• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 22 mån sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9
  • 78Misan

    Jag är här Här är det rätt okej. jag kan säga att jag nu inte har xtraslag som "känns" lika ofta dom känns mer som ett obehag. Men nu har jag mens och då känns dom mer. likaså när jag va förkyld för ett tag sedan då kändes det oxå mer.

    Hoppas alla har en trevlig helg


    Längtar efter sommar
  • Carla

    Ja har oxå hittat hit igen!!!

    Jag har oxå fått mer x-slag nu jag som haft de riktit bra en tid senast i går...suck och vad gör ja när jag vaknar med 3 snabba slag och sen nårra vanliga och sen x-slag och så höll de på, jo jag ringde min VCläkare som känner mig väl och har hjälpt mig mycket men han sa att de var ju som jag kännt tidigare och då är de som vanligt,mer eller mindre. Skulle de vara nått annorlunda skulle man verkligen känna de, Ja g frågade om jag behövde kolla de men han sa att kardiologerna sagt att hjärtat är bra och jag ska lite på de!!
    Men ja förundras så att ena dagen känner jag inget eller väldigt lite och nästa dag hoppar

  • Carla

    Hemlis!
    Alltid när jag går och lägger mig, ligga på rygg och vänster sida är så irriterande, då får hjärtat spel och om jag tränar (som jag gör ofta) så slår pulsen som bästa när den går upp, men så fort jag drar ner på tempot så hoppar hjärtat jättemycket!
    Men jag är inte rädd, så det hindrar mig inte från träning som det gjorde förrut och festa gör jag också ibland
    Extraslagen kan bli lite värre ibland, men efter allt jag prövat att göra och inte göra så blir det ingen skillnad, så nu struntar jag i att tänka så och hjärtat får väl ha sitt egna liv där inne.
    Bäst är det när jag jobbar eller gör mycker saker, då tänker jag inte lika mycket på det och känner det inte heller.
    Jag vet precis hur det känns att sitta och känna på pulsen och man blir helt livrädd när det slår ojämt och har sig.

    Ska öppna en fortsättningstråd innan helgen. då den här går ut.......igen! Tiden går så fort!

    Känner igen mig på de du skriver, mest i vila inte alla i fysiskaktivitet!

  • hemlis
    Carla, haha, jag tänkte just, men det känns precis som jag , inte så konstigt när det var det {#lang_emotions_smile}
    Idag har vi haft studiedag på jobbet och suttit still hela dagen, har verkligen känt av mycket extraslag, mysket bättre att hålla igång!
    Men jag ska precis ha mens och det kanske hjälper till lite, får ett himla humör så här dagarna före och bara det kan ju få hjärtat att få lite spel!
  • Mirjami

    Har också hittat hit! Har inte så mycket med mina extraslag nu men kan känna av dom när jag blir hungrig och när jag ätit. Nån mer som känner så?
    Nej anledningen att jag skriver är att min mamma haft mer bekymmer med sitt hjärta.... Hennes hjärta rusar och slår jätte fort och det kallas väl hjärtrusning? Jag har inget sånt som tur är men är lite orolig för mammas hjärta istället för mitt just nu..... läkarna säger att det inte är något farligt men ändå är man orolig :( Hon har ätit medicin mot hjärtrusningen i många år men nu verkar det inte hjälpa med det längre och läkaren har skickat remiss till Linköping för operation. Man bränner bort en nervbana som orsakar hjärtrusningarna och dom flesta blir av med rusningen. Undrar bara om nån känner igen sig i detta med hjärtrusning och operationen?

    Ok ta det lugnt med era hoppande hjärtan /Kram

  • Tilt

    Angående att man får fler extraslag och annat hjärt"strul" när man är hungrig, eller ätit är inte alls konstigt. Magen och matstrupen är två av dom faktorer som påverkar hjärtat mest. Samtidigt så handlar det om blodsocker vilket påverkas både vid hunger och vid intag av mat. Detta kan i sin tur påverka kroppen som i sin tur retar hjärtat hehe:) Men som sagt, det där med hunger och när man ätit är supervanligt! Hos alla, även dom som inte känner av det.

    Angående ablationen (som är vad jag förstår vad din mamma ska göra) så är själva operationen enkel och den sker under lokalbedövning. Man brukar få gå hem efter någon dag bara. Många (de flesta) blir helt återställda, andra inte, men det är lite som att leta efter en nål i en höstack ibland för att komma åt problemen.
    Men din mamma har i alla fall oddsen på sin sida att hon ska bli fri från alla lustigheter :)

    Någon skrev någonting om att det blir värre av att ligga på vänster sida, också supervanligt:) Tror jag alltid får det typ. Endel är känsligare än andra, men det är ju fortfarande inte farligt.

    åh, ja jag har hittat hit jag med :) Jag läser men skriver inte så ofta för jag har sällan nått vettigt att säga hehe :)
    Tjingeling

  • Mirjami
    Tilt skrev 2009-05-05 23:30:36 följande:
    Angående att man får fler extraslag och annat hjärt"strul" när man är hungrig, eller ätit är inte alls konstigt. Magen och matstrupen är två av dom faktorer som påverkar hjärtat mest. Samtidigt så handlar det om blodsocker vilket påverkas både vid hunger och vid intag av mat. Detta kan i sin tur påverka kroppen som i sin tur retar hjärtat hehe:) Men som sagt, det där med hunger och när man ätit är supervanligt! Hos alla, även dom som inte känner av det.Angående ablationen (som är vad jag förstår vad din mamma ska göra) så är själva operationen enkel och den sker under lokalbedövning. Man brukar få gå hem efter någon dag bara. Många (de flesta) blir helt återställda, andra inte, men det är lite som att leta efter en nål i en höstack ibland för att komma åt problemen.Men din mamma har i alla fall oddsen på sin sida att hon ska bli fri från alla lustigheter :)Någon skrev någonting om att det blir värre av att ligga på vänster sida, också supervanligt:) Tror jag alltid får det typ. Endel är känsligare än andra, men det är ju fortfarande inte farligt.åh, ja jag har hittat hit jag med :) Jag läser men skriver inte så ofta för jag har sällan nått vettigt att säga hehe :)Tjingeling
    Tack så mycket för dina vettiga svar :) Genast blir man ju lugnare när man läser att det inte är farligt.....varken mina extraslag och mammas hjärtrusningar. Jag hoppas verkligen att mamma blir av med sina besvär efter ablationen!

    Kramar
  • pågmamman

    Hallå! Har oxå hittat hit! Kan bekräfta det där med xtraslag i samband med måltider framför allt i period runt mens eller om jag är orolig eller spännd! Men måste fråga er - är era xtraslag kraftigare ibland? För det händer att det ibland verkligen känns som nu stannar hjärtat medans andra ggr bara killar det till liksom.

    en anna sak är det ngn som vet om extraslag 6 mellanslag är samma sak?

    Har varit förkyld en vecka och haft extra mkt xtraslag - antar för att jag har haft jobbigt med anningen - utlöst stresshormoner som retat hjärtat.

    Fortf i valet & kvalet om jag ska våga pröva ssri.

    kram på er

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9