Inlägg från: Anonym (sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sara)

    Tråden för oss med IBS, del 7

    Hejhopp
    Här är en ny IBS:are, fick min diagnos i april detta året.
    Vissa dagar är bra, andra sämre. Idag är en dålig dag. Magen bubblar och jag får springa på toa ofta.
    Ni som har ibs, vad gör ni för att lindra diareé? jag har fått väldigt lite information från vården och har fått ta reda på allt själv, typ..

    Så, alla tips om hur man sköter oom sin mage mottages tacksamt!

  • Anonym (sara)

    Oh, tack för era svar! jag ska pallra mig iväg till apoteket på måndag. :)

  • Anonym (sara)

    Hej allihopa!
    Jag måste få fråga en sak. När jag har mina kramper så sitter de långt ner till höger. De på vc sa till mig att man bara har ont i mitten vid magen när man har IBS. Och alltid när det gör nt så måste man springa på toa.
    JAg har ont långt nertill höger, och jag måste inte alls springa på toa varje gång.

    Är det min vc som är knäpp, eller har jag missat något?

  • Anonym (sara)
    Vroooooom skrev 2008-07-03 11:03:54 följande:
    Mina kramper sitter i hela nedre delen av magen och de innebär att jag måste tömma tarmen. Har du gjort en ordentlig undersökning av tarmen? Har du fått diagnosen IBS?
    Ah, jag förstår. :(
    Nä, det fanns varken resurser eller pengar för att låta mig göra en rekto/koloskopi. JAg gick till en dietist en gång och hon sade "Du har IBS".
  • Anonym (sara)

    Miss Pinky skrev 2008-07-03 11:05:59 följande:


    Anonym (Sara) -- hur långt ner till höger? Det låter ju som att du skulle kunna ha nåt tok åt gallan, har du frågat om det? Eller om det är ännu längre ner än så låter det som tjocktarmen och det skulle kunna vara nåt annat än IBS. Men det viktiga är ändå att du blir ordentligt utredd, de flesta av oss har väldigt individuella symptom så dina smärtor kan mycket väl vara tecken på IBS (tänker på rubbad tarmfunktion som man kan få).
    Om man tänker sig mitt i kröken där benet går upp? snett nedanför höftbenet. luddigt svar, det är lättare om man pekar. :þ
    Gallan har jag inte haft en tanke på faktiskt...
  • Anonym (sara)
    Vroooooom skrev 2008-07-03 11:37:54 följande:
    Om jag var du så skulle jag söka mig någon annanstans. Finns ingen annan vårdcentral i närheten så sök privat. En dietist ska absolut inte ge en sån diagnos.Det kan ju vara något helt annat som spökar i din mage, något du kanske kan bli helt frisk ifrån.
    Jo, jag får nog göra det.. Jag blev lite paff när hon på första mötet sa att jag hade ibs. Jag får ta mig i kragen ännu en gång och leta upp en läkare:)
    (Ja har hypokondri så det är skitsvårt :( )

    Tack för era svar!
  • Anonym (sara)

    Jisses, tjocktarmen.. Det leder mig direkt till cancer. Hua. Men ja, jag ska ta tag i det. Tack!

    Miss Pinky skrev 2008-07-03 13:53:45 följande:


    Anonym(Sara) -- jag är benägen att hålla med Moirae, du måste komma till en läkare. Så långt ner i magen som du beskriver låter mer som tjocktarmen, men det kan ju vara nåt annat också (vi tjejer har ju en hel del "grejer" i det området ). Tror inte att det är gallan då, den smärtan sitter nedanför revbenskanten mer. Förstår att det kan kännas lite olustigt att uppsöka läkare, men försök att tänka att det är för din egen hälsas skull -- du blir inte hjälpt av att gå omkring med smärtor som du inte vet vad det är, tvärtom leder det till mer negativa effekter.
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7