• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 22 mån sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9
  • pågmamman

    Lilla Pinglan: Så är det för mig med - hux flux så bara sticker pulsen i väg! Ogta har det föregåtts av att det liksom hackar ngr gg! 140 e vad den legat på då jag komit in på sjukhuset - men då har den redan lugnat sig lite. Vad tänker din läkare göra åt din extra ledningsbana? Säger han/hon att det e farligt el?

    Min läkare har oxå pratat om att det kan vara en "extrabanan" (sinustråd har jag dock aldrig hört) men verkar ej direkt bry sig om det el vilja undersöka det närmare. El tror hon att det e för att jag blir rädd för hackande och typ får en panikattack! Jag e t o m utskriven från kardiologen nu!

  • LillaPinglan

    Allasväl: Skönt o höra man inte är själv om detta. Men som sagt det är ändå rätt vanligt verkar det som. Nej det är inte farligt enligt läkarna, bara jobbigt och störande för hjärtat.(framförallt hjärnan). Och det är en lätt op. om man nu vill det om det är konstaterat att det är det..Det händer inte mycket i utredn. längre, nerlagt känns det som. Har gjort otaliga ekg, bärbara ekg, fått slang ner i halsen mm mm. Inget fel på mitt hjärta förutom, extraslag, som är helt ofarliga.Tar Propanolol Merck för mitt hoppande hjärta, och dom fungerar hyffsat bra. Det är som du säger, dom lägger inte ner så mycket energi på en och ens symptom, för det är ofarligt...Men vidrigt! :) När jag kommit in på akuten så har min puls oxå hunnit gå ner till runt 140 slag/min.Kramar

  • pågmamman

    Lilla Pinglan: Låter verkligen som vi har lika "storys"! Så du har inte heller fått det konstaterat el? El har du blivit erbjuden operation?

  • pågmamman

    Lilla Pinglan: Har de sagt till dig oxå att det kanske är ngn form av panikångest &/alt stressreaktion? Propanolol e det ngn betablockare? Har det hjälpt?

  • pågmamman

    Lilla Pinglan: Förlåt men en fråga till: Brukar ditt oxå börja med att ditt hjärta liksom hackar? Har lixom fått för mig att det är då de hamnar i felbana... Ofta har det oxå varit då jag tidigare under dagen gjort ngt "utmattande"! Det e väl de tydligaste samband jag sett.

  • LillaPinglan

    Allasväl: Nix har inte fått något konstaterat, tyvärr.Det hade ju vart såå mycket enklare..Jag har även panikångest som jag fick när sonen föddes, som utlöser det väldigt ofta. Men har haft samma problem från ca 11års ålder innan panikångest och annat..Propanololen är en beta blockerare ja, och den fungerar bra tycker jag, känns tryggt att ha den när det är jobbigt. Och ja, hjärtat slår lite konstigt precis innan det rusar iväg, tror det är extraslag som försöker "rätta" till hjärtat, men inte lyckas. PÅ akuten sa dem att extraslag sker även som sagt som korrektion av puls mm. Hos mig finns det inga samband tror jag, kan komma när som helst, men oftast när jag är orolig/stressad och likn, vilket är ofta tyvärr... Kramar!

  • pågmamman

    Lilla Pinglan: "PÅ akuten sa dem att extraslag sker även som sagt som korrektion av puls mm. " Menar de att extraslagen försöker sänka pulsen eller göra så den hoppar i "rätt bana"? -Intressant i alla fall - ingen som berättat för mig! Grejen är att jag verkar bara ha extraslag Hackande som jag kallar det - efter som de inte alltid fångar det som extraslag!) vid min konstiga arytmi. För vid 24 tim EKG där jag ej får ngr "attacker" - har jag knappt ngr extraslag!

    Men om "de konstiga slagen" som du känner innan hjärtat rusar skulle vara extraslag som försöker rätta till hjärtat - då borde de ju inte komma innan hjärtat sticker?! Tycker i alla fall att du verkar ha fått rätt bra förklaringar. Går du till husläkare elelr?

    Hur e det med er andra?

  • LillaPinglan

    magen påverkar jätte mycket. har jag ätit mig för mätt får jag skylla mig själv. Gäller även sötsaker och kaffe. Får vara rätt försiktig med allt sånt som triggar igång hjärtat.
    Och för lite sömn ska tilläggas.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 9