Inlägg från: Vroooooom |Visa alla inlägg
  • Vroooooom

    Tråden för oss med IBS, del 7

    Maddisen80 skrev 2008-08-05 13:34:27 följande:
    min dietist rekommendera att äta rent kött,vit fisk,isberg sallad, tomat,gurka
    En liten varning angående sallad, tomat och gurka. De är alla olösliga fibrer och är svåra för IBS-magar. För att underlätta för magen så kan man skala tomaten och gurkan.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Maddisen80 skrev 2008-08-05 13:44:26 följande:
    Min dietist har hand om ibs, han sa att man ska undvika kål,lök,broccoli
    Ja, de är också olösliga fibrer och man ska också vara försiktig med dem.

    Lista på olösliga fibrer
    www.helpforibs.com/diet/fiber2.asp

    Som du ser, så finns gurka, tomat och sallad med på listan.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Mamisita skrev 2008-08-05 13:51:32 följande:
    Hej undrar hur ni fått diagnosen? Finns det tester eller går man bara på symptom och utesluter andra orsaker? Har själv jobbig mage som har en tendens att göra livet surt för en Är dessutom laktoskänslig men tros inte vara enda orsaken då jag fortfarande får problem trots att jag uteslutit laktos i kosten. Dock förvärras problemen vid laktosintag. Känns som att ingen läkare riktigt tar mina problem på allvar. Har nu dock nyligen fått egazil utskrivet av min urolog (av alla läkare som tyckte det var konstigt att inte allmänläkaren gjort något). Men nu är jag gravid och får ha uppehåll. Hon tyckte även att jag skulle göra en gastroskopi men då efter graviditeten. Så nu verkar det bara vara att vänta och stå ut.Vad har ni gjort för att underlätta livet? Äter ni några mediciner och isf hjälper det?
    Välkommen hit.

    För att få diagnosen IBS så går man efter symptom och utesluter andra tarmsjukdomar.
    Att vara känslig för laktos är väldigt vanligt när man har IBS. Jag var lite småkänslig i början av min IBS men har nu blivit helt laktosintolerant.

    Jag äter Egazil och Papaverin under mina värsta perioder och tabletterna hjälper väl lite grann. Är också gravid nu men äter fortfarande mina mediciner när det är som jobbigast.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Newbride2008 skrev 2008-08-05 14:14:16 följande:
    Ofta gör de en utredning och om de inte hittar något annat fel så får man diagnosen IBS, iaf förklarade min läkare det för mig. Jag äter Imogaze och har provat oräkneliga preparat från hälsokost som inte funkat. Jag är övertygad om att det handlar om en livsstilsändring. Mycket träning, äta regelbundet och mat som inte retar tarmen och inte stressa.
    Jag måste såklart vara jobbig och inte hålla med dig
    Jag tror inte man blir frisk av en livstilsändring.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Mamisita skrev 2008-08-05 14:23:39 följande:
    Moirae: tack dock tråkigt att plats i denna tråd (hoppas ni förstår vad jag menar )Så det går att äta egazil när man är gravid då? Nu under graviditeten är min mage verkligen inte att lita på. Känner många gånger att allt bara ska gå rakt igenom men ändå är det stopp för att sedan helt plötsligt släppa... (ja antar att ni r vana med massa bajssnack ) Hade stora problem med järnintaget förra grav då järntabletterna bara gjorde att jag fick ännu värre diaree.Har dessutom svårt att gå upp i vikt som troligen delvis beror att jag inte hinner ta upp all näring då allt bara går rakt igenom. Suck är sååå less på allt strul med magen, att alltid behöva kolla toalett tillgänglighet när man kommer på nya ställen samt oroa sig för allmänna toaletter mm...så jobbigt när magen styr ens liv
    Min husläkare påstod att man inte fick äta dom när man var gravid men i fass står det helt enkelt att att man ska rådgöra med läkare innan. Jag kollade upp det på www.janusinfo.se/gravreg/ och där står det att det är osannolikt att Egazil skulle ha någon missbildande effekt.
    Jag pratade sedan med en tarmspecialist och han sa samma sak, att det är osannolikt att Egazil skulle påverka fostret på ett negativt sätt.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Newbride2008 skrev 2008-08-05 14:24:29 följande:
    Nej helt frisk blir man nog aldrig av IBS, iaf inte vad jag hört, men det lindrar nog besvären.
    Det är väldigt inviduellt, tror jag.
    Jag och många med mig reagerar aldrig på stress. Det finns dom som mår sämre utav motion och sämre av att äta regelbundet osv osv

    Men man kan bli frisk från sin IBS. Fick man sin IBS av en maginfektion så ökar chansen att bli frisk. En del blir också friska efter klimakteriet.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Newbride2008 skrev 2008-08-05 15:54:33 följande:
    Jag tror kanske att det är rent generellt så att de flesta blir bättre av motion och regelbundna måltider och av att slippa stress, sen är vi ju alla individer. Låter ju uppmuntrande iaf att man kan bli frisk, det trodde inte jag(iaf vad jag hört från läkare).
    Jodå, man kan bli frisk men det tycks inte vara så väldigt vanligt och som jag förstått det gäller det främst för dem som fått IBS i samband med maginfektion.
    Så, det finns en litet hopp för mig eftersom att jag är en av dem som blev sjuk efter någon bakterie men så hoppfull är jag inte eftersom att det redan gått 9 år.
    Specialisten menade dock att min IBS kanske har startat om igen eftersom att jag efter den bakterien åkt på flera såna saker. Min mage tycks vara en svamp som suger åt sig campylobacter och andra liknande bakterier.

    Jag har nog tyvärr blivit lite allergisk mot att prata generellt när det gäller IBS. Det kommer nog från alla läkarbesök genom åren då alla läkare har kommit med någon generell-grej som slutat illa, så jag ber om ursäkt för att jag är så näbbig

    Det här med motion är i alla fall något som intresserar mig rätt mycket. Jag t ex mår bättre av lätt konditionsträning (typ promenader) men blir jättesjuk utav att använda musklerna för mycket i träningen, då speciellt magmusklerna. Men många andra tycks må sämre av lätt konditionsträning/vanlig konditionsträning och må bättre av styrketräning.
    Detta är ett mysterium som intresserar mig oerhört och det får väl mig återigen att tänka tanken att IBS egentligen är fler sjukdomar.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    remy skrev 2008-08-06 10:59:10 följande:
    Vad många som fått träffat dietist. Det vill jag också göra. Jag tycker det är jättesvårt med mat. Eller att komma på bra saker att laga speciellt under de dåliga perioderna. Det är aldrig någon som talat om för mig vad som är bra och inte bra utan jag har fått litstat ut allt själv...
    Jag har gått hos dietist och näringsfysiolog och det har bara varit skit. Visst är dom jätteduktiga på vad "friska" magar behöver och mår bra utav men dom kan sällan mycket om IBS.
    Dessutom är det ju oerhört individuellt vad som är bra för en IBS-mage. Det enda rätta är nästan att pröva sig fram. Jag går mycket efter listan på lösliga vs olösliga fibrer och då mår min mage som bäst.

    Men vill du träffa en dietist så prata med din läkare och be om hjälp.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    IrenerI skrev 2008-08-06 11:51:27 följande:
    Den här gången blir de tydligen en Mars bäbis. Mitt i svinkalla vintern Så typiskt
    Jag passar också på att skaffa ett barn till vintern Är beräknad till början på oktober.
    Cheer up, the worst is yet to come
  • Vroooooom
    Newbride2008 skrev 2008-08-06 12:17:31 följande:
    Har ni som är gravida med IBS haft svårare för att bli gravida just pga av magproblemen? Någon som vet någon undersökning som säger så eller påverkar det inte alls?
    IBS ska inte påverka fertiliteten.
    Cheer up, the worst is yet to come
Svar på tråden Tråden för oss med IBS, del 7