Inlägg från: scharlotta |Visa alla inlägg
  • scharlotta

    Tråden för oss med IBS, del 7

    Hej alla!

    Det var riktigt längesen jag skrev i förra tråden.. har nästan glömt att den fanns

    Min mage spökar för fullt, har gått och blivit gravid jag också
    I början, första veckorna, var jag hur bra som helst i magen! Jag som inte har kunnat äta mjölkprodukter sen jag var 10 år åt en liter fil varje dag tillsammans med sura gröna äpplen, men det fick jag snabbt skit för. Nu gillar min mage inte alls mig! MEn det är väl sånt man får leva med, förhoppningsvis blir det lite bättre igen.

    Jag har också fått en remiss till en specialist (äntligen!) så fredag 18/7 ska jag få träffa honom. Ska bli spännande att se vad han säger och vad provsvaren visar!

    MissPinky: Vad roligt att du känner dig bättre!

  • scharlotta
    Vroooooom skrev 2008-06-27 16:26:15 följande:
    Jag har inte testat så många stoppande mediciner. Det enda jag prövat är Imodium och oj, vad dåligt jag mådde utav dom. Tarmarna la av helt och jag fick riktigt ont så jag vågar inte testa något annat.Nu under graviditeten blir jag ju rätt hård i magen och jag funderar på att införskaffa lite laxermedel så att det inte samlas så väldigt mycket i tarmarna. Men jag vet inte riktigt vilken sort jag ska våga mig på. Jag är lite rädd att laxermedlen ska ge mig kramper istället. Funderar på att använda sådant som bara mjukar upp avföringen och inte sånt som påverkar tarmrörelserna. Någon som har något tips?
    Jag äter psylliumfröskal, har gjort det i ett år nu, och det är det bästa jag har testat!
    Om man äter det ska man vara noga med att dricka mycket, annars kan man få lite kramper.. men jag tar en matsked psylliumfröskal tillsammans med ett stort glas vatten på morgonen (ibland på kvällen också om jag är mycket hård i magen) sen dricker jag som vanligt, och det har aldrig varit några problem!

    Det är det bästa tipset jag kan ge, har hjälpt mig otroligt mycket, skulle inte klara mig utan!
  • scharlotta
    S0YA skrev 2008-07-09 11:46:56 följande:
    Har haft en krampperiod nu och har märkt att jag får svid i magen när jag dricker kaffe. Har inte haft problem med det sen jag hade magkatarr för en 7 år sen eller så. Nån som känner igen det?
    Oh ja! Kaffe är rena mardrömmen för mig! Inte bara för att det svider, men jag vet att inom 20 minuter efter jag druckit kaffe så måste jag springa till en toalett.. Speciellt om jag har druckit kaffe latte (Kaffe+mjölk = Katastrof (men väldigt gott))
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7