Inlägg från: Tvillingmamma2007 |Visa alla inlägg
  • Tvillingmamma2007

    Tråden för oss med IBS, del 7

    Hallå i tråden! Här har ni en "ny" IBS: are...om det nu är det som sagt.

  • Tvillingmamma2007

    Miss Pinky:
    Har haft problem med magen i många år lite från och till men det blev mycket värre under min graviditet och har fortsatt så även efter grabbarna föddes. Under själva graviditeten så kunde de ju inte göra så mycket och nu efteråt har de röntgat magen och tagit blodprover för laktos och gluten mm men inte hittat nåt. På vårdcentralen så var de snabba att dra slutsatsen IBS även fast de inte gjort gastroskopi/koloskopi e dyl.

    Äta i lugn och ro, regelbundet och tugga maten ordentligt som det står i TS känns långt borta när man är föräldraledig med två ettåringar! Kanske blir det bättre i höst när jag börjar jobba så smått igen, då får jag väl äta lunch ifred iaf och gå på toa ifred

    Stressar gör jag med fast försöker följa "kostråden" iaf.

    Att sömnproblem förekommer oftare hos personer med IBS visste jag inte. Jag har sjuka sömnproblem, pratar i sömnen, går i sömnen, förvirrningssyndrom typ nattskräck nästan varje natt! Sjukt jobbigt och trött blir man. Dessutom så har killarna sovit väldigt dåligt med detta första året. Lite bättre nu men det har varit gräsligt.

  • Tvillingmamma2007

    Miss Pinky:
    Nej jag har inte planerat att genomgå några fler undersökningar just nu. Vårdcentralen suger minst sagt, och jag orkar inte fightas för att kolla upp nåt mer inte för tillfället iaf. Ska försöka undvika mjölkprodukter och annat som kan reta magen och sköta mig så får vi säl se hur det blir. Har inte fått några mediciner. Är lite slut, magen kollapsade nyligen totalt för ett par veckor sen, bara spydde och hade diarré en hel dag så jag blev så uttorkad så att jag var tvungen att åka in akut. De trodde att jag åkt på vinterkräksjukan och tog massa prover. Lite lustigt var att de hittade clostridium difficile som kan orsaka diarré men de trodde jag bara var asymptomatisk bärare av den vilket 3% av befolkningen tydligen var.

  • Tvillingmamma2007
    Svar på #15
    Jag brukar också bli rätt kass av köttfärssås men i mitt fall tror jag att det är löken och vitlöken kanske. Får prova att skippa för visst är det enkelt att laga till.
  • Tvillingmamma2007
    Svar på #46
    Men du behöver nog inte oroa dig för bebisen, den tar nog vad den behöver. När jag var gravid med mina pojkar så gick jag ner dryga 7 kg pga graviditetsillamående men BM verkade inte orolig för det.
  • Tvillingmamma2007
    SaraUnderbara skrev 2008-07-13 21:43:32 följande:
    Har du sett filmen "Och så kom Polly"? Där han äter kinamat eller nå liknande och håller på att dö sen.. hahaha.. Jag var nog den enda som inte skrattade utan tyckte synd om stackaren! Det är ju något i kinamat (glutamat) som inte funkar alls för oss med magproblem.. =/Mest pinsamt är det ju ändå när magen sväller så man ser galet gravid ut .. som att man inte är stor nog efter två barn ändå! *suck*
    Jag tål inte kinamat heller, trodde att det var pga att det var friterat först men det är alltså kanske glutamaten? Vad finns det mer i? Mitt jobb envisas ibland att gå ut och käka på kina och man hinner ju knappt tillbaka innan man måste rusa på toa, usch usch.
  • Tvillingmamma2007

    Anonym (trött):
    Har du kollat HB hos BM nyligen? Ibland tycker jag att de ordinerar järn i onödan eller ofta i för hög dos vilket ju kan ställa till det för magen. Jag klarade mig på väldigt liten extra dos järn när jag väntade mina tvillingar

  • Tvillingmamma2007

    Anonym (trött) skrev 2008-07-22 10:15:30 följande:


    Tvillingmamma 2007: Det var 101 och jag brukar ha 140, så jag behöver det. Inte för inte som jag använder nick "trött" för tillfället! Hoppas dock att det skall gå upp o stabilisera sig.
    Ok det kanske jag skulle ha fattat, men här är man trött fastän det inte är nåt fel på järnet utan pga två 15-månaders som sover dåligt hehe. Hoppas det går upp och du kan ta lägre dos framöver. Kanske järnrika livsmedel är snällare mot magen än tabletterna fast de kanske krockar med "IBS"-kostråden, kan inte tänka riktigt nu...
  • Tvillingmamma2007
    Svar på #122
    Tack! Usch hoppas det vänder snart och du får må bättre.
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7