv och resonerar. HA HA HA, jag håller på att bli galen!!!!
Svar på tråden vi som precis fått missfall efter IVF/FET och försöker ta nya tag