• Vroooooom

    Tråden för oss med IBS, del 7

    Vad roligt med en ny tråd. Tack HimlaMilla.

    Själv är det rätt okej nu. Graviditeten gör mig rätt trög i magen och då slipper jag dom värsta kramperna. Jag vågade t o m åka och hälsa på svärföräldrarna för inte så länge sen. Underbart att kunna gå ut då och då.
    Jag har också fått komma till gastrocentrum på Huddinge sjukhus så några månader efter beräknad förlossning ska jag äntligen få göra en ordentlig koloskopi.


    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom

    Miss Pinky: Vad roligt att höra att du har fått må så bra. Jag ska ge mig på lchf-dieten igen efter graviditeten hade jag tänkt. Får hoppas att den förbättrar min mage också.


    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Anonym (sara) skrev 2008-06-27 11:22:18 följande:
    HejhoppHär är en ny IBS:are, fick min diagnos i april detta året. Vissa dagar är bra, andra sämre. Idag är en dålig dag. Magen bubblar och jag får springa på toa ofta. Ni som har ibs, vad gör ni för att lindra diareé? jag har fått väldigt lite information från vården och har fått ta reda på allt själv, typ.. Så, alla tips om hur man sköter oom sin mage mottages tacksamt!
    Välkommen till tråden.
    Många med diarré blir ju hjälpta av Imodium, så det kan du ju testa.
    Tyvärr är det ju så att vården är dåliga på att informera om IBS men när du har tid så sätt dig och googla så kommer du hitta massa information. Du kan börja med att kika här www.helpforibs.com
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    scharlotta skrev 2008-06-27 11:31:16 följande:
    Hej alla!Det var riktigt längesen jag skrev i förra tråden.. har nästan glömt att den fanns Min mage spökar för fullt, har gått och blivit gravid jag också I början, första veckorna, var jag hur bra som helst i magen! Jag som inte har kunnat äta mjölkprodukter sen jag var 10 år åt en liter fil varje dag tillsammans med sura gröna äpplen, men det fick jag snabbt skit för. Nu gillar min mage inte alls mig! MEn det är väl sånt man får leva med, förhoppningsvis blir det lite bättre igen.Jag har också fått en remiss till en specialist (äntligen!) så fredag 18/7 ska jag få träffa honom. Ska bli spännande att se vad han säger och vad provsvaren visar!MissPinky: Vad roligt att du känner dig bättre!
    Grattis till graviditeten

    Lite lustigt för vi är tvärtom Jag var jättesjuk de första veckorna av graviditeten men nu mår jag hyfsat.

    Jätteskönt att du får komma till en specialist. Det jag tyckte var så skönt var att jag slapp förklara så mycket, han visste så mycket om symptomen och förstod så mycket.
    Lycka till
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom

    Jag har inte testat så många stoppande mediciner. Det enda jag prövat är Imodium och oj, vad dåligt jag mådde utav dom. Tarmarna la av helt och jag fick riktigt ont så jag vågar inte testa något annat.

    Nu under graviditeten blir jag ju rätt hård i magen och jag funderar på att införskaffa lite laxermedel så att det inte samlas så väldigt mycket i tarmarna. Men jag vet inte riktigt vilken sort jag ska våga mig på. Jag är lite rädd att laxermedlen ska ge mig kramper istället.
    Funderar på att använda sådant som bara mjukar upp avföringen och inte sånt som påverkar tarmrörelserna. Någon som har något tips?


    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom

    HimlaMilla: Vad heter tabletterna du äter?

    Jag har tyvärr blivit sämre igen. Nu har jag kramper varje dag
    Jaja, jag fick iaf några veckor där jag nästan kunde leva som en normal människa.
    Synd att man inte kunde skaffa nya tarmar..


    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    S0YA skrev 2008-06-30 23:38:37 följande:
    nämen hej.blev lite glad när jag av en slump hittade den här tråden.Har inte haft besvär på jättelänge tills jag blev gravid och min svåger dog hastigt. Nu är det väl lite bättre men det kommer och går. Är det vanligt att få kramper och attacker på nätterna som jag får?kram
    Välkommen till tråden
    Nej, det är inte vanligt att man har besvär på nätterna men det finns en del utav oss som har det.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    S0YA skrev 2008-07-01 23:20:46 följande:
    Tack så mycket :SJag har nästan alltid fått mina värsta kramper på nätterna och är tvungen att sitta på toa tills tarmen är helt tom. Rätt jobbigt då man redan är skittrött som gravid. Idag fick jag en ny attack fast på kvällen. Skönt att "få det gjort" innan man somnat liksom :P
    De första åren av min IBS så hade jag så. Då var det alltid nätterna som jag blev sjuk på.
    Nu har min IBS förändrats en hel del och det är bara under de värsta perioderna som jag blir sjuk på nätterna nu.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Anonym (sara) skrev 2008-07-03 10:59:54 följande:
    Hej allihopa!Jag måste få fråga en sak. När jag har mina kramper så sitter de långt ner till höger. De på vc sa till mig att man bara har ont i mitten vid magen när man har IBS. Och alltid när det gör nt så måste man springa på toa. JAg har ont långt nertill höger, och jag måste inte alls springa på toa varje gång. Är det min vc som är knäpp, eller har jag missat något?
    Mina kramper sitter i hela nedre delen av magen och de innebär att jag måste tömma tarmen.
    Har du gjort en ordentlig undersökning av tarmen? Har du fått diagnosen IBS?
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Anonym (sara) skrev 2008-07-03 11:29:02 följande:
    Ah, jag förstår. :( Nä, det fanns varken resurser eller pengar för att låta mig göra en rekto/koloskopi. JAg gick till en dietist en gång och hon sade "Du har IBS".
    Om jag var du så skulle jag söka mig någon annanstans. Finns ingen annan vårdcentral i närheten så sök privat. En dietist ska absolut inte ge en sån diagnos.
    Det kan ju vara något helt annat som spökar i din mage, något du kanske kan bli helt frisk ifrån.
    Cheer up, the worst is yet to come
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7