• TrasigMage

    Tråden för oss med IBS, del 7

    Hej Hallå!
    Ja, nu har jag hittat hit i alla fall! :) Jag mår inget bra, men vet inte om det är IBSen, crohns, biverkningar, följdsjukdomar, eller allt... Vad positiv jag låter va??! :D Men tradigt att inte må bra!

    Dumma kropp!

    Hur har ni andra det?

  • TrasigMage

    Hej!
    Jag kan inte ta några stoppande eller kramplösande tabletter längre, blir mycket sämre av dem, har nog tagit dem för mycket innan, får mera kramper av dem, och jätteont. Så jag får helt enkelt stå ut, lever mest på näringsdryck så det underlättar lite, men under jobbiga perioder får jag ta spasmofen suppar, som är ett morfinpreparat som dämpar kramperna.

  • TrasigMage

    toilax brukar vara effektivt, men vet ej om man kan ta det under graviditet

  • TrasigMage

    Hmm, jo visst är det meningen att de ska lösa sig i magen och stoppa upp maginnehållet, så att det går långsammare?

  • TrasigMage

    Jag får mycket feberattacker emellanåt, har svår IBS. får feber och frossa de dagar jag försöker äta

  • TrasigMage

    Hon o Han skrev 2008-08-12 11:44:46 följande:


    hej hej ! Är inte gravid (vad jag vet) men som sagt illamåeendet e jobbigt! Tröttheten också. Jag har provat med Ingerfära tidigare, men det funkar inte. Även testat salta kex o de funkar om inte illamåendet e rent för hemskt. De andra vet jag inte om jag kan få i mig med äppelcidervinägern.. men prova kan man ju =) Tänkte på "TRASIGMAGE" om du har feber kan de ju inte bara vara IBS? IBS är ju en funktionsstörning i tarmen, inte en infektion, och feber får du ju bara om du har en infektion i kroppen! Jag hade ju pratat med läkarna o begärt mer utredning. Jag gjorde det för jag hade/Har också feber då och då, utan annan anledning (typ förkylning etc) och specialisten i min stad gick vidare och fann också att det var crohns. Dom hittade sår i tarmen som är typiska för crohns. (samt höga värden via blodprov)Lycka till !
    Nej, jag har bl.a. crohns oxå. Men de påstår att det är IBSen som ställer till det så för mig. Men det kan vara en jobbig reaktion för kroppen då jag provar att äta, lever mest på näringsdrycker annars. Reagerar alltid med stora feberattcker och frossa, jag blir helt slut i kroppen. Men jag är nu under ny utredning igen, ska gå in och kolla om crohns är aktic, proverna är rätt ok, men crohns kan ändå vara väldigt aktiv.
    Är dock alltid illamående, konstant trött å krampar pga IBSen, tål inte stopptabletter och kramplösande tabletter gör att jag får ont mycket längre, har ont/smärtor genom hela passagen uppifrån å ner... =( Jobbig period just nu
    Såg att ngn undrade om man kan sköta ett arbete. Jag är helt sjukskriven sedan 02 pga alla tradiga magsjukdomar, med alla tradiga biverkningar på mediciner å följdsjukdomar.
    Hemskt vad jag låter negativ, försöker vara glad å positiv, men det är inte alltid det går! :)
  • TrasigMage

    Hej Hallå!
    Jag blev sjuk -99 i crohns, var då 17 år. Väldigt jobbig ålder att bli mag/tarm sjuk, jobbigt i skolan och så, pratades mycket bakom ryggen om anorexi och så (har jag fått höra nu i efterhand)
    IBS diagnosen fick jag runt 04 tror jag. Har provat på många medicineringar och behandlingar, men ingen övertygande effekt av någon. så nu sitter man här... men hoppas på att nuvarande utredning ska ge mig något mera, innan har doktorerna svarat att de varken kan hjälpa mig med mer mediciner eller kniv, du får lära dig att leva med det. Och visst har jag lärt mig att leva med det, men det påverkar ju vardagen så mycket, jag kan acceptera att jag har ont, men inte att jag läcker å behöver gå på dass mest hela tiden. Jag får även domningar, precis som jag tappar balen ibland.
    Visst ibland saknar jag att äta, men har liksom tappat matlusten helt =(

  • TrasigMage

    Hon o Han skrev 2008-08-13 21:33:57 följande:


    det där men anorexi snacket har jag med varit med om, men som tur var så visste ju dom närmsta vännerna så dom kunde säga det till dom som snacka bakom ryggen på en. För läkarna är det ju lätt och säga att det är bara att lära sig leva med det, som du sa vissa saker går men vardagen är så mycket förstörd. Jag saknar mina dagar som frisk... Jag har inte heller mycket matlust det är ytterst sällan jag är direkt sugen på något. Och jag kan bara få i mig det jag just känner för så det är inte billigt precis men bättre så än att inte äta alls. Resa är också en av mina favvisar men intresset för det har slaknat eftersom man vet hur de kommer bli med ny mat och allt sånt suck.
    usch ja, det är så tråkigt, det är så mycket man vill göra, men som inte går =( (även om jag försöker! =) )
    Funderade innan på om man ska flyga å sånt? Hur gör man med näringsdryckerna, de måste man ju ha med sig!! Jag har alltid åkt buss så jag har inget större kontroll, vet bara att de är strikta med "vätskor" på planet.
    Hur är det med dig annars? Hur mår du om dagarna?
  • TrasigMage
    Anonym skrev 2008-08-14 00:31:22 följande:
    Ni som blivit misstänkta att bära på anorexia då ni inte haft det. VARFÖR har det varit jobbigt för er?Jag förstår att man inte vill bli misstänkt för nåt som inte stämmer men annars, är man sämre som människa med anorexia eller hur tänker ni? Var gärna så ärliga som ni kan och vågar
    Håller med Moirae!!
    Det är inte anorexian i sig som är jobbigt, det är allt skitsnack bakom ryggen som är jobbigt. Varför kunde inte någon av alla dessa klasskamrater fråga vad som stog på egentligen??! Jag gick ner 17 kilo snabbt när jag blev sjuk så det är väl inte så konstigt att det snackas om anorexia då??! Sån är världen idag och då, tyvärr.
    Man är väl ingen sämre människa för att man har anorexia, det är också en sjukdom, det verkar som om du har den, iom detta påhopp.
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7